Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie filtry do chevroleta

Featured Replies

Napisano

WItam,

Jest to moj pierwszy Chevrolet. Zastanawiam sie jakich firm zamienniki uzywac. Czy fitrona czy ASHIKA , GM CHEVROLET. moze jeszcze jakies inne. Znalazłem ciekawy sklep gdzie bede kupował wszystkie fitry. Co dziwne filtr oleju ASHIKA jest drozszy od GM CHEVROLET. Moze mi cos doradzicie

Link do sklepu

http://www.motoneo.pl/k-a-CHEVROLET-2005-EPICA-EPICA_KL1_-5135-Filtr-h-i-j.html

Napisano

> WItam,

> Jest to moj pierwszy Chevrolet. Zastanawiam sie jakich firm zamienniki uzywac. Czy fitrona czy

> ASHIKA , GM CHEVROLET. moze jeszcze jakies inne. Znalazłem ciekawy sklep gdzie bede kupował

> wszystkie fitry. Co dziwne filtr oleju ASHIKA jest drozszy od GM CHEVROLET. Moze mi cos

> doradzicie

> Link do sklepu

> http://www.motoneo.pl/k-a-CHEVROLET-2005-EPICA-EPICA_KL1_-5135-Filtr-h-i-j.html

Ja stosuję oryginały. Ceny nie są zabójcze, to po co kombinować?

Napisano

Ze swojej strony dodam -

Jeżeli chodzi o podstawowe sprawy ( filtry, świece itd...) to tak jak kolega wspomniał - ASO ( dobre ceny), intercars (tutaj najważniejszy jest filtr oleju, dostępny jest KNECHT, a reszte może być JC Premium)

i jeszcze zostaje POTAK

lub JML czy inna hurtownia / sklep od koreańców ; japońców.

Teraz zauważyłem, że jesteś z Warszawy - na miejscu masz dobry sklep SKAL-MOT.

Napisano
  • Autor

> Ze swojej strony dodam -

> Jeżeli chodzi o podstawowe sprawy ( filtry, świece itd...) to tak jak kolega wspomniał - ASO (

> dobre ceny), intercars (tutaj najważniejszy jest filtr oleju, dostępny jest KNECHT, a reszte

> może być JC Premium)

> i jeszcze zostaje POTAK

> lub JML czy inna hurtownia / sklep od koreańców ; japońców.

W tym sklepie do ktrego podałem link sa własnie czeci GM CHEVROLET i tak samo KNETCH. Dziwi mnie tylko czemu orginalny filtr oleju GM CHEVROLET jest tanszy od KNETCH i tez innych firm. Bede w takim razie brał pod uwage orinały GM CHEVROLET i KNETCH..

A tak dla informacji, filtr oleju Chevrolet Epica firmy KNETCH w inter cars kosztuje 46zł w hurtowni ktora znalazłem kosztuje 28 a GM CHEVROLET sa po 10 i po 18

Napisano

Tak jak wspomniałem - sprawdź SKAL-MOT jak jesteś z Warszawy.

AHA i reszte hurtowni FOTA, POLCAR. Bez problemu powinni mieć części podstawowe.

Jak będą się pytać o silnik to mów X20D1 ( oprócz mocy oczywiście). W wiekszości sklepów EPica jest nie do końca dobrze zmapowana - tzn. Evanda w niektórych krajach też była nazywana Epica, a tam były inne silniki.

Co do tanich Knechtów - to może być podróbka... lepiej kupować z oficjalnych źródeł. Takie jest moje zdanie.

Napisano

Filtry powietrza i klimy zakładam sobie sam i zwykle biorę to co mają w POTAKu - najczęściej jakieś "Korea Filtering".

Olejowe zakładają mi na przeglądzie w serwisie, co to jest dowiaduję się po fakcie wink.gif, ale zwykle markowe - ostatnio założyli siakiś skośnooki.

Do Lacetti zwykle Filtron (lub Filtron pod marką GM grinser006.gif), choć ostatnio wkręcili Mann.

Napisano
  • Autor

Zadzwonie do SKAL-MOT z ciekawosci jaka cena, Uwazam ze w Warszawie i tak bedzie duzo drozej niz jak bym kurierem zamowil czesci ale plus jest taki ze jak czesc bedzie nie pasowac moge jechac i wymienic a ten SKAL-MOT to blisko mnie jak zobaczylem na mapie. A co masz na mysli z oficjanych zrodel.

Bo tak naprawde o kazdej z tych hurtowni mozna miec obawy ze czesci benda podrabiane

Na POTAKU nie znalazłem filtrow do EPICI. A wszystkie fitry wymieniam sam.

A jeszcze jedno, lepiej brac GM CHEVROLET fitry czy tego KNECHTA. Patrzac na zdjecia produktów tej hurtowni o ktorej mowilem i kody produktow porównujac do tych samych czesci w Iter Carsie wydaje sie wszystko w porzadku. GM CHEVROLET vs KNECHT ?

Napisano

Co do SKAL-MOT może ceny nie są najniższe, ale przynajmniej towar oryginalny.

Co do porównania GM vs KNECHT.

Powiem tak - kupno na allegro oleju GM oryginalnego jest wielką sztuką. Jest WIELE aukcji gdzie taki sam olej kupuję się po 80zl za 5L a na innych ~200zl za te same 5 litrów. Osobiście dałem się skusić na tanie 5 litrów oleju GM ( dawno temu jak miałem Nexie) - ten specyfik nadawał się do wylania po 1000km przebiegu!! Zrobiła się "galareta".

Dalej - jako, że poprzednio miałem Octavie, jestem stałym bywalcem forum skody - w wątku olejowym do benzyniaków, już kilkakrotnie pojawiło się ostrzeżenie przed podróbkami KNECHT'a. Powinno być napisane na pudełku "Made in Austria" a nie CHINA. Ale to podobno jedna z metod porównania.

Jeżeli miałbym wybierać to albo GM z ASO ( cena Knechta z intercars) albo wcześniej wspomniany Z samego Intercars, Fota lub Polcar.

Także jak dla mnie to wydałbym ~45zl za KNECHT'a z intercars niż 20zl za ten filtr z "internetowej hurtowni'.

Albo jeszcze lepiej, kupić sam filtr oleju w ASO (prawie taka sama cena) we Wrocławiu zapłaciłem w ASO za filtr 53zl.

A resztę filtrów, jak mówiłem JC Premium intercars. Lub inne Ashika... Zadaj sobie pytanie, jak często zmieniasz taki zestaw filtrów ?? Raz na rok przecież. Nie jest aż tak drogo.

P.S

Do POTAK to trzeba dzwonić i się pytać.

P.S 2

Ceny w ASO są do bardzo fajnej negocjacji - zaczynamy od 10% smile.gif a kończymy na spokojnie 25%

I to dla klienta zz "ulicy".

Napisano
  • Autor

Dzieki OBLOZ za wyczerpujac odpowiedz. Dużo mi wyjasniło, Stwierdziłęm ze jak jest to hurtownia internetowa nie ponosi takich samych kosztow jak inter cars nie znajdusie sie w Warszawie i moze sobie pozwolic na nizsze ceny a nie zeby od razu skreslac ja z listy. Tym bardziej ze raczej fitrow GM CHEVROLET nie ma podrabianych bo to jest i tak tania sprawa nawet w ASO stwierdzam po tym co pisales. A oczywiste jest to ze ASO jest zawsze najdrozdze wiec cena w internetowej hurtowni jest realnie nizsza, ale pokusze sie dla swietego spokoju chyba na ASO i Inter Cars

Napisano

Nie ma problemu - już kilka razy przerabiałem filtry z ASO i reszte..

Jasna sprawa, że hurtownia internetowa nie ma takich kosztów jak intercars czy inni. Ale z drugiej strony taki Intercars zamawia dużo więcej towaru niż ww. hurtownia internetowa. Także ceny również są niskie. Z tą różnicą, że intercars zamawia od krajowych oficjalnych przedstawicieli firm.

Ze swojej strony polecam (oprócz filtra olejowego), kabinowy JC premium z węglem aktywnym ~48zl + też JC filtr powietrza.

Jak będziesz je wymieniać co roku czy 15tys.km - to nie powinno być żadnych problemów.

Napisano
  • Autor

Myslałem zeby brac KNETCHA wszystkie ale jest roznica 72zł na filtrze kabinowym w Inter Carsie. A co daje ten wegiel aktywny, tak z ciekawosci pytam? Czyli tak FIltr oleju albo ASO albo KNETCH Inter Cars, filtr powietrza i kabinowy JC PREMIUM a paliwa? Tak jest odnosnie tych churtowni, poszukiwałem długo łacznikow stabilizatora na tył ciezko dostepne. W inter carsie cena szt orginal 125zł ale nawet nie maja z kad sciagnac znalazłem jeszcze jeden Warszawski sklep cena podobna. A ta ww hurtownia te podobno same orginalne laczniki ma po 63zł szt. Jak mozesz to jeszcze ten filtr paliwa jaki bys polecil.

Napisano

> Na POTAKU nie znalazłem filtrow do EPICI. A wszystkie fitry wymieniam sam.

Do klimy/pyłkowy na 100% jest. GM - 65zł, korea filtering - 35zł. Miałem jeden i drugi - nie ma sensu dopłacać za logo GM, bo oba to zwykłe filtry p-pyłkowe bez węgla aktywnego. Zresztą jak wiesz filtr ten jest w podszybiu i leci na niego cały syf więc IMO lepiej kupić 2x częściej tani filtr i wywalić po pół roku niż trzymać jeden "lepszy" przez rok.

Co do części w hurtowniach typu InterCars to ja nie mając zniżek mam tak kiepskie ceny, że prawie zawsze taniej wychodzi jak kupię to samo w zaprzyjaźnionym warsztacie, który kupi w IC z dużym rabatem, nawet jak sobie doliczą marżę. A za wymianę i tak muszę zapłacić i tak, bo pod blokiem nie będę np. łączników stabilizatora czy klocków zmieniał...

Napisano

[...]

>Jak mozesz to jeszcze ten filtr paliwa jaki bys polecil.

Pozwolę sie dołączyć z owym pytaniem i dodatkowo prosiłbym o wskazówkę dotyczącą umiejscowienia onego filtra ( bo patrzyłem, zaglądałem i gdzieś się schował skubany wink.gif ).

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

To ja chyba skusze sie na ta hurtwonie internetowa opinnie maja dobre i cene sporo nizsze nic w inter carsie. Nie kupuje u mechanikow bo wymieniam wszsytko z tesciem. A co daje ten filtr weglowy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.