Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Naprawa blacharska uszkodzonych drzwi

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy mogę prosić o próbę wskazania szacunkowego kosztu naprawy drzwi kierowcy? Może ktoś naprawiał prywatnie podobne uszkodzenia i może się podzielić informacją o poniesionych kosztach?

Drzwi do wymiany? Wyklepania? Lakierowania?

Jakiego rzędu kwoty powinienem się spodziewać od ubezpieczyciela w przypadku gdybym zdecydował się na przelew kwoty na moje konto (naprawa z OC sprawcy)?

eb7e5b1e2fe0e130m.jpg

061beca3152b4af5m.jpg

Napisano

> Witam

> Czy mogę prosić o próbę wskazania szacunkowego kosztu naprawy drzwi kierowcy? Może ktoś naprawiał

> prywatnie podobne uszkodzenia i może się podzielić informacją o poniesionych kosztach?

> Drzwi do wymiany? Wyklepania? Lakierowania?

> Jakiego rzędu kwoty powinienem się spodziewać od ubezpieczyciela w przypadku gdybym zdecydował się

> na przelew kwoty na moje konto (naprawa z OC sprawcy)?

Ja miałem "ciut" więcej do roboty, robiłem w ASO (też z OC sprawcy) i potem przyszła informacja, że ASO wystawiło fakturę na 7 tyś yikes.gif.

Uszkodzenia jak w załączniku, a w Twoim przypadku to myślę, że rozsądna kwota to w okolicach koło tysiąca złotych za naprawę (może nawet mniej - w sumie to tylko na upartego jedne drzwi).

286387491-IMAG0032.jpg

post-5983-14352517807752_thumb.jpg

Napisano

spore wgięcie w okolicach klamki, imho powinny być drzwi do wymiany

a już byłoby super gdyby było "przełamanie" wink.gif

nowe drzwi + malowanie + cieniowanie sąsiednich elementów

imho ok 2 tys do wyjęcia, do zrobienia za połowę

Napisano

> Witam

> Czy mogę prosić o próbę wskazania szacunkowego kosztu naprawy drzwi kierowcy? Może ktoś naprawiał

> prywatnie podobne uszkodzenia i może się podzielić informacją o poniesionych kosztach?

> Drzwi do wymiany? Wyklepania? Lakierowania?

IMO drzwi i lusterko do wymiany. Drzwi (+robocizna za przezbrojenie), ponieważ cały mechanizm klamki jest wbity do środka (zwróć na to uwagę rzeczoznawcy), lusterko z kolei dlatego, że są rysy na elemencie plastikowym nielakierowanym. Ewentualnie jeszcze klamka do wymiany - zobacz, czy się nie zacina, czy nie zaczęła ciężej pracować, itp.

> Jakiego rzędu kwoty powinienem się spodziewać od ubezpieczyciela w przypadku gdybym zdecydował się

> na przelew kwoty na moje konto (naprawa z OC sprawcy)?

hmmm... wg mnie 1,5-2tys byłoby rozsądnie (na konto oczywiście)

Napisano

> Witam

W wakacje miałem podobną przygodę. Mam uszkodzone tylne drzwi i tylny błotnik. Odszkodowanie z OC sprawcy. Drzwi uszkodzone znacznie mniej. Ubezpieczyciel zakwalifikował drzwi do wymiany - policzył mi ok. 1250 zł brutto za drzwi. Ta kwota zawiera 40% amortyzację na część. Ja jednak nie zgadzam się z tym i napisałem odwołanie - zobaczymy czy coś to da (wg orzeczenia sądu z kwietnia tego roku nie mają prawa tak postępować). Nowe drzwi tylne (nieuzbrojone i nielakierowane) to koszt ok. 2100 zł brutto - myślę, że przednie będą podobnie kosztować.

Całą robotę (wymiana drzwi, tylnego błotnika, lakierowanie zderzaka /był już zarysowany więc potrącili mi za to 50%/) ubezpieczyciel sprawcy wycenił mi na ok. 3800 zł brutto.

Wg mnie u Ciebie też drzwi kwalifikują się do wymiany. Powinni uwzględnić także wymianę klamki i lusterka (chyba, że powiedzą Ci, że lusterko miałeś wcześniej już obtarte). Wszystko zależy od tego, na jakiego rzeczoznawcę trafisz - ja miałem szczęście, że trafiłem na takiego, który był wkurzony na kierownika hehe.gif

Może spróbuj podjechać do ASO/wysłać im zdjęcia. Niech przedstawią Ci swoją wycenę - będziesz mądrzejszy przy załatwianiu odszkodowania.

Napisano

Ja bym oddał do ASO na bezgotówkową. Bo tak z wierzchu to drzwi w zasadzie tylko do wymiany, jeszcze pewnie jakieś elementy zamka oberwały, klamka na 99% też pójdzie do wymiany. W ASO pewnie ze 4 tysie wezmą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.