Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Narzędzia

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Postanowiłem w końcu zainwestować trochę kasy w nowe dobre narzędzia i mam do was 2 pytania.

Potrzebuję:

1. Klucz udarowy elektryczny (głownie do odkręcania kół, kół pasowych ipt.). Pneumatyk odpada z uwagi na konieczność kompresora, więc jak się sprawdza elektryk i co polecacie?

2. Zestaw kluczy podstawowych tu mam zakres 200-250PLN Na użytek własny ale Lanos potrafi dać w kość więc muszą być konkretne zlosnik.gif

Możecie napisać z czego wy korzystacie i jak to się sprawuje. Bedę wdzięczny za wasze oceny.

Napisano

> Cześć,

> Postanowiłem w końcu zainwestować trochę kasy w nowe dobre narzędzia i mam do was 2 pytania.

> Potrzebuję:

> 1. Klucz udarowy elektryczny (głownie do odkręcania kół, kół pasowych ipt.). Pneumatyk odpada z

> uwagi na konieczność kompresora, więc jak się sprawdza elektryk i co polecacie?

> 2. Zestaw kluczy podstawowych tu mam zakres 200-250PLN Na użytek własny ale Lanos potrafi dać w

> kość więc muszą być konkretne

> Możecie napisać z czego wy korzystacie i jak to się sprawuje. Bedę wdzięczny za wasze oceny.

Za 250zł dobrego zestawu nie kupisz. Kupisz duży zawierający 3/4 niepotrzebnych elementów, a jakość ich będzie śmieszna.

Klucz elektryczny do kół to IMO tez wydumka, bo koła odkręca się dwa razy w roku (no chyba, że masz kilka kompletów i "Janie, dziś dębica").

Nie wiem jak inni, ale ja kupiłem kilka nasadek dobrej jakości, klucz dynamometryczny (do kół) i póki co starcza.

Napisano

Nie coduj z jakas elektryka, kup co najwyzej klucz dynamometryczny, bedziesz mial wieksza sile dociagania niz zwyklym krzyzakowym. Co do zestawu kluczy to polecam klucze z motocyklowego Louisa

Oprocz PROXON'a mam jeszcze te i sprawdzaja sie b. dobrze

http://www.louis.de/_209ac30a6ca7b6b7973...;TITLE=10003241

wink.gif

Napisano

> Cześć,

> Postanowiłem w końcu zainwestować trochę kasy w nowe dobre narzędzia i mam do was 2 pytania.

> Potrzebuję:

> 1. Klucz udarowy elektryczny (głownie do odkręcania kół, kół pasowych ipt.). Pneumatyk odpada z

> uwagi na konieczność kompresora, więc jak się sprawdza elektryk i co polecacie?

> 2. Zestaw kluczy podstawowych tu mam zakres 200-250PLN Na użytek własny ale Lanos potrafi dać w

> kość więc muszą być konkretne

> Możecie napisać z czego wy korzystacie i jak to się sprawuje. Bedę wdzięczny za wasze oceny.

co do punktu 1 ) mam mastifa wink.gif taka wydumka z allegro. Daje rade! używany często! bo grzebie przy quadach i samochodach

niektórzy mówią po co Ci to

heh bezcenna mina sąsiada w garażu podziemnym - gdy razem przystąpiliśmy do wymiany kółek w furach , gdy on lewarował drugie koło ja podstawiałem samochód żony smile.gif

oprócz wymiany kółek używam go do odkręcania wariatora , i nakrętek na przegubach. Wygodne i tanie narzędzie! polecam

link do aukcji

http://allegro.pl/elektryczny-klucz-udarowy-nasadki-mastif-i2743440716.html

w juli też teraz jest jakiś udar w promocji

http://allegro.pl/elektryczny-klucz-udarowy-nasadki-mastif-i2743440716.html

Napisano

> http://allegro.pl/elektryczny-klucz-udarowy-nasadki-mastif-i2743440716.html

> w juli też teraz jest jakiś udar w promocji

> http://allegro.pl/elektryczny-klucz-udarowy-nasadki-mastif-i2743440716.html

Dałeś dwa razy tego samego linka.

EDIT: I jeszcze jedno, rozumiem że tym kluczem nie można przykręcać kół skoro nie ma regulacji a chyba nie będziesz ich przykręcał 350Nm

Napisano

> Dałeś dwa razy tego samego linka.

> EDIT: I jeszcze jedno, rozumiem że tym kluczem nie można przykręcać kół skoro nie ma regulacji a

> chyba nie będziesz ich przykręcał 350Nm

sory za dubla smile.gif

http://www.jula.pl/klucz-udarowy-1-2-900-w-009005

co do dokręcania - ja nim dobijam z wyczuciem! potem dynanometr smile.gif

Napisano

> 2. Zestaw kluczy podstawowych tu mam zakres 200-250PLN

Honiton

Napisano

> A co z odkręcaniem , daje radę nawet mocno zakręconym czy zapieczonym śrubom czy nie bardzo

nakrętki z półosi quada spadają jak szalone smile.gif

przy kolach w samochodzie ten nie miałem problemu z odkręceniem

Napisano

> Nie wiem jak inni, ale ja kupiłem kilka nasadek dobrej jakości, klucz dynamometryczny (do kół) i

> póki co starcza.

Też myślałem o Twojej opcji, puki co kupiłem taki teleskopowy i też daje radę. Wolałbym dynamometryczny, ale jakoś nie mogę się zdecydować. Rozpiętość cenowa jest od 100 do kilkaset pln. Trochę zastanawiająca ta różnica. Nie potrzebuję "wyczynowego" (mam dwa samochody) jednak wolałbym żeby w miarę dokładny był i nie rozleciał się po dwóch sezonach. Może mógłbyś polecić Twój?

Napisano

> w samochodzie ten nie miałem problemu z odkręceniem

W samochodzie, to z odkręceniem nawet zwykłym kluczem problemu nie miałem, większy był czasem z zapieczeniem felgi na piaście, ale tu żaden klucz nie pomoże.

Napisano

> W samochodzie, to z odkręceniem nawet zwykłym kluczem problemu nie miałem, większy był czasem z

> zapieczeniem felgi na piaście, ale tu żaden klucz nie pomoże.

wiesz różnie bywa. Ogolnie jestem z tego mastifka zadowolony!

daje rade i swoje robi szybko wink.gif

Napisano

> Przecież wisi podwieszony wątek

Otóż to. Zamykam.

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.