Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Możliwe, że mam ASR????

Featured Replies

Napisano

Pytam chociaż sam w to nie wierzę ale ostatnio kilka razy poczułem zdławienie silnika kiedy chciałem przyspieszyć na błocie/wodzie. Dałbym głowę, że coś mi obcinało moc jak przednie koła dostawały uślizgu spineyes.gifspineyes.gifspineyes.gifspineyes.gif

Napisano

Na 99% asr w BBM nie występował, przynajmniej książka serwisowa nic na ten temat nie wie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Na 99% asr w BBM nie występował, przynajmniej książka serwisowa nic na ten temat nie wie

No właśnie, poza tym z przepustnicą na lince to w ogóle chyba niewykonalne?

Poza tym byłaby jakaś kontrolka, przycisk, cokolwiek.

Nie wiem o co chodzi... ale kilka razy miałem to ostatnio, że na błocie czy wodzie zamiast koła się ślizgać jak szalone to silnik się przydławiał. Na przyczepnej drodze nic takiego się nie dzieje.

Napisano

To musze powiedzieć że coś szaleje Ci ta marycha zlosnik.gif

Napisano

> Pytam chociaż sam w to nie wierzę ale ostatnio kilka razy poczułem zdławienie silnika kiedy

> chciałem przyspieszyć na błocie/wodzie. Dałbym głowę, że coś mi obcinało moc jak przednie koła

> dostawały uślizgu

Paliłeś coś przed wejsciem do wozu?? cool.gifzlosnik.gifoink.gifyikes.gifhehe.gificon_eek.gifpalacz.gifspineyes.gif

Napisano
  • Autor

> Paliłeś coś przed wejsciem do wozu??

Chciałem palić opony i nic nie wyszło hehe.gif

Napisano
  • Autor

> A może to mechanizm różnicowy coś szwankuje ?

niewiem.gif

Poza tym co opisałem nic się nie dzieje prawie... no może jeszcze coś zauważyłem - jak ruszam lub przyspieszam na 2-ce z małej prędkości to słychać jakieś takie... jakby to opisać - stłumione trąbienie ciche? hehe.gif

Tak wiem, ta marea to szrot, cud że w ogóle odpala i jeździ... sciana.gif

Napisano

> Tak wiem, ta marea to szrot, cud że w ogóle odpala i jeździ...

No to masz już odpowiedź na ASR zlosnik.gif To jest poprostu jedna z opcji które uaktywniają się po 500kkm zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No to masz już odpowiedź na ASR To jest poprostu jedna z opcji które uaktywniają się po 500kkm

Za tydzień będę miał 2 szyby do uniaka i odwrócą się role. Marea będzie na "incydentalne" wyjazdy 270751858-jezyk.gif

Napisano

Tak wiem, ta marea to szrot, cud że w ogóle odpala i jeździ...

Na benzynce tak samo robi??

Napisano
  • Autor

> Tak wiem, ta marea to szrot, cud że w ogóle odpala i jeździ...

> Na benzynce tak samo robi??

Nie wiem, nie sprawdzałem jeszcze.

Napisano

>Marea będzie na "incydentalne" wyjazdy

Uważaj teraz żeby Ci się hill holder tylko nie włączył zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Uważaj teraz żeby Ci się hill holder tylko nie włączył

Na razie to mi się STOP &.... STOP włączał "kilka razy" hehe.gif

Nie ważne, leję na to. Byle odpalało i jechało. W "tyłku" mam tego szrota i jego kaprysy.

Napisano

> Na razie to mi się STOP &.... STOP włączał "kilka razy"

> Nie ważne, leję na to. Byle odpalało i jechało. W "tyłku" mam tego szrota i jego kaprysy.

Nie martw się mi stuknęło 160kkm i zaczyna się otwierać pula części do wymiany. Narazie termos, tarcze, łożyska kół, i amory zlosnik.gif Jedynie blachowo się trzyma no i silnik suchutki i chyba to mnie trzyma przy tym samochodzie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nie martw się mi stuknęło 160kkm i zaczyna się otwierać pula części do wymiany. Narazie termos,

> tarcze, łożyska kół, i amory Jedynie blachowo się trzyma no i silnik suchutki i chyba to mnie

> trzyma przy tym samochodzie

Mi by zbrakło ekranu żeby wymienić części do wymiany a tyle samo już wymieniłem hehe.gif jednakowoż opla czy innego vw i tak nie kupię choćbym miał 10 niesprawnych włochów pod domem rotfl.gif

Napisano

> No właśnie, poza tym z przepustnicą na lince to w ogóle chyba niewykonalne?

Dlaczego nie?

Ja w mazdzie mam przepustnice na lince a ASR (czy tam TCS albo DSC - jak zwal tak zwal) dziala.

Napisano
  • Autor

Dobra, efekt się nasilił i wynika że to kwestia wystrojenia gazu...

Po wymianie uwalonej sondy musiałem od nowa stroić gaz i jak widać nie poszło do końca pomyślnie. Tzn inaczej - komp benzynowy był mocno "rozjechany" po tej uwalonej sondzie że aż odpalać nie chciał tak go zalewało a teraz jak sonda pracuje to się "odjechał" i będę musiał poprawić strojenie gazu...