Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat 900 silnik

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie. Czy zajmował się kiedyś ktoś robieniem silnika 900 na wtrysku na większą ilość km? Chodzi mi o zrobienie z cc Rajdówki ,która miała by jeździć w klasie 1 czyli do 903 cm3. Nie ma tak ograniczeń mocy dlatego kombinuje co można by zrobić aby polepszyć moc. Macie jakieś doświadczenie w tej sprawie? Ile uda się mi z niej wycisnąć km?

Napisano

> Mam pytanie. Czy zajmował się kiedyś ktoś robieniem silnika 900 na wtrysku na większą ilość km?

> Chodzi mi o zrobienie z cc Rajdówki ,która miała by jeździć w klasie 1 czyli do 903 cm3. Nie

> ma tak ograniczeń mocy dlatego kombinuje co można by zrobić aby polepszyć moc. Macie jakieś

> doświadczenie w tej sprawie? Ile uda się mi z niej wycisnąć km?

zagadaj z tym kolega czuczu

Napisano

> Mam pytanie. Czy zajmował się kiedyś ktoś robieniem silnika 900 na wtrysku na większą ilość km?

A ile tych kilometrow ma byc?

Napisano

Magiczne hasło: Cinquecento trofeo grinser006.gif

Napisano

60 koni zrobisz na luzie, 70 większym kosztem.

Potrzebujesz pare rzeczy:

Taki blok z wyważonym wałem i resztą na 9 tysięcy obrotów..

DSC_0080.JPG

Głowice splanowaną na podwójnym zaworze

DSC_0078.JPG

I wałek hardcorowy z regulowanym kółkiem.

DSC_0087.JPG

Task się składa że mam takie coś na sprzedaż za 9 stówek, blok planowany 2mm itp.

Do szczęścia smarujesz panewki, nowe pierścienie, klawiatura z 127, duże koło pasowe na alternatorze i na pompie wody, przepustnica 44mm z punto 1,2 po rozwiercie u bzyczka, wtrysk z poloneza, dolot z allegro kopia rorally i wydech kolektor 4 2 1 i całośc fi 45 mm na całej długości. 72 konie miał ten silnik co na foto.. droga zabawa dłubanie tych 900ek

Napisano

> Magiczne hasło: Cinquecento trofeo

lepsze hasło to cinquecento900 folkrace bo trofeo mientkie było

Napisano

Masz jakiś link do poczytania ?

Bo jedyne co znalazłem to że miał ok 100 KM

Napisano

> Masz jakiś link do poczytania ?

> Bo jedyne co znalazłem to że miał ok 100 KM

Wtedy jeszcze interneta nie było.

Powiem tylko tyle cinquecento przygotowane do folkrace przyśpieszało w mniej niż 7 sekund do setki na 900 z uno. Z uno dlatego że wsadzali 4 gaźniki z motoru a nawet widziałem 4 maluchowskie. Kolektor ssący potrafiłmieć i 60 cm by wloty były z przodu silnika. Szalone czasy, szpery kałuży, mega krótkie główne, kosmiczne wałki i wybuchy silników.

Szkoda że ludzie zapomnieli o tym sporcie, z 8 lat temu stało cc do folkrace shamowane 93 konie na paliwie lotniczym.. z 900

Napisano

Ok, dzięki za rozjaśnienie 20.GIF

Napisano

> Ok, dzięki za rozjaśnienie

Nie ma problemu, podejrzewam że jestem jedną z nielicznych osób które coś o folkracu wiedziały.

Napisano

> Chodzi mi o zrobienie z cc Rajdówki ,która miała by jeździć w klasie 1 czyli do 903 cm3. Nie

> ma tak ograniczeń mocy dlatego kombinuje co można by zrobić aby polepszyć moc. Macie jakieś

> doświadczenie w tej sprawie? Ile uda się mi z niej wycisnąć km?

jak chcesz jezdzic w klasie 1 to ja bym na twoim miejscu zrobil jak kolega Triskalion 1.0 z gora od 1.2 MPI ... masz wieksze mozliwosci manewru z glowica a dzieki prawie kwadratowi skok x srednica tloka mozesz wyzej krecic po wywazeniu...do tego krotka skrzynia i jaaazda smile.gif

Napisano

> Ok, dzięki za rozjaśnienie

odpuszczasz temat ?? smile.gif

czy jednak podejmujesz się "wyzwania"? 270751858-jezyk.gif

Napisano

Ale co odpuszczam ??

bo nie rozumiem wink.gif

Napisano
  • Autor

Z tego co widzę to macie bardzo ciekawe rozwiązania , dzięki za pomoc