Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dzwiek drgania, wibracji przy zejsciu z obrotow...

Featured Replies

Napisano

Witam!

Od jakiegos czasu zauwazylem ze przy zejsciu z obrotow (np jak lekko przygazuje) slychac gdzies tak jakby z przodu po prawej stronie pod deska rozdzielcza takie wibracje jakby cos na chwile zadrzalo...

Wystepuje to tylko wtedy gdy np obciaze za mocno silnik i obrotki proboja zejsc ponizej nominalnych....

tak jakby cos luznego bylo gdzies i wpadalo w wibracje przez moment....plastikowo-lekko metalowy dzwiek slyszalny w kabinie.

Dzwiek tez pojawia sie przy gaszeniu auta, jak silnik sie zatrzymuje....

Nie jestem w stanie nagrac dzwieku....tel tego nie wychwytuje wink.gif

POdczas jazdy jest OK.

Napisano

Standardem jest brzęczenie nawiewu środkowego. U mnie drga też chyba taka plastikowa klapka pod schowkiem. Pomijam już, że drgać może wszystko w schowkach. Nauczyłem się już z tym żyć smile.gif

Napisano
  • Autor

Ale kurde niewazne gdzie siedze (z przodu, z tylu, lewa, prawa strona) dzwiek jest gdzie indziej wink.gif. zapomnialem o tym dodac....

brakuje mi jednej sruby trzymajacej oslone silnika do zderzaka ale chyba to nie bedzie to? moze tzw lizak?

Napisano

sprawdź aluminiową osłonę termiczną na kolektorze wydechowym - jest pomiędzy chłodnicą a kolektorem

Napisano
  • Autor

> sprawdź aluminiową osłonę termiczną na kolektorze wydechowym - jest pomiędzy chłodnicą a kolektorem

Jak sie do niej dostac? od gory czy od dolu?

Napisano

> Jak sie do niej dostac? od gory czy od dolu?

mam benzynę i dojście jest z góry i z dołu.

Obawiam się że w dieslu tylko z dołu

Napisano

w klekocie może wszystko drgać i denerwować, nawet brak jednego wkręta przy osłonie bedzie wkurzał atrakcjami dźwiękowymi, zderzak może drgać i kupa żelastwa w komorze silnikowej, to że słyszysz to coraz to z innego miejsca to standard, nawet okulary w schowku nad lusterkiem możesz słyszeć w okolicy siedzenia. wq...ają liście na podszybiu.

Napisano
  • Autor

> w klekocie może wszystko drgać i denerwować, nawet brak jednego wkręta przy osłonie bedzie wkurzał

> atrakcjami dźwiękowymi, zderzak może drgać i kupa żelastwa w komorze silnikowej, to że

> słyszysz to coraz to z innego miejsca to standard, nawet okulary w schowku nad lusterkiem

> możesz słyszeć w okolicy siedzenia. wq...ają liście na podszybiu.

NO tak. Przyzwyczailem sie do tego, ale tego dzwieku nie bylo nigdy wczesniej...i to mnie denerwuje....zaraz po 15.30 jade do ASIO znajomy zobaczy na kanale co tam moze nie grac od spodu i moze mi dorzuci ta brakujaca srube oslony wink.gif

Napisano

Sprawdź czy nie drży Ci rączka od przesuwania fotela prawego.

Napisano
  • Autor

No i wizyta w ASIO chyba sie oplacila....

Poduszki wszystkie sztywne jak bat wink.gif. Z przodu raczej nie ma co latac.

Wyszlo na jaw ze oslona termiczna pod zbiornikiem paliwa nie trzyma sie na jednej śrubie. Srubka odkrecona, nalozona podkladka i ponownie skrecono. Teraz trzyma sie dobrze.

Przy okazji wydłubałem troche płatów rdzy z tlumika koncowego bo odchodzi jak skóra po opalaniu wink.gif.

Na razie moje wrażliwe ucho uspokoilo sie - tak mi sie wydaje.

Co do raczki przesuwania fotela pasazera - sztywna jak.... wink.gif

Dzieki za sugestie, dalej bede nasluchiwac co w Stilo piszczy