Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Toyota corolla 1,4 16v rok 2000

Featured Replies

Napisano

Czy takie wozidło w wersji bieda VAN (3d hatchback z kratką i dziwną naroślą na tylnej kanapie) jest warte coś więcej niż 1000PLN? Zaznaczam, że auto miało ciężki żywot w firmie i już lekko pije olej, tu odrapana, tam lampa pęknięta, wnętrze do prania.

Tak się zastanawiam czy nie kupić tego jako dupowóz na miasto. Znosi toto gaz?

Napisano

to już nie jest 4efe tylko vvti...gaz znosi ale gorzej niż vvti...oliwe pije jako, że jest to pierwszy vvti a miały one problemy z głowicą...chyba, że w książce występuje punkt pod tyt. wymiana shortblock...

poza tym chyba ciężko zabić ten smaochód...a i to nie jest już japończyk chyba...

Napisano

> Czy takie wozidło w wersji bieda VAN (3d hatchback z kratką i dziwną naroślą na tylnej kanapie)

> jest warte coś więcej niż 1000PLN? Zaznaczam, że auto miało ciężki żywot w firmie i już lekko

> pije olej, tu odrapana, tam lampa pęknięta, wnętrze do prania.

> Tak się zastanawiam czy nie kupić tego jako dupowóz na miasto. Znosi toto gaz?

No za 1000PLN, to raczej niz lepszego nie kupisz grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> No za 1000PLN, to raczej niz lepszego nie kupisz

wstyd się przyznać, ale to będzie mniej więcej 2x tańsze niż mój rower.

I pedałować nie trzeba i na łeb się nie leje grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> to już nie jest 4efe tylko vvti...gaz znosi ale gorzej niż vvti...oliwe pije jako, że jest to

> pierwszy vvti a miały one problemy z głowicą...

a może wiesz co to za problem dokładnie i jak się go pozbyć? Znaczy ile kosztuje pozbycie się tego problemu? wink.gif

Napisano

> a może wiesz co to za problem dokładnie i jak się go pozbyć? Znaczy ile kosztuje pozbycie się tego

> problemu?

wymiana shortblocka no.gif

Napisano

> wstyd się przyznać, ale to będzie mniej więcej 2x tańsze niż mój rower.

> I pedałować nie trzeba i na łeb się nie leje

To ja bym sie nie zastanawial, jak Ci takie auto potrzebneok.gif

Braniem oleju bym sie nie przejmowal, tylko dolewal.

Kumpel mial taka sluzbowke, to przez 100kkm, dolewal 1ltr na tysiac i jezdzil grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> To ja bym sie nie zastanawial, jak Ci takie auto potrzebne

> Braniem oleju bym sie nie przejmowal, tylko dolewal.

> Kumpel mial taka sluzbowke, to przez 100kkm, dolewal 1ltr na tysiac i jezdzil

coś takiego właśnie tu jest. Pół litra na tankowanie wchodzi. Czasy Simsona się przypominają hehe.gif

Napisano

> Czy takie wozidło w wersji bieda VAN (3d hatchback z kratką i dziwną naroślą na tylnej kanapie)

> jest warte coś więcej niż 1000PLN? Zaznaczam, że auto miało ciężki żywot w firmie i już lekko

> Tak się zastanawiam czy nie kupić tego jako dupowóz na miasto. Znosi toto gaz?

Za taką kasę to straszne padło musi być. Pewnie więcej będzie z tym problemów n niż pożytku.

Napisano
  • Autor

> Za taką kasę to straszne padło musi być. Pewnie więcej będzie z tym problemów n niż pożytku.

to odsprzedam. Za tysiaka ktoś weźmie.

Napisano

> to odsprzedam. Za tysiaka ktoś weźmie.

yaya.gif

Napisano
  • Autor

o widzisz.

to robimy licytację? grinser006.gif

Tylko najpierw muszę szybę wymienić przednią bo wygląda jakby ją ktoś wypiaskował.

Napisano

niekoniecznie...problem ponoć był w za małej liczbie otworów technologicznych w głowicy dla oleju...gadałem z gościem, który pracował w aso i przerobił starą wersję głowicy na nową nawiercając nowe otwory i problem brania oleju ustąpił...

ale to było kilka lat temu i nie wykluczam wciśniętej mi bajki wink.gif

Napisano

> niekoniecznie...problem ponoć był w za małej liczbie otworów technologicznych w głowicy dla

> oleju...gadałem z gościem, który pracował w aso i przerobił starą wersję głowicy na nową

> nawiercając nowe otwory i problem brania oleju ustąpił...

Biorąc pod uwagę, że problem był poniżej uszczelki pod głowicą ....

Napisano

było to parę lat temu...mogłem przekręcić... wink.gif

Napisano

Jakby handlarz coś takiego dorwał, to by wymienił wnętrze(tanie), odpicował lakier, dolał czegoś do silnika i pchnął za 5-8 tysięcy.

Z gazem do VVTi można podchodzić, ale trzeba to umieć zrobić. Ale i tak na instalacje musisz zarezerwować około 2 tysie.

Co do oleju - na forum Corolli znajdziesz sporo watków o braniu oleju. Jest tez pewien kolo, który handluje Millersem i będzie potrafił doradzić konkretny olej do zużytego silnika. Sama wymiana silnika to też nie jest jakiś rocket science.

Wszystko zależy od tego, jak dlugo chcesz tym samochodem jeździć. Jeśli nie długo, albo tylko wozić worki z cementem, to bierz. Jak na dlużej, to albo znajdź coś innego, albo zarezewuj sobie trochę kasy na przywrócenie go do kultury.

Zakładam, że reszta samochodu: hamulce, zawieszenie, chłodzenie, elektryka są sprawne?\

Pozdro

Bartek

Napisano
  • Autor

> Jakby handlarz coś takiego dorwał, to by wymienił wnętrze(tanie),

Wnętrze wystarczy wyprać, no może ze dwa guziczki nie działają w radiu i wykładzina bagażnika do wymiany.

> odpicował lakier,

Po pierwsze to trzeba oklejenie zerwać. Polerka całości wchodzi w grę ale mi to chyba nie przeszkadza ok.gif

> dolał czegoś do

> silnika i pchnął za 5-8 tysięcy.

Nie dolewam, nie mam zamiaru tego sprzedawać do wiosny przynajmniej.

> Z gazem do VVTi można podchodzić, ale trzeba to umieć zrobić. Ale i tak na instalacje musisz

> zarezerwować około 2 tysie.

> Co do oleju - na forum Corolli znajdziesz sporo watków o braniu oleju. Jest tez pewien kolo, który

> handluje Millersem i będzie potrafił doradzić konkretny olej do zużytego silnika. Sama wymiana

> silnika to też nie jest jakiś rocket science.

I chyba się to szykuje. Na kupno umówiłem sie na poniedziałek a dziś się okazało, że chyba zaczynają się objawy padniętej UPG. Przerywa, gaśnie, nierówno pracuje oslabiony.gif

> Zakładam, że reszta samochodu: hamulce, zawieszenie, chłodzenie, elektryka są sprawne?\

radio ma jakieś problemy. Amortyzatory 1 rok, hamulce 1 rok, sprzęgło 1 rok, nowe półosie, wymieniony ECU, nowy alarm, *coś było nie tak z immo i alarmem), ogólnie auto serwisowane, ale używane przez głąbów. Ze dwie gumki w zawieszeniu do wymiany pewnie będą żeby przegląd przejść.

Zastanawiam się teraz co z tą UPG, muszę zobaczyć na miejscu. Może to przez to brał olej?