Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie o wypychanie nadkoli

Featured Replies

Napisano

Pytanie jest takie: jak poradzić sobie z newralgicznym miejscem łączenia kilku blach (koniec nadkola / początek zderzaka), żeby ładnie się to schodziło, Jakie mieliście patenty? Zwracam się tu głównie do ludzi którzy wypchane nadkola mieli zrobione profi (np. molo, shoupas, guido), ale wszelkie rady mile widziane.

Panowie, pozwoliłem sobie. Mam nadzieje, że mnie nie ukamienujecie grinser006.gif20.GIF

dsc1391n.jpg

dsc8585n.jpg

Napisano
  • Autor

z natłoku Waszych rad wybrałem te najlepsze i ogarnąłem temat. ok.gifmlot.gif

Napisano

> z natłoku Waszych rad wybrałem te najlepsze i ogarnąłem temat.

Uchylisz rąbka tajemnicy?? bo też mnie to czeka na wiosnę zlosnik.gif

Napisano

Ja robię to tak.

Dzielę sobie robot na dwa etapy.

I

- opalarka i młotek, zero odprysków, lakier w stanie nie naruszonym ( nawet na zgięciu )

img01062201211291214.jpg

img01065201211291216.jpg

img01066201211291216.jpg

II

Książka telefoniczna ewentualnie cała ryza papieru - lepsze rozwiązanie, ponieważ książka ma twardy rant z jednej strony i mogę wyjść "cyrki"

Moim zdaniem jedna z najlepszych metod wypychania nadkoli

Napisano

Kurdcze bardzo ciekawy sposób wink.gif Ale czy to trzeba aż tak parchem mijotać ? Odkrecać tylko spring czy amor lepiej wyciągnąć ? A co z przodem ?

Napisano
  • Autor

normalnie wypchnąć można (a nawet trzeba) maszynką do rantów. Newralgiczne miejsce łączenia nadkola i zderzaka (sam róg) proponuje ogarnąć młotkiem (młotkami i babkami), ale to rozwiązanie skutkuje koniecznością szpachlowania.

Zderzaka jeszcze nie robiłem, ale pewnie opalarka + gięcie + przycięcie tu i ówdzie

Napisano

Hardcorowo wygląda tak gwałtowne opuszczanie auta... o kijach,rurach,młotkach słyszałem ale nie widziałem jeszcze takiego rzucania autem...

Napisano

ja w cc te łaczenia blach , potraktowałem młotkiem smile.gif reszte robiłem pożyczona maszynką .

Napisano

> normalnie wypchnąć można (a nawet trzeba) maszynką do rantów. Newralgiczne miejsce łączenia nadkola

> i zderzaka (sam róg) proponuje ogarnąć młotkiem (młotkami i babkami), ale to rozwiązanie

> skutkuje koniecznością szpachlowania.

> Zderzaka jeszcze nie robiłem, ale pewnie opalarka + gięcie + przycięcie tu i ówdzie

Moje auto i guida robil blacharz, wiec bylo niezle mlotkowane, te zejscie blach widzilem ostatnio chyba z 3 lata temu u mnie wiec nie powiem Ci jak wyglada, jedynie po malowaniu mi haczylo o rog zderzaka ktory notabene byl naciagany ale sie wytarlo, mialem tak i na atsach i na rmach ostatnio tez zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Moje auto i guida robil blacharz, wiec bylo niezle mlotkowane

to dobrze zrobiłem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie bylo wyklepane pod 8J z tylu

u mnie też grinser006.gif