Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lanos 1.5 16v i OMVL Fast

Featured Replies

Napisano

> jw. czy taki zestaw + stag+alaska da radę?

może być ciężko z szybkością wtysków, alaska też będzie na styk

lanos potrzebuje szybkich wtryskiwaczy, kupuj tylko hana lub barracuda, nie są takie drogie i dzięki nim nie zniechęcisz się do gazu

Napisano

> może być ciężko z szybkością wtysków, alaska też będzie na styk

Albo i nawet za mała do 16V.

Może AC R01?

Napisano
  • Autor

> Albo i nawet za mała do 16V.

> Może AC R01?

robię narazie rozeznanie, bo znajomy który to ma poskładać taki zestaw "polecał" ale właśnie średnio mi się uśmiecha wydać kasę i się potem wkurzać oslabiony.gif

Napisano

silnik 1.6 16v działa bardzo dobrze na omvl reg fast. Z tym ze jest to wtryskiwacz na "styk". Wymaga poprawnego montazu i regulacji sterownika. Alaska wystarczy. nie jezdzisz przeciez cały czas przy 5000obr/min.

Nie zastanawiałes sie nad 2 generacja? Jezdzi dobrze i jest mało problemowa.

Napisano

> robię narazie rozeznanie, bo znajomy który to ma poskładać taki zestaw "polecał" ale właśnie

> średnio mi się uśmiecha wydać kasę i się potem wkurzać

powiedz znajomemu podchwytliwie, że za rok planujesz swapa na 2.0, jak nadal zaproponuje alaskę to nie gazuj u niego grinser006.gif z tego co widzę, to tak 1/3 instalatorów upycha alaskę do wszystkiego

Napisano

> powiedz znajomemu podchwytliwie, że za rok planujesz swapa na 2.0, jak nadal zaproponuje alaskę to

> nie gazuj u niego z tego co widzę, to tak 1/3 instalatorów upycha alaskę do wszystkiego

Do mnie też chcieli. Zastanawiam się dlaczego tak jest zlosnik.gif

Napisano

> Do mnie też chcieli. Zastanawiam się dlaczego tak jest

podstawowy zestaw, alaska i valteki , lezy na warsztacie i najchetniej wepchac klientowi co by nie zamawiac cos innego wink.gif

Napisano

> podstawowy zestaw, alaska i valteki , lezy na warsztacie i najchetniej wepchac klientowi co by nie

> zamawiac cos innego

i co myślisz, że większość się na to zgadza? Pewnie tylko niewielka część zapyta się na forum lub poczyta informacje o danym zestawie ok.gif i myślą, że skoro gazownik tak mówi to musi być elegancko zlosnik.gif

Napisano

> i co myślisz, że większość się na to zgadza? Pewnie tylko niewielka część zapyta się na forum lub

> poczyta informacje o danym zestawie i myślą, że skoro gazownik tak mówi to musi być elegancko

dokladnie tak, wiekszosc nie ma pojecia, nie mysli o czytaniu w necie, a ze znajomy polecil ...

"panie sekwencja, cena xxxx zl bedzie dzialac elegancko, roznicy nie bedzie, bedzie pan zadowolony"

cena niska (bo zestaw tani) i jazda z montazem

do nas duzo przyjezdza aut z takimi zestawami

z reszta wystarczy popatrzec na allegro auta z sekwencjami, wiekszosc to alaska i valteki albo apache raile czy cos podobnego

duzo aut przyjmie to na klate bo pojemnosc 1.2 1.4 czy 1.6

a reszta ma ubogo wink.gif

z reszta zwykle instalacje tez nagminne jest, auto 2.0 140 km na przyklad a na reduktorze 100 hp wink.gif

ladnych pare lat temu jak kupilem auto z sekwencja 2.8 vr6 byl szal ale pozniej sie doszkolilem ze alaska to nie do tego auta wink.gif hehehe

Napisano

> dokladnie tak, wiekszosc nie ma pojecia, nie mysli o czytaniu w necie, a ze znajomy polecil ...

> "panie sekwencja, cena xxxx zl bedzie dzialac elegancko, roznicy nie bedzie, bedzie pan zadowolony"

> cena niska (bo zestaw tani) i jazda z montazem

> do nas duzo przyjezdza aut z takimi zestawami

> z reszta wystarczy popatrzec na allegro auta z sekwencjami, wiekszosc to alaska i valteki albo

> apache raile czy cos podobnego

> duzo aut przyjmie to na klate bo pojemnosc 1.2 1.4 czy 1.6

> a reszta ma ubogo

> z reszta zwykle instalacje tez nagminne jest, auto 2.0 140 km na przyklad a na reduktorze 100 hp

> ladnych pare lat temu jak kupilem auto z sekwencja 2.8 vr6 byl szal ale pozniej sie doszkolilem ze

> alaska to nie do tego auta hehehe

Widzisz, tutaj nie potrzeba ogromnej wiedzy na temat instalacji lpg. Wystarczy poczytać troszkę w internecie jaki reduktor, jakie wtryski i wtedy najprawdopodobniej nie będzie problemu z instalacją.

Grunt, że zdążyłeś się doinformować przez wykończeniem silnika zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Widzisz, tutaj nie potrzeba ogromnej wiedzy na temat instalacji lpg. Wystarczy poczytać troszkę w

> internecie jaki reduktor, jakie wtryski i wtedy najprawdopodobniej nie będzie problemu z

> instalacją.

o tym wiem ale ludzie nie bo i nie musza , teoretycznie, przeciez zglaszaja sie to fachowca

..

taki zarcik wink.gif

> Grunt, że zdążyłeś się doinformować przez wykończeniem silnika

byla to instalacja dt gas , zeby na niej zjadlem, laaata temu

pozniej poszlo z gorki, montaze instalacji, szkolenia, praca w warsztacie itd

teraz juz mniej , nie sledze na biezaco nowinek bo nie ma czasu

ale zeby nie bylo ze winni tylko instalatorzy

przyjezdza klient, 728i , i ma byc najtaniej

no i w aucie znalazly sie zavoli, czerwone waldemary, klient malo zaplacil , auto jezdzi

przyklady mozna mnozyc smile.gif

Napisano
  • Autor

> silnik 1.6 16v działa bardzo dobrze na omvl reg fast. Z tym ze jest to wtryskiwacz na "styk".

> Wymaga poprawnego montazu i regulacji sterownika. Alaska wystarczy. nie jezdzisz przeciez cały

> czas przy 5000obr/min.

nie ale do 4k zazwyczaj ciągnę zlosnik.gif

> Nie zastanawiałes sie nad 2 generacja? Jezdzi dobrze i jest mało problemowa.

mam i średnio mi podchodzi zlosnik.gif niby auto jeździ ale 2gen zamula wink.gif na benzynie bez miksera w dolocie padaka znacznie lepiej się napędza, więc plan jest taki, że swapa nie będzie bo się nie opyla -> zostanie dołożony kolektor od XE i jakiś dolot zmodzony, w zdrowym lanosie (trzymajacym serie) daje taki zabieg 5-10HP (celowo nie pisze konkretnych wartości bo sprawdzę to sam mierząc auto na hamowni przed i po wymianie kolektora i wydechu) ok.gif

Napisano
  • Autor

> powiedz znajomemu podchwytliwie, że za rok planujesz swapa na 2.0, jak nadal zaproponuje alaskę to

> nie gazuj u niego z tego co widzę, to tak 1/3 instalatorów upycha alaskę do wszystkiego

tak właśnie muszę załatwić ten temat, inna sprawa, że dobra cena po dołożeniu lepszych gratów wyjdzie że już taka dobra nie jest i bardziej opłaca się oddać samochód do kogo innego zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Do mnie też chcieli. Zastanawiam się dlaczego tak jest

do p11? zlosnik.gif jaka masz wersję silnika? 150 konna? shocked.gif

Napisano

> i co myślisz, że większość się na to zgadza?

W moim przypadku zaufałem gazownikowi po 2 zrobionych wcześniej dobrze instalacjach II gen. Po prostu zostawiłem auto i miało być "dobrze" - a była wielka, śmierdząca kupa.

Napisano

> i co myślisz, że większość się na to zgadza?

Jeśli chodzi o ogół zmotoryzowanych, to znakomita większość, natomiast wśród tych nieco bardziej "świadomych" też znajdzie się jakiś odsetek, który, albo nie będzie drążyć tematu, albo łyknie to w ciemno zapewnienia "speca".

Napisano
  • Autor

> chcialbym tylko 131 niestety...

wpadnij mam pod domem taka 150+ P11GT sportline zlosnik.gif