Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki subwoofer aktywny byście polecili?

Featured Replies

Napisano

wiem wiem, osobno wzmacniacz osobno głośnik jest lepiej, ale ja potrzebuje czegoś co w każdej chwili mogę wyciągnąć z bagażnika.

chciałbym to podłączyć z głośników tylnych, więc fajnie żeby miało high-in.

na zawody car audio się nie wybieram, chciałbym jedynie poczuć więcej przyjemnego basu grinser006.gif

co polecacie przyzwoitego w dobrych pieniążkach?

Napisano

> wiem wiem, osobno wzmacniacz osobno głośnik jest lepiej, ale ja potrzebuje czegoś co w każdej

> chwili mogę wyciągnąć z bagażnika.

> chciałbym to podłączyć z głośników tylnych, więc fajnie żeby miało high-in.

> na zawody car audio się nie wybieram, chciałbym jedynie poczuć więcej przyjemnego basu

> co polecacie przyzwoitego w dobrych pieniążkach?

to kup oddzielnie wzmak i głosnik. wzmak przyczepisz do skrzyni, wiec co za problem?

jak bedziesz chcial to wyciagjijiesz

Napisano

> wiem wiem, osobno wzmacniacz osobno głośnik jest lepiej, ale ja potrzebuje czegoś co w każdej

> chwili mogę wyciągnąć z bagażnika.

> na zawody car audio się nie wybieram, chciałbym jedynie poczuć więcej przyjemnego basu

mam takiego twora w bagazniku:

klik allegro daje rade, uzupelnia dosc przyjemnie dolny zakres basu, cieply miekki bas. Sprawdza sie zarowno przy ciezkich brzmieniach jak i chill-oucie. Potwor to to nie jest.

BTW: daje rade w nadwoziu typu hatchback. W sedanie slychac tylko rozmyte buczenie.

Napisano
  • Autor

> to kup oddzielnie wzmak i głosnik. wzmak przyczepisz do skrzyni, wiec co za problem?

> jak bedziesz chcial to wyciagjijiesz

ale dlaczego chcesz mnie uszczęśliwiać na siłę. wiem jakie wady ma konstrukcja aktywna i biorę pod uwagę, że demonem car audio nie będzie ale nie tego oczekuję.

zapytałem , czy któryś się wyróżnia na plus spośród innych.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Kupisz aktywnego, pojeździsz i gdzieś usłyszysz zestaw odseparowany i będziesz wymieniał wink.gif

Napisano

> Kupisz aktywnego, pojeździsz i gdzieś usłyszysz zestaw odseparowany i będziesz wymieniał

Coś w tym jest...miałem u siebie w aucie zamontowany subwoofer Alpine SWE 1000 (pod fotelem) szczerze odradzam nie jest to rozwiązanie, które w znaczący sposób poprawi bas w aucie. Jak większość proponuję upchnąć wzmacniacz gdzieś w samochodzie może być pod fotelem + mały sub do bagażnika polecam Hertza ES 200 w 8l obudowie.

Ja gdybym raz jeszcze chciał poprawić bas w samochodzie bez subwoofera - spróbowałbym popracować nad przednimi drzwiami : nowe głośniki, wygłuszenie no i wmacniacz. Na aktywny sub szkoda kasy (opinia na podstawie Alpine SWE-1000)

Napisano

> mam takiego twora w bagazniku:

> klik allegro daje rade, uzupelnia dosc przyjemnie dolny zakres basu, cieply miekki bas. Sprawdza

> sie zarowno przy ciezkich brzmieniach jak i chill-oucie. Potwor to to nie jest.

> BTW: daje rade w nadwoziu typu hatchback. W sedanie slychac tylko rozmyte buczenie.

Miałem taki sam w skodzie. Jak ktoś nie lubi napier... basu to jest to IMO rozwiązanie optymalne, bo i mało miejsca zajmuje

Napisano

Właśnie jestem w trakcie wyklejania mojej asterki. Zestawy fabryczne na prawdę dużo mogą, po warunkiem że się zrobi maty. Kolega ma w audi a4 b6 sprzęt bosse i na razie jest to mój cel do osiągnięcia smile.gif

Napisano

Sorry ale to tylko puszka do buczenia. Chcesz tanio i w miarę to kup jakąś skrzynkę Blaupunkta. No i ważne żeby bez bassreflex, będzie wtedy bardziej energiczna a nie bucząca.

Napisano

Mam w bagazniku kombi cos takiego (starszy model):

http://allegro.pl/pioneer-ts-wx210a-subwoofer-aktywny-150w-pilot-i2885009304.html

W starciu z 30l. skrzynka ze wzmacniaczem ktora mialem poprzednio wyglada mizernie, ale jako uzupelnienie niewielkich glosnikow w drzwiach sprawdza sie swietnie.