Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Panel Klimatyzacji - zmiana na Climatronic

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Mam do Was tu obecnych pytanie: Czy ktoś zmieniał panel klimatyzacji z manualnego na dwustrefowy?

Inaczej pisząc: czy wiązki idące do komputera klimy są takie same dla automatycznej jak i dla manualnej?

Na upartego myślę, że dokopię się do tych informacji, chociażby przez elerna - wolę się jednak zapytać, bo być może ktoś już podmieniał panel klimy...

Napisano

> Witajcie

> Mam do Was tu obecnych pytanie: Czy ktoś zmieniał panel klimatyzacji z manualnego na dwustrefowy?

> Inaczej pisząc: czy wiązki idące do komputera klimy są takie same dla automatycznej jak i dla

> manualnej?

> Na upartego myślę, że dokopię się do tych informacji, chociażby przez elerna - wolę się jednak

> zapytać, bo być może ktoś już podmieniał panel klimy...

Nie sądzę żeby było to takie proste, klimatronic działa zupełnie inaczej, sam mieszalnik będzie inaczej zbudowany więc i sterowanie nim jak i panel.

Przekładka będzie na 99% bardzo upierdliwa i kosztowna.

Napisano
  • Autor

Dzięki za informacje. Pozdrawiam

Napisano

> Witajcie

> Mam do Was tu obecnych pytanie: Czy ktoś zmieniał panel klimatyzacji z manualnego na dwustrefowy?

Jest to nie tylko panel... praktycznie taka wymiana wiąże sie z wymiana całej wentylacji - Jak duza to modyfikacja można poczytać na stronach Fiata Stilo... to mniej wiecej obrazuje zakres prac... wink.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za potwierdzenie mojej hipotezy, że jednak muszę szukać auta z klimatronikiem smile.gif Się do tego w swoim poprzednim autku przyzwyczaiłem...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Żeby nie zakładać nowego tematu.

Mam pytanie, czy czujnik temperatury zewnętrznej (w lusterku) ma wpływ na działanie climatronika i całej klimatyzacji?

Ostatnio "udało mi się" urwać czujnik i nie zdążyłem jeszcze przylutować nowego, i zauważyłem, że klima zwariowała.

Nie da się włączyć klimatyzacji (sprężarki) - po wciśnięciu śnieżynki na wyświetlaczu kilka razy zapali się ikonka klimy (miga śnieżynka) i tyle. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym czujnikiem, czy to padło coś innego?

Może ktoś się z takim objawem spotkał?

Napisano

> Żeby nie zakładać nowego tematu.

> Mam pytanie, czy czujnik temperatury zewnętrznej (w lusterku) ma wpływ na działanie climatronika i

> całej klimatyzacji?

Ma wplyw. Jak naprawisz czujnik, wszystko powinno byc OK

Napisano

A moze klima nie zalaczy jak jest zbyt niska temp otoczenia?

Kiedys przy manualnych slyszalem takie twierdzenie.

Napisano
  • Autor

> Mam pytanie, czy czujnik temperatury zewnętrznej (w lusterku) ma wpływ na działanie climatronika i

> całej klimatyzacji?

> Ostatnio "udało mi się" urwać czujnik i nie zdążyłem jeszcze przylutować nowego, i zauważyłem, że

> klima zwariowała.

> Nie da się włączyć klimatyzacji (sprężarki) - po wciśnięciu śnieżynki na wyświetlaczu kilka razy

> zapali się ikonka klimy (miga śnieżynka) i tyle. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym

> czujnikiem, czy to padło coś innego?

> Może ktoś się z takim objawem spotkał?

W Lybrze miałem tak, że klima nie uruchomi się jeśli na zewnątrz jest poniżej 4 stopni. I pewnie w Cromach jest tak samo. Jest to zabezpieczenie przed uszkodzeniem sprężarki klimatyzacji przed zbyt gęstym olejem w zimnej sprężarce. Jeśli czujnik jest uszkodzony, to pewnie przyjmuje, że może być na dworze zimno smile.gif

Napisano

> całej klimatyzacji?

> Ostatnio "udało mi się" urwać czujnik i nie zdążyłem jeszcze przylutować nowego, i zauważyłem, że

> klima zwariowała.

> Nie da się włączyć klimatyzacji (sprężarki) - po wciśnięciu śnieżynki na wyświetlaczu kilka razy

> zapali się ikonka klimy (miga śnieżynka) i tyle. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym

> czujnikiem, czy to padło coś innego?

> Może ktoś się z takim objawem spotkał?

W 2010r w wakacje padła mi klima, chłodnica była cała, z tego względu że dośc dużo jeździłem a upały były straszne bez zastanowienia kupiłem sprężarkę klimy, umówiłem się na wymianę która trwała 4min, wjechali na kanał, zobaczyli ze termometr jest odpięty, podpieli i gotowe... Takim sposobem naprawili klimatyzacje....

Jeśli temp spadnie poniżej 4-6stopni sprężarka klimy nie zadziała. Powietrze będzie się osuszać przy klimie ale nie poleci schłodzone.

Napisano

> Jeśli temp spadnie poniżej 4-6stopni sprężarka klimy nie zadziała. Powietrze będzie się osuszać

> przy klimie ale nie poleci schłodzone.

W mojej Cromie przy -1 C sie nie załączy klima...

Napisano

> Jeśli temp spadnie poniżej 4-6stopni sprężarka klimy nie zadziała. Powietrze będzie się osuszać

> przy klimie ale nie poleci schłodzone.

Jak bedzie osuszac skoro sie nie wlaczy klima czyli sprezarki?