Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Świeca żarowa

Featured Replies

Napisano

No to muszę pochwalić Fiata. W silniku 1.9 150KM wymiana świec to bajka. Ściągamy osłonę jednym ruchem. Podłączenie zasilania świec to nie śrubki tylko "fajka", podobnie jak w świecach iskrowych, więc się je po prostu ściąga. Klucz nasadowy długa 9 i po 5 minutach świeca wymieniona. Tylko cena zabija, za Beru dałem 80 zł bez zniżek w IC.

W Lancii dostęp jest tragiczny, tutaj wymienia się łatwiej niż żarówkę ok.gif

Napisano

> No to muszę pochwalić Fiata. W silniku 1.9 150KM wymiana świec to bajka. Ściągamy osłonę jednym

> ruchem. Podłączenie zasilania świec to nie śrubki tylko "fajka", podobnie jak w świecach

> iskrowych, więc się je po prostu ściąga. Klucz nasadowy długa 9 i po 5 minutach świeca

> wymieniona. Tylko cena zabija, za Beru dałem 80 zł bez zniżek w IC.

> W Lancii dostęp jest tragiczny, tutaj wymienia się łatwiej niż żarówkę

Faktycznie dostęp genialny, w tym przypadku Fiat się postarał.

Co do ceny, nie ma co narzekać. Taka inwestycja to wydatek rzędu 350 zł raz na 150-200 tys km więc żaden ok.gif

Napisano

> Faktycznie dostęp genialny, w tym przypadku Fiat się postarał.

> Co do ceny, nie ma co narzekać. Taka inwestycja to wydatek rzędu 350 zł raz na 150-200 tys km więc

> żaden

A przy tak łatwym dostępie można przecież wydać 80 PLN na jedną świecę (ja dałem nawet mniej - 59 PLN za Beru), bo zwykle nie padają wszystkie na raz...

• 3 tygodnie później...
Napisano

> No to muszę pochwalić Fiata. W silniku 1.9 150KM wymiana świec to bajka.

Miga mi od jakiegoś czasu lampka od świec, więc dzisiaj podjechałem do mechanika. Faktycznie był bardzo zadowolony, że dostęp do świec jest taki łatwy.

> Tylko cena zabija, za Beru dałem 80 zł bez zniżek w IC.

Wymieniłem tylko jedną, tę padniętą, na BERU. W IC zapłaciłem 89 PLN. Sprzedawca dobierał ją z katologu BERU do modelu samochodu. Twierdził, że wybrał taką samą. Nie wiem tylko dlaczego była aż taka droga shocked.gif

Napisano

> katologu BERU do modelu samochodu. Twierdził, że wybrał taką samą. Nie wiem tylko dlaczego

> była aż taka droga

Beru to jedne z najlepszych swiec... można je kupic za 50-56 zł/sz

Skoro poleciała jedna pow niedługim czasie poleca pozostałe... z nimi jak z żarówkami sick.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Beru to jedne z najlepszych swiec... można je kupic za 50-56 zł/sz

> Skoro poleciała jedna pow niedługim czasie poleca pozostałe... z nimi jak z żarówkami

Mogą polecieć kolejne, choć auto ma najechane dopiero 102 kkm. Jednak na wszelki wypadek zapytam, cena powyżej, rozumiem, że osiągalna tylko na Allegro, do tego trzeba doliczyć koszt przesyłki?

Napisano

> Mogą polecieć kolejne, choć auto ma najechane dopiero 102 kkm. Jednak na wszelki wypadek zapytam,

> cena powyżej, rozumiem, że osiągalna tylko na Allegro, do tego trzeba doliczyć koszt

> przesyłki?

W dużych hurtowniach zlosnik.gif