Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samoobsługa lpg...

Featured Replies

Napisano

> Może wymiana uprzejmego pozdrowienia to dla ciebie pierdoła, ale ja lubię jak dziewczyny sie do

> mnie usmiechają, ale cóż twój gust - twoja sprawa...

panowie tez ?

> Znam przynajmniej kilka przypadków problemów z płatnością, zresztą chyba nawet na tym forum też

> czytałem o takich... fakt, że to XXIw. niczego nie zmienia... im więcej maszyn, komputerów

> itp., tym większe ryzyko, nic nie jest bezawaryjne. Przykładowa hipotetyczna sytuacja: jesteś

> w trasie w środku Polski i taka NESTE "zżera" ci kartę... W mojej wersji tankowania takich

> problemów nie ma, imho kilkadziesiąt groszy taniej, nie jest tego ryzyka warte.

ale jak zżera ? płaciłeś kiedyś na neste kartą ?

DSCN1835_A.JPG

z tego co pamiętam to kartę wkłada się do czytnika i w każdej chwili można ją wyjąć hmm.gif

> Niby jak tworzę tę kolejkę, rozwiń proszę, bo czegoś nie kumam tym, że płacę, czy tym, że po

> zapłaceniu idę sobie nalać kawy do expresu, czy wreszcie tym, że przysiądę przy stoliku, zeby

> ją wypić...

kawa ok, ale jak juz zamawiasz kilka hotdogów to jest problem

> Wyobraź sobie, że mojej żonie w zeszłym roku zamarzł zamek w korku. Miły pan podszedł, psiknął

> odmrażaczem z uprzejmym uśmiechem i po kłopocie. Na bezczłowiekowej stacji nic by nie zrobiła,

> normalnie ma nasmarowane zamki ale tankuje rzadko, a mróz był był duży. Więc problemy się nie

> zdarzają Chuckowi Norrisowi

i dlatego nikt nie pisze że mają zniknąć te z obsługą, ale szkoda że znika neste

bo mnie lepiej tankowało się na tych bezobsługowych

Napisano

> ale ja lubię jak dziewczyny sie do mnie usmiechają,

Ja też, ale wolę, gdy robią to z własnej i nieprzymuszonej woli, a nie wtedy, gdy mają to w umowie o pracę... biglaugh.gif

> Znam przynajmniej kilka przypadków problemów z płatnością, Przykładowa hipotetyczna sytuacja: jesteś

> w trasie w środku Polski i taka NESTE "zżera" ci kartę...

OK, płacisz panience z obsługi, po czym udajesz się do bankomatu i ten zżera Ci kartę... hehe.gifcfaniaczek.gif

Napisano

Post jest nie do mnie, ale po to jest forum więc się wypowiem:

>Przykładowa hipotetyczna sytuacja: jesteś

> w trasie w środku Polski i taka NESTE "zżera" ci kartę...

Nie wiem jak w innych częściach kraju ale na tych stacjach gdzie zazwyczaj tankuję (NESTE), karty nie ma możliwości "wciągnąć", bo karty nie wkłada się całej do urządzenia - w każdej chwili można ją wyjąć.

> Niby jak tworzę tę kolejkę, rozwiń proszę, bo czegoś nie kumam tym, że płacę, czy tym, że po

> zapłaceniu idę sobie nalać kawy do expresu, czy wreszcie tym, że przysiądę przy stoliku, zeby

> ją wypić...

Nie, kolejka tworzy się gdy jest tylko jedna kasa otwarta i klient przy niej prosi 4 hot-dogi, zanim pani tego hot-doga wsadzi do "ogrzewarki", zanim naleje sosu, itd. to czasu trochę mija.

Od czasu założenia LPG, gaz tankuje na orlenie i widzę różnicę w czasie pomiędzy stacją "z obsługą" a przykładowo neste.

> Wyobraź sobie, że mojej żonie w zeszłym roku zamarzł zamek w korku. Miły pan podszedł, psiknął

> odmrażaczem z uprzejmym uśmiechem i po kłopocie. Na bezczłowiekowej stacji nic by nie zrobiła,

Tutaj się zgodzę.

Napisano

> Nie, siada przy stoliku i czeka na kelnerkę

no wiesz, w końcu do restauracja grinser006.gif

Napisano

> Znam przynajmniej kilka przypadków problemów z płatnością, zresztą chyba nawet na tym forum też

> czytałem o takich... fakt, że to XXIw. niczego nie zmienia... im więcej maszyn, komputerów

> itp., tym większe ryzyko, nic nie jest bezawaryjne. Przykładowa hipotetyczna sytuacja: jesteś

> w trasie w środku Polski i taka NESTE "zżera" ci kartę... W mojej wersji tankowania takich

> problemów nie ma, imho kilkadziesiąt groszy taniej, nie jest tego ryzyka warte.

Ale to weź opowiedz jakiś przypadek. Ja z AK przypominam sobie tylko opowieści o problemach z płatnością gotówką (za mały bak, problem z rozpoznaniem banknotu).

Automaty Neste już odł dłuższego czasu nie mają mozliwości zeżarcia karty - slot jest niepołykający. Dodatkowo jest możliwość płacenia dotykowego PayPass, czy też Wave, czy jak mu tam, od Visy.

mar00ha

Napisano

> i dlatego nikt nie pisze że mają zniknąć te z obsługą, ale szkoda że znika neste

> bo mnie lepiej tankowało się na tych bezobsługowych

Skąd wiadomość, że znika?

Wg Ciebie Shell kupił Neste za 300 mln (nie pamiętam jakiej waluty) żeby pozamykać punkty położone w często doskonałych lokalizacjach?

mar00ha

Napisano

> Skąd wiadomość, że znika?

> Wg Ciebie Shell kupił Neste za 300 mln (nie pamiętam jakiej waluty) żeby pozamykać punkty położone

> w często doskonałych lokalizacjach?

> mar00ha

znika neste jako marka, a co shell zrobi ze stacjami to chyba a razie nie wiadomo

może przekształci w zwykłe ?

Napisano

> ale jak zżera ? płaciłeś kiedyś na neste kartą ?

> z tego co pamiętam to kartę wkłada się do czytnika i w każdej chwili można ją wyjąć

na początku karta cała wjeżdżała, jak do bankomatu zlosnik.gif

kiedyś o północy tankowałem i nie przeczytałem komunikatu, żeby poczekać kilka minut.. trochę się spociłem, ale w końcu wypluło kartę zlosnik.gif

Napisano

> na początku karta cała wjeżdżała, jak do bankomatu

kiedyś tak było, mało tankuje na neste bo LPG nie mają wink.gif

> kiedyś o północy tankowałem i nie przeczytałem komunikatu, żeby poczekać kilka minut.. trochę się

> spociłem, ale w końcu wypluło kartę

ale jak ktoś napisał, bankomat też może zeźreć grinser006.gif