Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Toyota Land Cruiser

Featured Replies

Napisano

Witam, czy spotkał się ktoś z Toyotą LC 86r (lub 83- przyznam szczerze, że nie wiem) z silnikiem 5.9 V8 w dieslu? Na necie szukałem i nie nic o takim silniku. Właściciel mówi, że jakaś wersja na Afryke czy coś takiego. Były takie silniki w land cruiserach czy to jakaś wydumka? Zna ktoś może dane technicze tego silnika lub wie cokolwiek o nim? Ani na allegro, ani przez google nie udało mi się znaleźć takiego auta sick.gif Za każdą informację z góry dziękuję smile.gif

Napisano

> Witam, czy spotkał się ktoś z Toyotą LC 86r (lub 83- przyznam szczerze, że nie wiem) z silnikiem

> 5.9 V8 w dieslu? Na necie szukałem i nie nic o takim silniku. Właściciel mówi, że jakaś wersja

> na Afryke czy coś takiego. Były takie silniki w land cruiserach czy to jakaś wydumka? Zna ktoś

> może dane technicze tego silnika lub wie cokolwiek o nim? Ani na allegro, ani przez google nie

> udało mi się znaleźć takiego auta Za każdą informację z góry dziękuję

Były i są nadal toyoty lc na rynku australijskim z v8 w dieslu. Też są nadal produkowane. Ale pojemnosci silnikow niestety nie pamiętam.

Pzdr

Napisano

> Były i są nadal toyoty lc na rynku australijskim z v8 w dieslu. Też są nadal produkowane. Ale

> pojemnosci silnikow niestety nie pamiętam.

> Pzdr

Pewnie 4,2

Napisano
  • Autor

> Były i są nadal toyoty lc na rynku australijskim z v8 w dieslu. Też są nadal produkowane. Ale

> Pzdr

Dzięki smile.gif ale chodzi mi o ten konkretny z lat 80-dziesiątych o poj. 5.9, bo jest opcja, żeby to zanabyć i wypadałoby coś wiedzieć przed kupnem zlosnik.gif

Napisano

> Dzięki ale chodzi mi o ten konkretny z lat 80-dziesiątych o poj. 5.9, bo jest opcja, żeby to

> zanabyć i wypadałoby coś wiedzieć przed kupnem

Na Twoim miejscu przejrzałbym katalogi części, ewentualnie rynek części uzywanych. Jeli nic nie znajdziesz to jest duże prawdopodobieńtwo że w przypadku uszkodzenia silnika samochód pójdzie na złom...

Napisano

> Na Twoim miejscu przejrzałbym katalogi części, ewentualnie rynek części uzywanych. Jeli nic nie

> znajdziesz to jest duże prawdopodobieńtwo że w przypadku uszkodzenia silnika samochód pójdzie

> na złom...

tak... i kup passata w tedeiku smile.gif

rany... jaki świat zaczyna być nudny...

Napisano

> Na Twoim miejscu przejrzałbym katalogi części, ewentualnie rynek części uzywanych. Jeli nic nie

> znajdziesz to jest duże prawdopodobieńtwo że w przypadku uszkodzenia silnika samochód pójdzie

> na złom...

przecież z częściami do silników nie ma problemu żadnego - wszystko bez problemu kupisz przez net jak w pobliskim warzywniaku nie będzie

Napisano

> Pzdr

w latach 80?

Napisano

> Witam, czy spotkał się ktoś z Toyotą LC 86r (lub 83- przyznam szczerze, że nie wiem) z silnikiem

> 5.9 V8 w dieslu? Na necie szukałem i nie nic o takim silniku. Właściciel mówi, że jakaś wersja

> na Afryke czy coś takiego. Były takie silniki w land cruiserach czy to jakaś wydumka? Zna ktoś

> może dane technicze tego silnika lub wie cokolwiek o nim? Ani na allegro, ani przez google nie

> udało mi się znaleźć takiego auta Za każdą informację z góry dziękuję

Nigdy nie slyszalem o takim silniku w LC ale moze ktos tam wpakowal cumminsa skoro to 5.9

Napisano

> Nigdy nie slyszalem o takim silniku w LC ale moze ktos tam wpakowal cumminsa skoro to 5.9

sa Cumnisy w LC, ale 5.9 to rzedowa 6, a nie V8

Napisano

Nie było takiego silnika w LC. Tec Doc przynajmniej go nie widzi, a są w nim zawarte różne wydumki typu Golf III 1.0, którego nikt nie widział, a jednak był.

Napisano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi, zaglądne pod wskazane fora i się popytam smile.gif

Jak ja szukałem (tylko, że na samych polsko języcznych stronach i tylko tam co mi w googlach wyskoczyło) to też właśnie nie widziałem tego silnika, ale myślałem, że może to dlatego, że to nie na europejski rynek. A tak jak mówicie, że nie było takiego silnika to czort wie kto i co tam wsadził oink.gif