Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupi się ładnego klasyka w postaci E34 w granicach...

Featured Replies

Napisano

10 tys zł?Bo tak przeglądam alledrogo i w sumie nie ma nic ciekawego! confused.gifzlosnik.gifTo takie drogie czy po prostu ja słabo szukam? palacz.gif

1

2

Napisano

> sprzęt grający z pierwszego auta wsadzić do drugiego i czarne wiochastajl e34 gotowe na jakąś

> prowincjonalną dyskotekę

kurcze, aż mnie skręca z ciekawości, jak wygląda Twój samochód, skoro poziom masz taki, że ta czarna to agro tjun food.gif

dawaj, dawaj ok.gif

Napisano

> kurcze, aż mnie skręca z ciekawości, jak wygląda Twój samochód, skoro poziom masz taki, że ta

> czarna to agro tjun

tjun, tjunem, kwestia gustu... ja mam chyba inne pojęcie klasyki, a o tym jest temat. Gdybyśmy w temacie tjunu rozmawiali to całkiem bym jej nie skreślał ;

> dawaj, dawaj

nie mam nic pod ręką

edit: a jednak mam jedno zlosnik.gif

196310_527828823924167_999168873_n.jpg

Napisano

> tjun, tjunem, kwestia gustu... ja mam chyba inne pojęcie klasyki, a o tym jest temat. Gdybyśmy w

> temacie tjunu rozmawiali to całkiem bym jej nie skreślał ;

po pierwsze, e34 to taki klasyk w cudzysłowie, a po drugie, chyba niewielkie masz o tym modelu pojęcie...bo tam jest wyłącznie klasyczny "tuning"...

> nie mam nic pod ręką

> edit: a jednak mam jedno

m pała? czy mnie się wydaje?

Napisano

> a po drugie, chyba niewielkie masz o tym modelu

> pojęcie...

nie mówię, że mam duże zlosnik.gif

> bo tam jest wyłącznie klasyczny "tuning"...

dla mnie pojęcia klasyczny i tuning się wykluczają po prostu zlosnik.gif Czarnulka może mi się podobać, ale w innej kategorii i tyle waytogo.gifzlosnik.gif

> m pała? czy mnie się wydaje?

m-pak jawohl zlosnik.gif

Napisano

> nie mówię, że mam duże

> dla mnie pojęcia klasyczny i tuning się wykluczają po prostu Czarnulka może mi się podobać, ale w

> innej kategorii i tyle

eee. nie chcę się spierać, ale ja wychodzę z założenia, że "tuning" to nie jest wynalazek XXI wieku i dziesiątki lat temu samochody też były tuningowane.

także z powodzeniem można powiedzieć, że klasyczne samochody też mogą być tuningowane. a ta czarna jest zrobiona po prostu klasycznie, gratami z epoki.

> m-pak jawohl

czyli podobnie jak w omawianym egzemplarzu, który chyba trochę niefortunnie przyrównałeś do wiochy...

Napisano

> 10 tys zł?Bo tak przeglądam alledrogo i w sumie nie ma nic ciekawego! To takie drogie czy po

> prostu ja słabo szukam?

> 1

> 2

Quote:

PIĘKNE BMW E34 530 V8 sprowadzone z niemiec w 2009 roku od jednego własciciela (starszy Pan rocznik 1939 - wpis w brifie patrz zdjęcie)

DSC03490.JPG

starszy pan mial problemy ze słuchem hehe.gif

Napisano

> Quote:

> PIĘKNE BMW E34 530 V8 sprowadzone z niemiec w 2009 roku od jednego własciciela (starszy Pan rocznik

> 1939 - wpis w brifie patrz zdjęcie)

> starszy pan mial problemy ze słuchem

slowo klucz (sprowadzony w 2009 roku)

od tego czasu minelo pare lat smile.gif wiec miec te auto moglo pol polski zlosnik.gif

Napisano

> 10 tys zł?Bo tak przeglądam alledrogo i w sumie nie ma nic ciekawego! To takie drogie czy po

> 1

> 2

ta czarna fajniejsza smile.gif i ma przebieg bardziej realny niz te 180k zlosnik.gif a naj naj to kolo czarnej stoii czarne e30 serduszka.gif

a nie wolisz cos bardziej wiekszego np: 750i grinser006.gif wiecej garow i silnik z przepieknym dzwiekiem smile.gif na niedziele ideal wink.gif

Napisano

> ta czarna fajniejsza i ma przebieg bardziej realny niz te 180k a naj naj to kolo czarnej stoii

> czarne e30

To czarne e30 tez jest do sprzedania, chyba ze juz ktos kupil. Oba auta z moich okolic.

Napisano

Za taka kase da sie kupić fajne e34.Ale przygotuj sie na niezle szukanie i zwiedzanie. Koyote szukał pół roku:)

Napisano

> Za taka kase da sie kupić fajne e34.Ale przygotuj sie na niezle szukanie i zwiedzanie. Koyote

> szukał pół roku:)

inaczej: da się kupić w rozsądnym stanie i w tym budżecie doprowadzić do poziomu: jeżdżone, fabryczne, 20 lat później ok.gif

Jeszcze mi kilka drobiazgów zostało do zrobienia ale myślę że ze wszystkim na tip top w 10k powinienem sie zmieścić.

Napisano

> 1

> 2

To nie jest drogie, to jest rzadko spotykane. Te drogie wcale nie są takimi laleczkami jak to z reguły na zdjęciach wygląda.

nr 1 stoi już chyba dość długo więc gdyby było rarytasem ktoś z forum BMW już dawno by to łyknął. Uwierz, wieeeelu ludzi szuka ładnej E34 z rozsądnym silnikiem palacz.gif

nr 2 już po zdjęciach mogę powiredzieć, że na miejscu się zdziwisz. Foto wygląda jak spod ręki tzw. "magika z Płocka". Wyostrzone, podciągnięta saturacja zbyt mocno, sporo chamskiej obróbki na tych zdjęciach wink.gif

Nie skupiaj się na tych nadroższych, czasami można trafić niezłą sztukę (ale bez tuningu i dodatków typu koła) za na prawdę fajne pieniądze. Na przykład moja była tak sfotografowana, że ją ledwo zauważyłem w gąszczu szrotu palacz.gif

Napisano

ja ciągle powtarzam, najlepsze sztuki idą za najmniejszą kasę, tylko trzeba mieć czas, cierpliwość i trochę szczęścia.

parę miesięcy temu znajomy wyrwał gdzieś w łódzkiem ślicznego kombiaczka, 4 litrowego z gazem i 5 biegowym automatem za niecałe 5 tysięcy..myślałem, że mnie skręci. tego znajomego i tak szczerze już nienawidzę, bo ma dar do wyszukiwania różnych okazji hehe.gifwink.gif

Napisano

> ja ciągle powtarzam, najlepsze sztuki idą za najmniejszą kasę, tylko trzeba mieć czas, cierpliwość

> i trochę szczęścia.

> parę miesięcy temu znajomy wyrwał gdzieś w łódzkiem ślicznego kombiaczka, 4 litrowego z gazem i 5

> biegowym automatem za niecałe 5 tysięcy..myślałem, że mnie skręci. tego znajomego i tak

> szczerze już nienawidzę, bo ma dar do wyszukiwania różnych okazji

mój touring był droższy bo silnik mniejszy, ale reszta opisu się zgadza grinser006.gif

Tak, V8 jest tańsze niż R6 w przypadku E34 i E32. ok.gif

Napisano

> 1

> 2

proszę

większość z tych rzeczy do zrobienia za darmo albo za grosze. Jeśli buda zdrowa to brać. Piękny lakier calypsorot, rzadko spotykany ok.gif Takiego szukałem. cool.gif

obowiązkowo (nie tylko w tym przypadku) sprawdzenie czy wyposażenie zgadza się z VIN. ok.gif

Napisano
  • Autor

> proszę

> większość z tych rzeczy do zrobienia za darmo albo za grosze. Jeśli buda zdrowa to brać. Piękny

> lakier calypsorot, rzadko spotykany Takiego szukałem.

> obowiązkowo (nie tylko w tym przypadku) sprawdzenie czy wyposażenie zgadza się z VIN.

Zapomniałem dodać,że ma być sedan w manualu,reszta się zgadza. zlosnik.gifok.gif

Napisano

> ja ciągle powtarzam, najlepsze sztuki idą za najmniejszą kasę, tylko trzeba mieć czas, cierpliwość

> i trochę szczęścia.

Coś jak nabytek mojego kumpla - e34 z 1989r, od pierwszego właściciela, za 3k zł zlosnik.gif

Tutaj nawet był wątek. Auto w ciągłej eksploatacji wink.gif

Napisano

> Zapomniałem dodać,że ma być sedan w manualu,reszta się zgadza.

skoro ma być sedan to kupuj E32. E34 ma swój urok dopiero w touringu.

Napisano

> proszę

> większość z tych rzeczy do zrobienia za darmo albo za grosze. Jeśli buda zdrowa to brać. Piękny

> lakier calypsorot, rzadko spotykany Takiego szukałem.

> obowiązkowo (nie tylko w tym przypadku) sprawdzenie czy wyposażenie zgadza się z VIN.

chyba k...wa kpisz. przecież z dala widać, że to niezły gruz yikes.gif na bieżąco przeglądam wszystkie 4 litrówki e34 na swap i nie wziąłbym tego nawet na rozbiórkę crazy.gif

Napisano

> chyba k...wa kpisz. przecież z dala widać, że to niezły gruz na bieżąco przeglądam wszystkie 4

> litrówki e34 na swap i nie wziąłbym tego nawet na rozbiórkę

przecież na tych zdjęciach NIC nie widać. I o to chodzi.

To, że auto nie stoi na 19 calowych BBS i nie jest wypryskane plakiem nie znaczy, że to totalny strup.

Wiesz jakie "laleczki" oglądałem przez ostatnie pół roku?

Śmiem twierdzić, że przy autach za 5-10 tys. Im gorze zdjęcia i im gorzej auto przygotowane do zdjęć tym większa szansa że samochód nie jest klejone z trzech a w progach nie ma pianki montażowej. palacz.gif

Napisano

> dobreeee

oczywiście, że tak. Zwłaszcza tych, którymi nie jeździło stado Turków a Zenek nie szpachlował tego po pijaku w stodole. Nie mówię o 2,0 bo tego od pyty za 1500 stoi.

Napisano

> przecież na tych zdjęciach NIC nie widać. I o to chodzi.

> To, że auto nie stoi na 19 calowych BBS i nie jest wypryskane plakiem nie znaczy, że to totalny

> strup.

> Wiesz jakie "laleczki" oglądałem przez ostatnie pół roku?

> Śmiem twierdzić, że przy autach za 5-10 tys. Im gorze zdjęcia i im gorzej auto przygotowane do

> zdjęć tym większa szansa że samochód nie jest klejone z trzech a w progach nie ma pianki

> montażowej.

nie no, po fotach i opisie od razu widać, że poszanowany egzemplarz hehe.gifok.gif

jak ta Twoja lalka jest taka zadbana, to aż zazdroszczę grinser006.gif

Napisano

> oczywiście, że tak. Zwłaszcza tych, którymi nie jeździło stado Turków a Zenek nie szpachlował tego

> po pijaku w stodole. Nie mówię o 2,0 bo tego od pyty za 1500 stoi.

dobra, luz, chyba wszyscy już wiemy, że DROGO kupiłeś swoją. niech służy dzielnie ok.gif

Napisano

> nie no, po fotach i opisie od razu widać, że poszanowany egzemplarz

wiesz... niby tu rozmawiamy na kąciku często o handlarzach, o sztuczkach, o picowaniu fur. A po tym wątku widać, że wystarczy wypastować sztrucla, dać "syte" koło i zrobić porządne fotki żeby można było puszczać za cenę 200% normy.

> jak ta Twoja lalka jest taka zadbana, to aż zazdroszczę

ok.gif

obadana czujnikiem grubości lakieru dookoła. Oryginał poza maską.

dokładnie przebadana podłoga, konserwacja fabryczna.

wszystko zgodne z VIN (nawet radio)

Gdybym tu pokazał ogłoszenie to pewnie większość by się tarzała ze śmiechu. Fotki robione komórką, wieczorem, przy padającym śniegu, samochód stoi zaparkowany pod płotem, ochlapany błotem. Oczywiście na 15 calowych kapslach. I wyceniony na 7000 yikes.gif I jeszcze gość przez telefon mi mówi:

-pęknięty zbiorniczek wyrównawczy, nowy leży w bagażniku

-olej w skrzyni do wymiany obowiązkowo

-wymieniłem olej i filtry w silniku, w bagażniku jeszcze półtora litra oleju bo za dużo kupiłem. Ale nie jestem dumny z marki oleju, pasowałoby jakiś lepszy zalać

-obicie jednego boczka się odkleja

-tylne lewe drzwi skrzypią

-na jednym nadkolu małe ognisko rdzy

-na drzwiach pasażera w kąciku to samo

-wykładzina bagażnika do wyprania

-w samochodzie ktoś wcześniej jarał

-instalacja gazowa do regulacji, możliwe że coś trzeba wymienić

-buda zdrowa, podłoga zdrowa, silnik zdrowy. Długo takiej szukałem, chłopaki z forum BMW mi polecili ten egzemplarz.

To co zastałem na miejscu potwierdziło słowa sprzedającego.

A teraz kolejny przypadek:

Fotki piękne, lakier zdrowy, zero rdzy, wszystko się zgadza, opis tak szczegółowy, że nie sposób to przeczytać, no gość się spuszczał nad tym autem jak mało kto

-długo odbudowywałem to auto

-dół drzwi profesjonalnie malowany, już nie trzeba tego robić

-na forum BMW kompletna historia napraw

-inne pierdoły

Po tym co zobaczyłem na miejscu miałem ochotę opisać pana sprzedającego na wszystkich możliwych forach. Bielone w szopie pędzlem prosto na rdzę. Progi z m-pakietu przyklejone krzywo na silikon, gnój pod dywanikami, połowa wyposażenia elektrycznego nie działa, na masce i nadkolach z przodu miernik się już gubił.

Kolejny przypadek to "lalunia" która zjeżdżała od ceny 12 000zł przez kilka miesięcy. Całe szczęście zanim ją pojechałem obejrzeć poprosiłem szanownego sprzedawcę o zdjęcia. Akumulator nie za bardzo miał się na czym trzymać, smirk.gif Oczywiście na zewnątrz lalka, zdjęcia nadawały się na Photo Gallery a pod maską swap za niby grube pieniądze. No i w ogóle "igła panie". Jak panu powiedziałem, że jak dla mnie trochę za dużo tej rdzy to mi odpisał: "szpachla nie rdzewieje, idź szukać takiej" claps.gif

Czy wspominałem już o przyrdzewiałych do podłogi przewodach hamulcowych?

Ale to już temat na zupełnie inną historię rotfl.gif

Napisano

> wiesz... niby tu rozmawiamy na kąciku często o handlarzach, o sztuczkach, o picowaniu fur. A po tym

> wątku widać, że wystarczy wypastować sztrucla, dać "syte" koło i zrobić porządne fotki żeby

> można było puszczać za cenę 200% normy.

> obadana czujnikiem grubości lakieru dookoła. Oryginał poza maską.

> dokładnie przebadana podłoga, konserwacja fabryczna.

> wszystko zgodne z VIN (nawet radio)

> Gdybym tu pokazał ogłoszenie to pewnie większość by się tarzała ze śmiechu. Fotki robione komórką,

> wieczorem, przy padającym śniegu, samochód stoi zaparkowany pod płotem, ochlapany błotem.

> Oczywiście na 15 calowych kapslach. I wyceniony na 7000 I jeszcze gość przez telefon mi mówi:

> -pęknięty zbiorniczek wyrównawczy, nowy leży w bagażniku

> -olej w skrzyni do wymiany obowiązkowo

> -wymieniłem olej i filtry w silniku, w bagażniku jeszcze półtora litra oleju bo za dużo kupiłem.

> Ale nie jestem dumny z marki oleju, pasowałoby jakiś lepszy zalać

> -obicie jednego boczka się odkleja

> -tylne lewe drzwi skrzypią

> -na jednym nadkolu małe ognisko rdzy

> -na drzwiach pasażera w kąciku to samo

> -wykładzina bagażnika do wyprania

> -w samochodzie ktoś wcześniej jarał

> -instalacja gazowa do regulacji, możliwe że coś trzeba wymienić

> -buda zdrowa, podłoga zdrowa, silnik zdrowy. Długo takiej szukałem, chłopaki z forum BMW mi

> polecili ten egzemplarz.

> To co zastałem na miejscu potwierdziło słowa sprzedającego.

> A teraz kolejny przypadek:

> Fotki piękne, lakier zdrowy, zero rdzy, wszystko się zgadza, opis tak szczegółowy, że nie sposób to

> przeczytać, no gość się spuszczał nad tym autem jak mało kto

> -długo odbudowywałem to auto

> -dół drzwi profesjonalnie malowany, już nie trzeba tego robić

> -na forum BMW kompletna historia napraw

> -inne pierdoły

> Po tym co zobaczyłem na miejscu miałem ochotę opisać pana sprzedającego na wszystkich możliwych

> forach. Bielone w szopie pędzlem prosto na rdzę. Progi z m-pakietu przyklejone krzywo na

> silikon, gnój pod dywanikami, połowa wyposażenia elektrycznego nie działa, na masce i

> nadkolach z przodu miernik się już gubił.

> Kolejny przypadek to "lalunia" która zjeżdżała od ceny 12 000zł przez kilka miesięcy. Całe

> szczęście zanim ją pojechałem obejrzeć poprosiłem szanownego sprzedawcę o zdjęcia. Akumulator

> nie za bardzo miał się na czym trzymać, Oczywiście na zewnątrz lalka, zdjęcia nadawały się na

> Photo Gallery a pod maską swap za niby grube pieniądze. No i w ogóle "igła panie". Jak panu

> powiedziałem, że jak dla mnie trochę za dużo tej rdzy to mi odpisał: "szpachla nie rdzewieje,

> idź szukać takiej"

> Czy wspominałem już o przyrdzewiałych do podłogi przewodach hamulcowych?

> Ale to już temat na zupełnie inną historię

malina i cycek, ale jednak pokazać jej nie chcesz zlosnik.gif

Napisano

> malina i cycek, ale jednak pokazać jej nie chcesz

Nie jest malina i cycek. Jest najlepsza jaką widziałem przez długi okres poszukiwań.

Nawet jakbym zrobił teraz zdjęcia to i tak nic nie zobaczysz. Jest cała w śniegu i błocie. To nie jest lansowóz tylko wół roboczy. Pojadę na myjnię to strzelę fotki.

Napisano

> i trochę szczęścia.

> parę miesięcy temu znajomy wyrwał gdzieś w łódzkiem ślicznego kombiaczka, 4 litrowego z gazem i 5

> biegowym automatem za niecałe 5 tysięcy..myślałem, że mnie skręci. tego znajomego i tak

> szczerze już nienawidzę, bo ma dar do wyszukiwania różnych okazji

Mówisz o Tomku...?

Napisano

> Mówisz o Tomku...?

tak, o Tomku smile.gif już jak kupił zielonego sedana V8 to mu powiedziałem, że go nie lubię hehe.gif

BTW. a Ty Tomasza znasz przez Żura, czy w innych okolicznościach się poznaliście?

Napisano

> tak, o Tomku już jak kupił zielonego sedana V8 to mu powiedziałem, że go nie lubię

> BTW. a Ty Tomasza znasz przez Żura, czy w innych okolicznościach się poznaliście?

Oczywiście, że przez Żura zlosnik.gif

jego ojciec robił mi seja w zeszłym roku i jak jakoś byłem zobaczyć postęp w pracach to akurat objeżdżali tę Beemkę wink.gif btw w pewnym momencie to tam na placu trochę tych bawar stało waytogo.gif

Napisano

> [...] btw w pewnym momencie to tam na placu trochę tych bawar stało

jakoś mnie to nie dziwi zlosnik.gif