Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Megane III. Cz warto kupić ten samochód. Za i przeciw.

Featured Replies

Napisano

Witam. Bardzo proszę o opinie na temat Megane III. Czy warto kupić ten samochód czy lepiej szukać coś innego w podobnej cenie , tak myślę max do 33 tys. zł. Chyba wolę diesla . Czy od 2009 roku coś się zmieniało czy był jakiś lift? A jeśli nie to co innego w zamian. Bardzo proszę o porady.

Napisano

Dziwny temat. Masz Renufke więc nic co będzie dotyczyło Megane III nie powinno Cie dziwić. Mi osobiście się podoba i jak bym kupil.

Napisano

> Witam. Bardzo proszę o opinie na temat Megane III. Czy warto kupić ten samochód czy lepiej szukać

> coś innego w podobnej cenie , tak myślę max do 33 tys. zł. Chyba wolę diesla . Czy od 2009

> roku coś się zmieniało czy był jakiś lift? A jeśli nie to co innego w zamian. Bardzo proszę o

> porady.

Kup. Ale koniecznie RS Cup biglaugh.gif

Napisano

> Witam. Bardzo proszę o opinie na temat Megane III. Czy warto kupić ten samochód czy lepiej szukać

> coś innego w podobnej cenie , tak myślę max do 33 tys. zł. Chyba wolę diesla . Czy od 2009

> roku coś się zmieniało czy był jakiś lift? A jeśli nie to co innego w zamian. Bardzo proszę o

> porady.

lift był w 2012, za 33 to troche malo na diesla z tego rocznika, najlepiej 1.4 tce

Napisano

> kup benzynę 1.6

> będziesz zadowolony

raz ze nie jedzie, duzo pali, miał wade konstrukcyjna usuwana przed wydawanim auta klientowi w okolicach 2011 roku

Napisano

Jezdzilem wersja bida z klima i silnikiem 1.6. Gorszego kompaktu nie widzialem, prowadzenie, zawieszenie, uklad kierowniczy, hamulce porowanlalbym do lanosa a nie do nowoczesnego kompakta.

Napisano

> Jezdzilem wersja bida z klima i silnikiem 1.6. Gorszego kompaktu nie widzialem, prowadzenie,

> zawieszenie, uklad kierowniczy, hamulce porowanlalbym do lanosa a nie do nowoczesnego

> kompakta.

zle wrazenie spowodowal silnik, samo auto prowadzi sie poprawnie, hamulce w tych ktorymi jezdzilem działały wzorowo, plastikowa flotowa bieda sprawia wrazenie tandety

Napisano

> raz ze nie jedzie, duzo pali, miał wade konstrukcyjna usuwana przed wydawanim auta klientowi w

> okolicach 2011 roku

A co to za wada jeśli to nie tajemnica. Bo teściu ma takiego z 2009/2010.

Napisano

> A co to za wada jeśli to nie tajemnica. Bo teściu ma takiego z 2009/2010.

wymieniane byly silniki, na podstawie vinu w aso, jak jest akcja serwisowa na pewno Cie poinformuja

Napisano

> wymieniane byly silniki, na podstawie vinu w aso, jak jest akcja serwisowa na pewno Cie poinformuja

No to nie za ciekawie. A masz możliwość sprawdzenia po VIN.

EDYTA: Zarejestrowałem renuara na Moje renault i na razie jest akcja na wiązkę wspomagania. O siniku nic nie ma.

Napisano

> zle wrazenie spowodowal silnik, samo auto prowadzi sie poprawnie, hamulce w tych ktorymi jezdzilem

> działały wzorowo, plastikowa flotowa bieda sprawia wrazenie tandety

Czyli rozumiem, ze to ze cala buda chodzi podczas hamowania jest normalne?

Napisano

> Czyli rozumiem, ze to ze cala buda chodzi podczas hamowania jest normalne?

Musiałeś trafić na jakiegoś strasznego egzemplarza, bo teścia Grandtour jeździ bardzo fajnie, komfortowo, hamulce są super. Tylko silnik troche słaby, a skrzynia zestopniowana fatalnie.

Napisano

> porady.

W ostatnim 'Motorze' był przedruk jakiś niemieckich testów ogrzewania: temat na czasie, a Meganka z dizlem zajęła ostatnie miejsce. Myślę ze to poważny minus auta.

Napisano

> Musiałeś trafić na jakiegoś strasznego egzemplarza, bo teścia Grandtour jeździ bardzo fajnie,

> komfortowo, hamulce są super. Tylko silnik troche słaby, a skrzynia zestopniowana fatalnie.

To mi też trafił się syf o czym niedawno pisałem. Jeździłem rocznym kombiakiem ponad 1,5 miesiąca i modliłem się o powrót Fabii grinser006.gif

Spalanie 11.5 jeżdżąc delikatnie, osiągi fatalne. Skrzynia biegów to z fabryki powinna iść na złom. Raz wchodził 6 a raz 4 bieg spineyes.gif

I uprzedzając komentarze miałem 3 auta ze skrzynią 6-biegową i wiem jak je obsłużyć grinser006.gif

Hamulce słabe ale reagujące gwałtownie no.gif

Plastiki tandetne a radio jakością dźwięku dorównuje Safari hehe.gif

Napisano

> W ostatnim 'Motorze' był przedruk jakiś niemieckich testów ogrzewania: temat na czasie, a Meganka z

> dizlem zajęła ostatnie miejsce. Myślę ze to poważny minus auta.

Benzyniak grzeje dobrze ok.gif

I to jedyny atut tego samochodu grinser006.gif

Napisano

> Czyli rozumiem, ze to ze cala buda chodzi podczas hamowania jest normalne?

jezdze takim autem kilkanascie razy w tygodniu, nawet hamowanie z predkosci autostradowych do zera, nie jest kłopotem a nawet twierdze ze jest poprawne

Napisano

> No to nie za ciekawie. A masz możliwość sprawdzenia po VIN.

> EDYTA: Zarejestrowałem renuara na Moje renault i na razie jest akcja na wiązkę wspomagania. O

> siniku nic nie ma.

no to tylko sie cieszyc

Napisano

Kolega miał służbowy. Przy czym auto było tylko dla niego, a jeździ normalnie, jak własnym i dba o auto. Przy przebiegu 32kkm jechałem tym autem. Z zaobserwowanych:

- układ kierowniczy - jedyne co mi się podobało.

- zawieszenie - tragedia. Niby miękkie bo buja, a na dziurach twardo i głośno.

- tylna półka się "telepie" bo leży bezpośrednio na plastiku...

- po 32kkm diesel był ZACHLAPANY olejem!

- jak tym zajechał to myślałem, że to Clio. Auto sprawia wrażenie małego. I takie jest w środku.

Jakościowo... na pewno bym tego nie kupił.