Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem podczas uruchomienia Stilo

Featured Replies

Napisano

Pacjent: Stilo 1.6 103 KM

Zamieszkanie: Parking pod chmurką

Objawy choroby:

Choroba nr 1: Odpalam samochód, pracuje z 2 sekundy i nagle wszystkie kontrolki gasną wraz z silnikiem i za sekundę zaskakują spowrotem i silnik sam odpala (nie przekręcam kluczka z powrotem po odpaleniu), checka nie ma, nic nie wyskakuje. Bezpieczniki?

Choroba nr 2: Czasem wywala mi błąd ABS, ASR - nie wiem czy przypadkiem nie siada tylne łożysko . Czasem się zdarza, że ABS w ogóle się wyłącza ale po ponownym odpaleniu wszystko jest ok, ale też od czasu do czasu twardnieje pedał hamulca.

Pomocy smile.gif

Napisano

Obadaj> skrzynke z bezpiecznikami>+przewod masowy+klemy>(mialem podobnie w 1.9> iskrzylo mi na klemie> i gaslo wszytstko na chwile i znow wrocilo do normy> pasta miedzowana+chwila czasu na czyszczenie=efekt ok nic sie nie dzieje>

co do abs,asr to wywala ci go podczas jazdy czy jak?

uszkodzony pierscien magnetyczny kola moze byc przyczyna bledu, a abs jezeli wylacza ci sie podczas jazdy to masz do sprawdzenia czujniki+ pierscienie(jezeli nie zagladales od nowowsci to obstawiam polaczenie gdzies na ktorejsc kostce czujnika abs>z\

zapewnie dzieje sie ci tak teraz w zimie?

Napisano
  • Autor

Obadam sprawę.

Wyskakuje podczas jazdy i myślę, że to łożysko bo lekko też szumi, ale pewien nie jestem.

Napisano

łozysko na piascie moze powodowac taki bład tzn> przeklamania monitoringu asr esp...wymien skasuj blad jak jest i zobacz jak bedzie sytuacja sie rozwijac< pamietaj zeby robic to ostroznie gdyz minimalna rysa na pierscieniu fonicznym zakfalifkuje go do wymiany:( beksa.gif

Napisano

> łozysko na piascie moze powodowac taki bład tzn> przeklamania monitoringu asr esp...wymien skasuj

> blad jak jest i zobacz jak bedzie sytuacja sie rozwijac< pamietaj zeby robic to ostroznie gdyz

> minimalna rysa na pierscieniu fonicznym zakfalifkuje go do wymiany:(

Czemu to się nazywa koło foniczne, jak to z fonią nie ma nic wspólnego? smile.gif

Napisano

> Czemu to się nazywa koło foniczne, jak to z fonią nie ma nic wspólnego?

Nie wiem, ja tez ostatnio wymienialem, banalnie proste, koszt piasty 115zl roboty na 2 godz.

Pozdrawiam

Napisano

> Czemu to się nazywa koło foniczne, jak to z fonią nie ma nic wspólnego?

prawdopodobnie błąd w tłumaczeniu, ktoś nie wiedział jak działa czujnik Halla

Napisano

> prawdopodobnie błąd w tłumaczeniu, ktoś nie wiedział jak działa czujnik Halla

Ale nawet w FES jest "sonic wheel' crazy.gif