Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fotelik samochodowy-wybór

Featured Replies

Napisano

> na pewno odpada monza, bo to fotelik dla dużych dzieci - powyżej 15kg

> ja bym radził kupić jednak dwa foteliki, coś do 18kg i potem taki powyżej 15kg

o jest dobry pomysł, sam coś takiego rozważałem.

Jednak w cenie do 500PLN z fotelików 9-18kg specjalnie nic ciekawego nie było.

Przymierzyliśmy Młodego do Recaro YS i wyszło, że jest "akuratny" grinser006.gif

Ogólniena tym etapie jest ok, zobaczymy jak podrośnie.

Napisano

> Wstępnie wybrałem: Recaro MONZA NOVA, Recaro Young Sport, Romer KidFix.

> Samochód którym aktualnie jeździmy Opel Astra 2 z 2008r, niestety bez Iso Fix.

> Budżet na fotelik do 800zł. Najważniejsze dla mnie jest bezpieczeństwo i komfort dziecka.

> Ważne jest też żeby był ergonomiczny i dosyć łatwo można było posadzić dziecko.

> Będę wdzięczny za wskazówki.

Recaro mają znajomi, wożą nim 5 latka, również w dalekie podróże typu włoskie Alpy-chwalą sobie. Mają wersję z głośniczkami, młody ma mp3 i słucha sobie swojej muzyki bez zagłuszania radia czy rozmowy.

Napisano
  • Autor

> Jestem w trakcie wybierania fotelika dla córki. Córka ma 5 miesięcy, waga 8 kg.

> Fotelik będzie użytkowany za kilka miesięcy. W chwili obecnej jest nosidełko Maxi Cosi.

> Samochód którym aktualnie jeździmy Opel Astra 2 z 2008r, niestety bez Iso Fix.

> Budżet na fotelik do 800zł. Najważniejsze dla mnie jest bezpieczeństwo i komfort dziecka.

> Ważne jest też żeby był ergonomiczny i dosyć łatwo można było posadzić dziecko.

Ja Już siedzę w tym conajmniej od miesiąca dzień w dzień i przeglądam różne fora i opinie.Byłem też w kilku sklepach.Fotelik trzeba napewno przymierzyć do auta.Wszędzie polecają praktycznie dwa rodzaje Maxi Cosi Tobi i Romer King Plus.Ja jeszcze ostatecznie też nie kupiłem ,ale jestem już bliski kupna fotelika Kiddy Guardian Pro 2.W testach okazuję się ,że wyszedł bardzo dobrze i jest jednym z najlepszych fotelików pod względem bezpieczeństwa zaraz po Cybexie który jako jedyny otrzyma 5 w adac-u.Rozmawiałem też telefonicznie z głównym importerem Kiddy w Niemczech na Polskę i ostatecznie przekonał mnie do tego fotelika z półką.Uważam ,że dziecko ma więcej komfortu niż np.w MC Tobi(bardzo się poci) a bezpieczeństwo na takim samym poziomie 4**** w adac-u.Należy również oczywiście przymierzyć dziecko do fotelika i zobaczyć jak ono się tam czuje.Cena mieści się w twoim budźecie.

Napisano
  • Autor

> To prawda. Moj stal miesiac w pokoju celem oswojenia.

> Uwielbia go i w innym nie chce jezdzic.

> Oprocz wszystkich zalet zwiazanych z bezpieczenstwem, ma jeszcze te, ze dziecko sie w nim nie poci.

Jaki masz fotelik?

Napisano
  • Autor

> Jestem w trakcie wybierania fotelika dla córki. Córka ma 5 miesięcy, waga 8 kg.

> Fotelik będzie użytkowany za kilka miesięcy. W chwili obecnej jest nosidełko Maxi Cosi.

Recaro Young Sport odrzuciłem bo ma 3*** w adac-u

Napisano

> Jaki masz fotelik?

No pisałem - Cybex Pallas2 Fix.

Napisano

> Recaro Young Sport odrzuciłem bo ma 3*** w adac-u

Nie sugeruj sie tylko gwiazdkami.Obejrzyj kilka i zobacz sobie solidność konstrukcji każdego, potem popatrz na wykonanie i tym sie sugeruj. Gwiazdki to nie wszystko, mając auto z 5 gwiazdkami bezpieczeństwa uderzysz niefortunnie i giną wszyscy pasażerowie, a jak życie pokazuje nawet golfem 4 waląc czołówkę z drzewem się przeżywa lądując na drzewie wink.gif Fotelik ma być solidny i wygodny dla dziecka, oraz praktyczny w użytkowaniu i nie być tylko wytłoczką styropianową jak marketowe po 100zł. A gwiazdki zostaw kosmonautom wink.gif różnica jednej gwiazdki tak naprawdę niewiele zmienia.

Napisano

> Przyszedł czas u mnie na zakup fotelika samochodowego bo córka już wyrasta z nosidełka.Tych

> fotelików jest tyle ,że już nie wiem co kupić.

> Pierwszą rzeczą jest bezpieczeństwo potem komfort.Przymierzałem się do zakupu Kiddy Guardian Pro 2

> ale on w testach Adac 2012 uzyskał 1 i się chyba z niego wycofam.Cena fotelika jaka mnie

> interesuje to ok.1000 zł raczej bez Isofix. Może macie jakiś propozycje sprawdzone u was?

Ja 4 miesiące temu kupiłem MaxiCosi Tobi

Zależało mi na regulowanym 'pochyle' i ten model chyba ma najwiekszy zakres ruchu.

Poza tym samopodnoszące się szelki i oczywiście dobre oceny w kat. bezieczeństwo.

Polecam. Na allegro dałem 722zł + wysyłka gratis

Napisano

> Ja 4 miesiące temu kupiłem MaxiCosi Tobi

> Zależało mi na regulowanym 'pochyle' i ten model chyba ma najwiekszy zakres ruchu.

> Poza tym samopodnoszące się szelki i oczywiście dobre oceny w kat. bezieczeństwo.

> Polecam. Na allegro dałem 722zł + wysyłka gratis

Też się nad nim zastanawiałem, ale wybrałem romer king plus.

Maxi cosi jest o 10 cm wyższy i trudniej mi się do niego syna wsadzało