Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polećcie łańcuchy śniegowe

Featured Replies

Napisano

Chciałbym kupić łańcuchy na koła 205/55 r16. Polecicie jakieś niedrogie z alledrogo ( potrzebuję na wyjazd w góry, jeśli będą używane to sporadycznie)?

Napisano

> Chciałbym kupić łańcuchy na koła 205/55 r16. Polecicie jakieś niedrogie z alledrogo ( potrzebuję na

> wyjazd w góry, jeśli będą używane to sporadycznie)?

Właśnie wróciłem z Bukowiny, w nocy ze środy na czwartek spadło ponad 50cm śniegu, miejscowi sprzedawcy łańcuchów wyczuli biznes i ceny poszły co najmniej o 100% w górę, w okolicach południa już raczej nie było szans by je tam kupić.

Kolejny raz używałem łańcuchów tekstylnych GOODYEAR Q09 i mogę polecić każdemu z czystym sumieniem bo wszędzie gdzie chciałem to wyjechałem, nawet na spore podjazdy. Ludzie kupowali tradycyjne łańcuchy za wysoką cenę a później siedzieli w zaspach i czytali instrukcję. W przypadku tekstylnych "pierwszy montaż" odbywa się w 2 min, demontaż jakieś 20 sec. Po dojściu do wprawy można z montażem spokojnie zejść poniżej minuty.

Jak mają być używane jednorazowo i "w razie czego" to można spokojnie kupić najtańsze nawet w markecie, tylko kilka razy je założyć i ściągnąć by później nie męczyć się na środku podjazdu pod górę

Napisano

> Właśnie wróciłem z Bukowiny, w nocy ze środy na czwartek spadło ponad 50cm śniegu, miejscowi

> sprzedawcy łańcuchów wyczuli biznes i ceny poszły co najmniej o 100% w górę, w okolicach

> południa już raczej nie było szans by je tam kupić.

> Kolejny raz używałem łańcuchów tekstylnych GOODYEAR Q09 i mogę polecić każdemu z czystym sumieniem

> bo wszędzie gdzie chciałem to wyjechałem, nawet na spore podjazdy. Ludzie kupowali tradycyjne

> łańcuchy za wysoką cenę a później siedzieli w zaspach i czytali instrukcję. W przypadku

> tekstylnych "pierwszy montaż" odbywa się w 2 min, demontaż jakieś 20 sec. Po dojściu do wprawy

> można z montażem spokojnie zejść poniżej minuty.

> Jak mają być używane jednorazowo i "w razie czego" to można spokojnie kupić najtańsze nawet w

> markecie, tylko kilka razy je założyć i ściągnąć by później nie męczyć się na środku podjazdu

> pod górę

To ja mam jeszcze większy hardkor, bo właśnie zjechałem do Gliczarowa Górnego. Jadąc od strony Białego Dunajca musiałem się poddać - utknąłem tak, że musiałem zawracać (po uprzednim wypchnięciu samochodu). Pojechałem przez Bukowinę i dojeżdżając do kwatery znów zaryłem, na szczęście współlokator miał łańcuchy...

Wiem, głupio zrobiłem, jadąc bez sciana.gif (ale gospodarze zapewniali, że nie używają hehe.gif).

Do Bukowiny jadąc od strony Poronina można śmiało bez... trochę wyżej, lepiej zabrać.

Szukałem na allegro, nie ma... gdzie kupiliście te swoje "skarpetki"? Już na ten wyjazd to za późno zlosnik.gif, ale na przyszłość się przydadzą...

Napisano

> Szukałem na allegro, nie ma... gdzie kupiliście te swoje "skarpetki"? Już na ten wyjazd to za późno

> , ale na przyszłość się przydadzą...

Kupowałem na allegro już kilka lat temu i używałem sporadycznie żeby gdzieś w górę podjechać. Ale to co zastałem w czwartek rano nawet spowodowało uśmiech na mojej twarzy, pomyślałem sobie że najwyżej gdzieś utknę i mnie gospodarz traktorem wyciągnie. Obok na kwaterze mieszkali goście którzy przyjechali BMW X5 i zgrywali "cwaniaka warszawiaka" co to on ma za auto i byle śnieg mu nie obcy, stał w zaspach cały czwartek bo wyjeżdżając na kwaterę chciał pokazać wyższość napędu 4x4 nad resztą i ściągnęło go do rowu i traktor nie dał rady. Jego mina była bezcenna gdy przejeżdżałem obok niego starym volvikiem w skarpetkach na kołach smile.gif

Napisano

> Chciałbym kupić łańcuchy na koła 205/55 r16. Polecicie jakieś niedrogie z alledrogo ( potrzebuję na

Ja ostatnio kupiłem łańcuchy KNS 90 - były w Auchan, ale rozmiaru nie było, więc takie kupiłem w sklepie moto. Wcześniej podobnych używałem ponad 10 lat w Astrze i Lacetti ok.gif

Oczka 9mm, w miarę proste w zakładaniu, ale wymagają ponownego napięcia po przejechaniu kilkudziesięciu metrów.

Napisano

ja mam już drugi raz takie:

SKIPASS

drugi bo pierwszy zestaw "zepsuł się" po kolejnym szybkim założeniu w czasie podjazdu na kwaterę w czechach- w wielkiej upie 270751858-jezyk.gif

za słabo wstępnie dociągnąłem krzywo założony łąncuch , dałem gaz koło zabuksowało i nagle wszystkie kontrolki się zapaliły-łancuch nakręcił się półoś i zerwał przewody hamulcowe i abs-u......

Napisano
  • Autor

Czyli chcąc użyć do wjazdu pod górkę, to trzeba po założeniu rundkę strzelić smile.gif ??

Napisano

> Znalazłem KNS 90 o któtych pisałeś Mają drut o gr 3mm. Ale zastanawiam sie czy może jest sens

> wziąć łańcuchy z drutem 4mm. Z przesyłką różnica wyjdzie raptem 5 zł...

Ale wtedy masz grubość oczek 12mm no.gif

Mi starczały te cieńsze w poprzednich autach - kilka razy ich używałem i sprawdzały się.

W obecnym aucie nie zalecają grubszych jak 10mm.

Najnowszego zakupu jeszcze nie testowałem, ale wyglądają jak poprzednie, więc powinny być OK.

Napisano
  • Autor

Na to nie zwróciłem uwagi. Musze sprawdzić jak dopuszcza u mnie Opel.

Thx