Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ścięta śruba w kole zębatym

Featured Replies

Napisano

Niestety śruba podczas próby odkręcenia poddała się oslabiony.gif zrobiła pół obrotu i sru 270751858-jezyk.gif

dwie następne też strasznie oporują więc nawet nie ma dalszej próby odkręcenia, ma ktoś jakiś pomysł jak pozbyć się reszty ukręconej śruby ? czy lepiej zdjąć całe koło zębate, kupić nowe (o ile są nowe i nie kosztują nie wiadomo ile hajsu) razem z klinem na wał i nowe śrubaski confused.gif

chyba ktoś dokręcał te śruby pneumatem i stały gdzieś w wodzie bo strasznie zardzewiałe spineyes.gif

pacjent 1.4 16v

P3028908.JPG

Napisano

> Niestety śruba podczas próby odkręcenia poddała się zrobiła pół obrotu i sru

> dwie następne też strasznie oporują więc nawet nie ma dalszej próby odkręcenia, ma ktoś jakiś

> pomysł jak pozbyć się reszty ukręconej śruby ? czy lepiej zdjąć całe koło zębate, kupić nowe

> (o ile są nowe i nie kosztują nie wiadomo ile hajsu) razem z klinem na wał i nowe śrubaski

> chyba ktoś dokręcał te śruby pneumatem i stały gdzieś w wodzie bo strasznie zardzewiałe

> pacjent 1.4 16v

Szczerze mówiąc nie spotkalem sie z takim przypadkiem. Pozostałe śruby zalej na noc jakims środkiem typu wd40 i z pneumata powinno wyjść. Co do tej ukręconej to widzę, że silnik luzem to nie będzie problemu - podkładka + nakrętka i spawasz. Jak ostygnie to z pneumata zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Szczerze mówiąc nie spotkalem sie z takim przypadkiem.

Ja też, a nie pierwszy raz odkręcałem pasowy tongue.gif no nic w takim razie muszę go wytargać z pierdzidołka i niech ktoś kmini, może coś się wykmini 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ja też, a nie pierwszy raz odkręcałem pasowy no nic w takim razie muszę go wytargać z

> pierdzidołka i niech ktoś kmini, może coś się wykmini

Jak by co to to koło nie jest drogie. Ale chyba do uratowania bez problemu ok.gif

Napisano

ewentualnie możesz zaopatrzyć się w taki wyciągacz do złamanych śrub:

pdut.jpg

mnie raz takie cudo uratowało 270635636-JUMP2.gif powodzenia ok.gif

Napisano

miałem podobnie w P2 1.2 16v - odkręciłem dwie pozostałe, zdjąłem koło a ta urwana wykręciła się niemalże palcami. Ale u mnie było to zdecydowanie mniej skorodowane...

Napisano
  • Autor

> strasznie ten silnik wygląda...jakby z rzeki wyciągnięty

To już pomijam sick.gif stał w garażu jakiś czas w którym zapewne było wilgotno crazy.gif ale chodzić chodzi więc tylko tak wygląda źle od dołu grinser006.gif

Napisano

> Niestety śruba podczas próby odkręcenia poddała się zrobiła pół obrotu i sru

> dwie następne też strasznie oporują więc nawet nie ma dalszej próby odkręcenia, ma ktoś jakiś

> pomysł jak pozbyć się reszty ukręconej śruby ?

ja bym rozwircil i nagwintowal...

Napisano

> ja bym rozwircil i nagwintowal...

znacznie szybszy sposob to przyspawac jak pisal szary, mi osobiscie wykretaki zawsze gowno dawaly wiecej szkod i meczarni niz to warte ok.gif

Napisano

widze sonda tez z kawałkiem rury wyszła zlosnik.gif

próbowac reszte odkrecic i przyspawac nakretke, najszybciej bedzie a jak to nic nie da to nowe kolo raczej

Napisano

A propo sondy to taki sam gwint ma nakrętka półosi krótkiej z 126p zlosnik.gif

urwaną śrubę rozwierć mniejszym wiertłem i spróbuj nabić tam torxa, powinno się wykręcić

Napisano

Ten silnik zle wyglada grinser006.gif

Sorki za OT

20121006180.jpg

20121006187.jpg