Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piszczenie przy skręcaniu Lacetti

Featured Replies

Napisano

Witam, mam taki problem, że gdy na zimnym silniku jadę autkiem to nic nie słychać chodzi jak złoto a jak się nagrzeje to słychać piszczenie w okolicach kierownicy podczas skręcania co to może być i czy to jest poważna usterka?

pozdrawiam

Napisano

> Witam, mam taki problem, że gdy na zimnym silniku jadę autkiem to nic nie słychać chodzi jak złoto

> a jak się nagrzeje to słychać piszczenie w okolicach kierownicy podczas skręcania co to może

> być i czy to jest poważna usterka?

> pozdrawiam

piszczy hmm.gif, pompa wspomagania hmm.gif (sprawdź płyn od wspomagania)

Napisano
  • Autor

> piszczy , pompa wspomagania (sprawdź płyn od wspomagania)

Płynu jest tyle ile trzeba, ale taki strasznie ciemny, myślisz żeby jak go wymienię to będzie dobrze?

Napisano
  • Autor

> Najpiew zweryfikuj co co piszczy - przy skręcie może piszczeć pasek napędzający pompę.

Tzn.? Pasek wieloklinowy już był wymieniony sory zapomniałem o tym wspomnieć... Dziwna rzecz że tylko jak jest ciepły to piszczy na zimnym silniku chodzi elegancko...?;/

Napisano
  • Autor

> Witam, mam taki problem, że gdy na zimnym silniku jadę autkiem to nic nie słychać chodzi jak złoto

> a jak się nagrzeje to słychać piszczenie w okolicach kierownicy podczas skręcania co to może

> pozdrawiam

Czyli żadnych pomysłów?:/

Napisano

> pozdrawiam

Ja mialem to samo, do tego stuki i skonczyło sie na wymianie przekladni. Bylo to na szczesci na gwarancji

Napisano
  • Autor

> Ja mialem to samo, do tego stuki i skonczyło sie na wymianie przekladni. Bylo to na szczesci na

> gwarancji

też tylko w tedy się to odzywało jak był ciepły silnik?

Napisano

> Czyli żadnych pomysłów?:/

Jeśli to takie delikatne popiskiwanie słyszalne w środku auta to może być taki gumowy oring na kolumnie kierowniczej. Niczym nie grozi, rzeczywiście bardziej słychać jak się chwilę pojeździ, bo wtedy gumka "na ciepło" ma większy współczynnik tarcia wink.gif

Jak przeszkadza to musisz zlokalizować i psiknąć jakimś smarem silikonowym np - na parę tygodni pomoże.

Druga teoria to taśma od poduszki powietrznej - najlepiej nie ruszać.

Napisano
  • Autor

> Jeśli to takie delikatne popiskiwanie słyszalne w środku auta to może być taki gumowy oring na

> kolumnie kierowniczej. Niczym nie grozi, rzeczywiście bardziej słychać jak się chwilę

> pojeździ, bo wtedy gumka "na ciepło" ma większy współczynnik tarcia

> Jak przeszkadza to musisz zlokalizować i psiknąć jakimś smarem silikonowym np - na parę tygodni

> pomoże.

> Druga teoria to taśma od poduszki powietrznej - najlepiej nie ruszać.

OK Wielkie dzięki za pomoc, to chyba ten oring sprawdzę jeszcze jak się ociepli:)