Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

felgi 14stki a zawieszenie - jeszcze raz

Featured Replies

Napisano

Zawieszenie i felgi po raz kolejny...

Obniżony parch, siedzi fajnie, ale nie o tym moje 14stki wejdą na przód spokojnie, problemu ze skrętem też nie ma, ale tył... aua lekko minimalnie mi trze o wahacz czy co tam wystaję, bo o nadkolu nie wspominam nawet bo to jakoś by się potraktowało mocniej, da się jakoś zaradzić temu bym je zostawiła ?

Nie mam koncepcji na inne kółka, a te są ok frown.gifsick.gif

Napisano

Jeśli trze o wachacz to albo podszlifować wachacz albo dystans. Jeśli załorzysz dystans to koło wyjdzie bardziej na zewnątrz i wtedy może trzeć o rant nadkola. Jakie szerokie masz felgi? I jakie mają et? Wtedy łatwiej bendzie cos doradzić

Napisano
  • Autor

mam 4x98, ET kurde teraz nie pamiętam dokładnie ale 35 chyba (niech mnie trzaśnie bo jestem półśpiąca i półmyśląca już) ? własnie rant nadkola to nie jest problem to by się coś podziałało, no trze milimetrami ale na tyle że z garażu wyjechać nie mogłam bo zaraz bym miała po oponie

Napisano

Chodziło mi o szerokość felgi. A 4*98 to rozstaw śrub mocujacych koło. Ale z tego co piszesz wychodzi na to że w miejscu gdzie opona trze o wachacz podszlifować albo dystans. A rant nadkola można zaklepać.

Napisano

> mam 4x98, ET kurde teraz nie pamiętam dokładnie ale 35 chyba (niech mnie trzaśnie bo jestem

> półśpiąca i półmyśląca już) ? własnie rant nadkola to nie jest problem to by się coś

> podziałało, no trze milimetrami ale na tyle że z garażu wyjechać nie mogłam bo zaraz bym miała

> po oponie

szlif wachacza by tu chyba pomógł jak poprzednik pisze waytogo.gif

Napisano

> Chodziło mi o szerokość felgi. A 4*98 to rozstaw śrub mocujacych koło. Ale z tego co piszesz

> wychodzi na to że w miejscu gdzie opona trze o wachacz podszlifować albo dystans. A rant

> nadkola można zaklepać.

opona jej wchodzi 165, chodzi o szerokosc zlosnik.gif

Napisano

O ile masz obniżony zawias? I podłączam się do pytania o szerokość felgi i ciekawym też jakie masz na nich opony:)

Pytam bo mam 14stki do wyciągnięcia ale są pewne obawy/wątpliwości.

Co do Twojego problemu to faktycznie szlif wahacza i wyklepanie rantu nadkola mogą pomóc, ale nie rozwiązać problemu. U mnie przy zawieszeniu -35 i wyklepanym nadkolu na innych kołach i tak miałem tarcie przy większym obciążeniu. Kombinować zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

70/50, tył jest zwój cięty, jedziemy zaraz wydech robić bo mi miskę obijaaa auaaa to zobaczymy na felgi

w sobote spróbujemy ze szlifierką się pobawić, a jak nie no to dystans

Napisano

tył cięty o jeden zwój ale który gęsty czy żadki? Zawszę można dać dystans 5 mm na tył i może nie będzie trzeba szlifować wahacza, z tego co pamiętam to ty masz szerokość felgi 6 cali

Napisano

> tył cięty o jeden zwój ale który gęsty czy żadki? Zawszę można dać dystans 5 mm na tył i może nie

> będzie trzeba szlifować wahacza, z tego co pamiętam to ty masz szerokość felgi 6 cali

Z tego co widziałem na fejsie to za nisko jak na cięty gęsty zwój, u mnie siadło podobnie na 2 gęstych.

Napisano

> Z tego co widziałem na fejsie to za nisko jak na cięty gęsty zwój, u mnie siadło podobnie na 2

> gęstych.

To tero Dzika będzie szurać wahaczem po ziemi drive.gifzlosnik.gif Tak jak Seba mówi, daj krążek 5 mm z DF i będzie bo felgi masz pewnie 6J et36 i one z tyłu wchodzą bez dystansu przy serii albo takim -40 zawiasie, a jak żeś boszką polatała trochę to pewnie to je to biglaugh.gif Spróbuj, taki dystans to za grosze dorwiesz, a jak nie to pożyć od Mateusza bo on ma 3 i 5 mm, a teraz zima to nie używa wink.gif I zarzuć jeszcze foto jak to siadło food.gifsmile.gif

Napisano

> Z tego co widziałem na fejsie to za nisko jak na cięty gęsty zwój, u mnie siadło podobnie na 2

> gęstych.

czyli można wnioskować że jest tył cięty o dwa zwoje, Kozi ale Dzika ma pusty tył a ty masz kanapę

Napisano

> czyli można wnioskować że jest tył cięty o dwa zwoje, Kozi ale Dzika ma pusty tył a ty masz kanapę

Tym bardziej powinna mieć wyżej jak ja, ja kupuje mts na tył jak będzie za nisko dalej wsadzę gumy dystansowe.

Napisano
  • Autor

> Tym bardziej powinna mieć wyżej jak ja, ja kupuje mts na tył jak będzie za nisko dalej wsadzę gumy

> dystansowe.

jest troszkę wyżej, tedy od magików jechałam to miała tył zawalony gestami smile.gif

Napisano

> Panowie podepne sie do tematu Pytanko czy 7x14 przy oponie 195/45 ET 25 wejdzie do cc's ?

wejdzie, na przód dystans 15mm a na tył szlif wachacza i dystans 5mm

Napisano

U mnie 7x14 et25 na 185/50:

-przód dystans 10mm

-tył 6mm(bęben) 10mm(tarcza) + szlif wahacza

i było cacy