Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

To, że tarcze robią to wiem, ale klocki ? To są ichnie czy tylko brandują ?

Warto kupić sobie taki zestawik u nich ? Miałem kiedyś w Felici nacinane tarcze, bardzo fajnie się sprawdzały.

Napisano

> To, że tarcze robią to wiem, ale klocki ? To są ichnie czy tylko brandują ?

> Warto kupić sobie taki zestawik u nich ? Miałem kiedyś w Felici nacinane tarcze, bardzo fajnie się

> sprawdzały.

U zony w toledo tarcze mikoda mają blisko 100kkm, złego słowa nie mogę powiedzieć

Napisano

> Słabe klocki te MS-y ?

z czym porównujesz?

Napisano
  • Autor

> z czym porównujesz?

Właśnie nie bardzo wiem z czym je porównać. Powiem tak - od 5 lat klocki MS jeżdzą u mnie w aucie, w połączeniu z ATE PD - i wygląda, że się sprawdzają, nie ma piszczenia i takich innych. Czytałem trochę opinii o nich i jak zwykle tyle opinii ilu użytkowników. Ale po tych latach (chyba, że coś się przez ten czas zmieniło) nie miałbym oporów ponownie je załozyć.

Napisano

> Właśnie nie bardzo wiem z czym je porównać. Powiem tak - od 5 lat klocki MS jeżdzą u mnie w aucie,

> w połączeniu z ATE PD - i wygląda, że się sprawdzają, nie ma piszczenia i takich innych.

> Czytałem trochę opinii o nich i jak zwykle tyle opinii ilu użytkowników. Ale po tych latach

> (chyba, że coś się przez ten czas zmieniło) nie miałbym oporów ponownie je załozyć.

no to czas sprawdzić jak będą się dogadywać z tarczą mikoda wink.gif

Napisano

W Cytrynie od dwóch lat z przodu świetnie działają klocki Steinhof i tarcze mikoda. Kupiłem za ok 200 zł.

Zużycie - mogło by być lepiej, powiem szczerze. Ale hamulec jest fajnie wyczuwalny i zawsze pod nogą.

Napisano

> To, że tarcze robią to wiem, ale klocki ? To są ichnie czy tylko brandują ?

> Warto kupić sobie taki zestawik u nich ? Miałem kiedyś w Felici nacinane tarcze, bardzo fajnie się

> sprawdzały.

Tarcze Mikoda mogę polecić. Mam je w Punto.

Nie wichrują się, nie biją. Problemów zero.

Ich klocków nie znam.

Co do tarcz nacinanych. Miałem kiedyś nacinane Brembo w Seicento. Więcej takich tarcz nie chcę oslabiony.gif

Głośne podczas hamowania. Odgłos powiedzmy coś w stylu kończących się i rozgrzanych klocków hamulcowych. Mocne pylenie klocków, na tyle duże że 2x w ciągu życia jednych klocków były zdejmowane tłoczki i cały mechanizm czyszczony, bo się całość zapychała od pyłu i klocki hamulce słabo odpuszczały no.gif Ja wiem że to Seicento i tam pewnie wiele rzeczy było niedopracowanych. Pokazuje jednak jak się klocki od tych tarcz pyliły. Na zwykłych tarczach nigdy tego zjawiska nie miałem.

Napisano

Też mam tarcze Mikoda, zmieniły ori renaulty które się pokrzywiły po 10kkm. Mikory jeżdżą już 20kkm i jest ok

Napisano
  • Autor

> Tarcze Mikoda mogę polecić. Mam je w Punto.

> Nie wichrują się, nie biją. Problemów zero.

> Ich klocków nie znam.

> Co do tarcz nacinanych. Miałem kiedyś nacinane Brembo w Seicento. Więcej takich tarcz nie chcę

> Głośne podczas hamowania. Odgłos powiedzmy coś w stylu kończących się i rozgrzanych klocków

> hamulcowych. Mocne pylenie klocków, na tyle duże że 2x w ciągu życia jednych klocków były

> zdejmowane tłoczki i cały mechanizm czyszczony, bo się całość zapychała od pyłu i klocki

> hamulce słabo odpuszczały Ja wiem że to Seicento i tam pewnie wiele rzeczy było

> niedopracowanych. Pokazuje jednak jak się klocki od tych tarcz pyliły. Na zwykłych tarczach

> nigdy tego zjawiska nie miałem.

Jak pisałem, w Felce to miałem i było ekstra, byłem i jestem świadom odgłosów. Do Octavii zaraz po zakupie kupiłem ATE PowerDisc i klocki MS Sport, ale minęło 5 lat i chyba sie kończą. Dlatego pytam o Mikody wentylowane z tymi nacięciami. Moim zdaniem szybsze zużycie klocków jest pomijalne.