Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klima padu!!

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem z klimą. Dziś chciałem ja załączyć i kicha. Zapaliła sie kontrolka A/C i wszystko. Sprężarka się nie załączyła. Mam kolega co bawi się w klimy u siebie w firmie ale nie ma możliwości sprawdzić błędów w mojej 308. Daf Scania jak najbardziej ale nie pug. Zastanawiam się ze względu na to iż to auto ma u mnie raczej dożywocie czy nie kupić czegoś takiego. LEXIA 3 Nadaje się to do czego kolwiek?? Oprócz innych diagnostyk sprawdzę klimę??

Wiem że muszę mieć jeszcze Peugeot Planet.

Warto zainwestować te 4 stówki??

Napisano

Na 95% wyparował czynnik z powodu nieszczelności. Kupować Lexię żeby zdiagnozować klimę to trochę jak strzelanie z armaty do muchy.

Napisano
  • Autor

> Na 95% wyparował czynnik z powodu nieszczelności. Kupować Lexię żeby zdiagnozować klimę to trochę

> jak strzelanie z armaty do muchy.

Ale kabelek by mi się tak ogólnie przydał. Klima to taki tylko czynnik zapalny zlosnik.gif

Napisano

Jak Twoje autko ma 4-5 lat to nic nie sprawdzaj tylko kup kondensator klimatyzacji bo ma dziurkę pod wentylatorem.Po wymianie i napełnieniu układu będziesz maił następne 4-5 lat spokoju.

Napisano
  • Autor

> Jak Twoje autko ma 4-5 lat to nic nie sprawdzaj tylko kup kondensator klimatyzacji bo ma dziurkę

> pod wentylatorem.Po wymianie i napełnieniu układu będziesz maił następne 4-5 lat spokoju.

Spoko sprawdzę. 20.GIF20.GIF

Napisano

> Spoko sprawdzę.

właśnie przechodzę to samo z moim klima po zimie też nie działa. Wciśnij na chwilę zaworek na przewodzie i zobacz czy jest gaz. Ja nabiłem w sobotę a we wtorek już nie było. Wczoraj wyrwałem chłodnice klimy i w poniedziałek ja sprawdzę czy ma dużą dziurke ale pewnie trzeba będzie kupić nową.

Napisano

> właśnie przechodzę to samo z moim klima po zimie też nie działa.

ehh Pany bo powinno się ją odpalać na kilka min średnio co dwa tygodnie. Sprężarka się przesmaruje i czynnik polata po układzie ok.gif

Napisano

standardem jest to ze pada skarplacz slinka.gif

a propo priva, przekrec do mnie w poniedzialek smile.gif

Napisano

> ehh Pany bo powinno się ją odpalać na kilka min średnio co dwa tygodnie. Sprężarka się przesmaruje

> i czynnik polata po układzie

powiedz to automatycznej klimie która głupia nie jest i nie odpali się przy minusach.

Napisano

> standardem jest to ze pada skarplacz

> a propo priva, przekrec do mnie w poniedzialek

Ok będę dzwonił, patrzyłem na stronie u was i macie wybór paru producentów. Co teraz jest dobre jakościowo i cenowo?. NRF to dobre ma chłodnice?.

Napisano

> powiedz to automatycznej klimie która głupia nie jest i nie odpali się przy minusach.

manualna tez sie przeciez nie odpali...

Napisano

> powiedz to automatycznej klimie która głupia nie jest i nie odpali się przy minusach.

Zima może była i długa ale niezbyt mroźna wink.gif

Co jakiś czas było w okolicach zera i wyżej smile.gif