Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zjazd starych Volkswagenów

Featured Replies

Napisano

W Polsce jak się nie mylę co roku w Malborku albo w Sztumie cos podobnego się odbywa ! hmm.gif

Napisano

Zwazywszy na to, ze VW ma 3, moze 4 godne uwagi auta "klasyczne", co ciekawego jest do obejrzenia na takich zlotach? No bo ile mozna ogladac wychuchane garby i ogorki... icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Zwazywszy na to, ze VW ma 3, moze 4 godne uwagi auta "klasyczne", co ciekawego jest do obejrzenia

> na takich zlotach? No bo ile mozna ogladac wychuchane garby i ogorki...

nie potrafię wytłumaczyć co jest takiego ciekawego ale udział w takich imprezach sprawia mi bardzo dużo frajdy smile.gif jak widzisz na żywo te samochody to cieszysz się jak dziecko smile.gif i żałujesz, że dzisiejsze samochody już nie mają tego czegoś... hmm.gif

Napisano

> nie potrafię wytłumaczyć co jest takiego ciekawego ale udział w takich imprezach sprawia mi bardzo

> dużo frajdy jak widzisz na żywo te samochody to cieszysz się jak dziecko i żałujesz, że

> dzisiejsze samochody już nie mają tego czegoś...

Pewnie masz racje. Najwyrazniej jestem nieczuly na ich "to cos", w zasadzie tylko Karmaan Ghia mi sie podoba.

Napisano

> Zwazywszy na to, ze VW ma 3, moze 4 godne uwagi auta "klasyczne"

Nie wiem, jaka jest Twoja definicja godnego uwagi auta klasycznego, ale ja bym znalazł więcej:

kubelwagen-porsche-vw.jpg

dsc0019k.jpg

karmann-2.jpg

blik.jpg

volkswagen-1600-variant-01.jpg

183528-large-VW-410.jpg

VW+411+Sedan.jpg

4762603553_07f3f4729e_z.jpg

vw-porsche-914-01-flickr-clemson.jpg

Napisano

> Nie wiem, jaka jest Twoja definicja godnego uwagi auta klasycznego, ale ja bym znalazł więcej:

Garbusa i ogora odrzuc, bo to nie jest auto godne uwagi, skoro stanowia 95% zawartosci zlotu, a wszystkie stanowia de facto wariacje na temat jednej mydelniczki. I wskaz mi wiecej jak cztery inne na tym zlocie z fotogalerii.

Napisano

> Garbusa i ogora odrzuc, bo to nie jest auto godne uwagi, skoro stanowia 95% zawartosci zlotu, a

> wszystkie stanowia de facto wariacje na temat jednej mydelniczki. I wskaz mi wiecej jak cztery

> inne na tym zlocie z fotogalerii.

Nt zlotu Fiata powiedzialbys, ze Fiat X1/9 nie jest godny uwagi, bo jest ich za duzo? icon_rolleyes.gif

Napisano

> Zwazywszy na to, ze VW ma 3, moze 4 godne uwagi auta "klasyczne", co ciekawego jest do obejrzenia

> na takich zlotach?

Twoim zdaniem są to 3 czy 4 modele.

A co ciekawego jest na takich zlotach? Dla osoby, niezainteresowanej motoryzacją nic, ale dla miłośnika (i to niekoniecznie VW) już jak najbardziej tak ok.gif

Napisano

> co ciekawego jest do obejrzenia

> na takich zlotach?

pewnie to samo co bawi ludzi którzy potrafią całe dnie , weekendy spędzać z wykrywaczami metali grzebiąc w mokrej ziemi... zlosnik.gif dotykając historii, spotykać sie z innymi, równie szurniętymi maniakami... sposób na spędzenie zycia tak jak się podoba

Napisano

> Garbusa i ogora odrzuc, bo to nie jest auto godne uwagi, skoro stanowia 95% zawartosci zlotu, a

> wszystkie stanowia de facto wariacje na temat jednej mydelniczki. I wskaz mi wiecej jak cztery

> inne na tym zlocie z fotogalerii.

Ja rozumiem, że stara motoryzacja może się nie podobać, ale ... gdyby nie Garbus i Ogór, to dziś nie byłoby wielu innych wózków ... np. takich z GTi, albo WRC, STi, czy nawet RS na klapie ...

Albo chociaż przez szacunek, wskaż inne europejskie modele, które w takiej ilości po 30-40 latach są przy życiu?

A na pytanie co jest w takich samochodach, odpowiem: dusza i wspomnienia wielu pokoleń i milionów ich użytkowników.

Napisano

> A co ciekawego jest na takich zlotach? Dla osoby, niezainteresowanej motoryzacją nic, ale dla

> miłośnika (i to niekoniecznie VW) już jak najbardziej tak

ciekawe jest dla pasjonatów danej marki i modelu

dla miłośników motoryzacji to fajny jest zlot gdzie masz 100 różnych marek i modeli a nie 100 garbów w różnych malowaniach

Napisano

w KRK nad zalewem Kryspinów jest co roku zlot garbów i ogórów , dokładne dane w każdym nr Automobilisty , w kalendarzu imprez ok.gif

edyta:

XIII Garbojama 4-7.07.2013