Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Assistance

Featured Replies

Napisano

Czy likwidacja szkody z tego ubezpieczenia widoczna jest w UFG jak szkoda z OC, jak z AC czy wcale?

Jak to działa?

pzdr

chemicq

Napisano

> Czy likwidacja szkody z tego ubezpieczenia widoczna jest w UFG jak szkoda z OC, jak z AC czy wcale?

> Jak to działa?

> pzdr

> chemicq

a z assistance wogole likwiduje sie jakies szkody?

Napisano

> Czy likwidacja szkody z tego ubezpieczenia widoczna jest w UFG jak szkoda z OC, jak z AC czy wcale?

> Jak to działa?

> pzdr

> chemicq

Nie jest widoczne. Z assitance nie likwidujesz szkody...

Napisano

> a z assistance wogole likwiduje sie jakies szkody?

Zwyczajowo ubezpieczyciel holowanie nazywa to likwidacją szkody, przynajmniej ja tak miałem w PZMot. Na następny rok miałem mieć składkę za Assistance wyższą - podziękowałem i przeszedłem do innego ubezpieczyciela.

Dwa miesiące temu jak mi padła pompa wody i skorzystałem z AT to w rozmowie z infolinią też się pojawiało hasło "szkoda".

Napisano
  • Autor

> Nie jest widoczne. Z assitance nie likwidujesz szkody...

Nie?

Holowania?

Naprawy usterek?

To nie są likwidacje?

W sumie nie pytałem o to, tylko z czego to liczone jest...

Napisano
  • Autor

> Nie jest widoczne. Z assitance nie likwidujesz szkody...

Jesteś pewien? Bo ZTCW z ubezpieczeniem typu "szyby" nie jest już tak malinowo...

Napisano

> Jak to działa?

> pzdr

> chemicq

Skoro rozróżniasz takie coś, jak OC, AC i asistance, to jak możesz mieć wątpliwości w tym temacie? Odpowiadam- nie.

Napisano

> Holowania?

Z asistance.

> Naprawy usterek?

Z AC

Napisano

> Jesteś pewien? Bo ZTCW z ubezpieczeniem typu "szyby" nie jest już tak malinowo...

Co wiesz? Ubezpieczenie "szyby" też jest ubezpieczeniem dodatkowym i w razie uszkodzenia szyby tylko na nim jest szkoda, a nie na OC, AC, czy asistance.

Napisano
  • Autor

> Co wiesz? Ubezpieczenie "szyby" też jest ubezpieczeniem dodatkowym i w razie uszkodzenia szyby

> tylko na nim jest szkoda, a nie na OC, AC, czy asistance.

Znam konkretny przypadek, gdzie została widoczna szkoda w AC. TU potraktowało to jako szkodą AC, właśnie te szyby. Widoczne w UFG.

Napisano

> Zwyczajowo ubezpieczyciel holowanie nazywa to likwidacją szkody, przynajmniej ja tak miałem w

> PZMot. Na następny rok miałem mieć składkę za Assistance wyższą - podziękowałem i przeszedłem

> do innego ubezpieczyciela.

> Dwa miesiące temu jak mi padła pompa wody i skorzystałem z AT to w rozmowie z infolinią też się

> pojawiało hasło "szkoda".

identyczną sytuację mialem, chwile trwało zanim doszliśmy w ubezpieczalni co to za szkoda. Zwyżki na stawce nie miałem z tego powodu

Napisano

> Znam konkretny przypadek, gdzie została widoczna szkoda w AC. TU potraktowało to jako szkodą AC,

> właśnie te szyby. Widoczne w UFG.

Miałem to samo. Bo w zasssranym UFG nie mają rubryki "szyby"... no.gifangryfire.gifscrewy.gif

Napisano

> Miałem to samo. Bo w zasssranym UFG nie mają rubryki "szyby"...

To nie wina UFG tylko ustawodawcy. Zarówno szkody "szybowe" jak i normalne z AC sa raportowane jako szkody z grupy 3 działu II ubezpieczeń i formalnie nie ma między nimi różnicy.