Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chamstwo-przesadzilem?

Featured Replies

Napisano

Taka mala historyjka z wczorajhmm.gif...

Nie bylo mnie w domu przez 2 tyg. Mialem wrocic dzis ok, 3,000 km podzielic na 2 dni-ale wczoraj dosc dobrze sie jechalo i postanowilem wrocic w ciagu jednego dnia....

Dojezdzajac do domu - czytaj miasta - powoli mi sie odechcialo -zmeczony jak cholerasick.gif a tu jakies 100 k km przed Sydney wszystko zaczelo wracac do 'miastowej' normy ....sick.gif .... Sznur aut ze wszystkich kieronkow, siedzenie na prawym pasieangryfire.gif wrrr no po porstu normalka. Jakies 20 km od domu siedzielm grzecznie na prawym pasie probujac wlaczyc sie do ruchu ... Poczekalem i powoli sie wepchalem.... Podnioslem lape do gory i podziekowalemskromny.gif ...ale widocznie facetowi obok mnie to nie wystarczylo ... bo zaczal trabic i zaczely sie wyzwiskablah.gif...screwy.gif ...

Normalnie na takie sytuacje nie reaguje ale cos we mnie wstapilo blush.gif ... i grzecznie pokazalem mu fing08.gif...;]

Facet( otworzyl okno i ... naplum mi na maskefurious.gif ....

Coz naleze do telaryncyjnego gatunku ale sie wscieklemangryfire.gif. Wepchalem sie za niego i .... zaczalem otwierac drzwii zeby mu porzednie yyyyyyyyyy go nastraszycskromny.gif . Facet widzac to zaczal uciekac. Wskoczylem z powrotem do auta i ... zaczela sie zabawa .... Pierwsze swiatla facet przede mna ja za nimwpysk.gif .... 2, 3, 4 -to samofacet tylko patrzy w lusterko... a ja dalej za nim;] .... M2 - 100-120 km/h a ja dalej na jego270747800-sex.gif d... Probowal mi uciec pare razy na zjazd ale 3.0l Camry nie wiele moze przeciw V8509.gif .... Szczerze mowiac jakby auto nie bylo z Avis tylko moje to moj bullbar wyladowal by w jego bagazniku 210.gif

Minelo moze z 30 min, zaaczelismy krazyc miedzy domami, on probuje uciekac, ja za nim palacz.gif .... Widze ze jest nie zle wystraszony - maly nie jestem , a on Asian ...W koncu widze ze facet zatrzymuje sie przed posternukiem policial.gifbusted.gif .... Wybiega i wali do srodka .... Ja zaparkowalem za nim i ... czekam .... hmm.gif

Po jakis 3 minutach wylazi 2 x policial.gif i idzie do mnie .... Bardzo grzecznie rozmowa typu

"Hej stary gosci w srodku mowi ze go sledzisz i ze chyba mu chcesz dolozyc;]"

Ja no to ze nie ... tylko jazzdze zanim przez 1h bo naplul mi na auto i chce zeby to terazl umyl ...;] ....Powoli przedstawilem im jak wyglada sytuacja .... policial.gifpolicial.gif - zaczeli sie smiac ze jestem wytrwaly i uparty a jedenpolicial.gif polazl do srodka i przywlkl tego .....klnie.gif do mnie. Widze ze facet nie zle wystraszony .... a policial.gif do niego ze albo placi za myjniehehe.gif albo wyciera auto rekawem270635636-JUMP2.gif.... Facet wzial grzecznie szmatke zlosnik.gif i zaczal szorawac maskeyay.gif .... Potem pozwolili mu odjechac .... pogadalismy jeszcze troche i pojechalem grzecznie do domu...

I dzis sobie tak mysle ze:

50-70 km na darmo, stracona 1.5 h czasu moze trzeba bylo odpuscic ale satysfakcja jest, ze jeden ham dostal porzadne wychowanieskromny.gif ....

Napisano

Żebyś tylko kolejnych zamieszek na tle rasowym nie wywołał. Wg mnie to trochę przegieli policjanci żeby gosciowi postawić takie ultimamtum. Ja rzuciłbym na maskę równowartośc myjni.

Napisano

Wszystko ładnie, pięknie i edukacyjnie, tylko wiesz, ja sie nikomu nie wpycham, a jeżeli mi się zdaży i dostane opierd. to już sam się nie stawiam skoro zawiniłem, może on się zagapił niespodziewając że mu wjedziesz przed nos i ledwo wychamował, a może coś innego, wepchałeś się , mogł cie nie opiepszać ale miał prawo opiepszyć żebyś wiećej tak nie robił, po coś jest to prawo pierwszeństwa.

Ja bym tak nie postąpił, ale gdyby to on poierwszy zaczoł to bym to zrozumiał.

Nie mniej spodobało mi się twoje tłumaczenie policji w jakim celu za nim jeździłeś hehe.gifwaytogo.gif

Tylko uważaj żebyś nie wycioł takiego numeru jakiemuś arabusowi a tych u was pełno bo ojciec mi mówił że ci w takich przypadkach zazwyczaj uzbroj_zlo.gif zanim jeszcze pomyślą a i azjaci pomimo niepozornego wyglądu często znają wschodnie sztuki walki tylko że nie łatwo ich sprowokować ale jak już muszą walczyć to można się nieźle zdziwić icon_eek.gif

Napisano

Hehe...u nas skończyło by się to zapewne tak, że byście dostali po równo mandaty... zakrecony.gif

Napisano
  • Autor

> Żebyś tylko kolejnych zamieszek na tle rasowym nie wywołał. Wg mnie

> to trochę przegieli policjanci żeby gosciowi postawić takie

> ultimamtum. Ja rzuciłbym na maskę równowartośc myjni.

hmm.gif niby dlaczegohmm.gif IMHO to logiczne - nabrudzil - trzeba posprzatacidea.gif

Napisano
  • Autor

> Wszystko ładnie, pięknie i edukacyjnie, tylko wiesz, ja sie nikomu

> nie wpycham, a jeżeli mi się zdaży i dostane opierd. to już sam

> się nie stawiam skoro zawiniłem, może on się zagapił

> niespodziewając że mu wjedziesz przed nos i ledwo wychamował,

Nie chce sie usprawiedliwiac - troche sie tez zle zachowalem:o ... alegrinser006.gif

-mowimy o czyms takim - V/max przy zjezdzie/wjezdzie na M2 to 5 km/h

traffic.jpg

- wszyscy staraja sie utrzymywac zasady 1:1 waytogo.gif ale nie ten .... W normalny dzien bym odpuscil ale....

> może coś innego, wepchałeś się , mogł cie nie opiepszać ale miał

> prawo opiepszyć żebyś wiećej tak nie robił, po coś jest to prawo

> pierwszeństwa.

_P9Y0008.jpg

A widzisz jakas inna mozliwoschmm.gif? lewa linia sie konczy po ok 400m i jest pelna .... Jakos musisz wjechacpalacz.gif(to jest wyjazd ale analogicznie chodzi o wjazdpalacz.gif[)

> Ja bym tak nie postąpił, ale gdyby to on poierwszy zaczoł to bym to

> zrozumiał.

> Nie mniej spodobało mi się twoje tłumaczenie policji w jakim celu za

> nim jeździłeś

> Tylko uważaj żebyś nie wycioł takiego numeru jakiemuś arabusowi a

> tych u was pełno bo ojciec mi mówił że ci w takich przypadkach

> zazwyczaj zanim jeszcze pomyślą a i azjaci pomimo niepozornego

> wyglądu często znają wschodnie sztuki walki tylko że nie łatwo

> ich sprowokować ale jak już muszą walczyć to można się nieźle

> zdziwić

coz jak mowie nie mialem nikogo zamiaru bic czy obrazac -hmm.gif nie moj poziomskromny.gif

Napisano
  • Autor

> Hehe...u nas skończyło by się to zapewne tak, że byście dostali po

> równo mandaty...

A niby za coniewiem.gif?

Napisano

fajni policjanci zlosnik.gifkitajca tez wystraszyles i dobrze mu tak.zrobilbym tak samo.co moze miales wysiasc i blagam.gif za to ze Cie wpuscil zlosnik.gif

Napisano

A nie prościej zainstalować KM albo działko pokładowe?

grinser006.gif

Kolega jednak nie był tak zmęczony, jak mu się na początku tej historii wydawało...

Napisano

Może się czepiam, ale chyba "chamstwo" a nie "hamstwo"? hmm.gifcfaniaczek.gif

PS Coś czuję, że w PL taka sytuacja by się skończyła źle dla ciebie.

PZDR

Napisano
  • Autor

> Może się czepiam, ale chyba "chamstwo" a nie "hamstwo"?

ok.gif THX poprawione

> PS Coś czuję, że w PL taka sytuacja by się skończyła źle dla ciebie.

> PZDR

Napisano

> Kolega jednak nie był tak zmęczony, jak mu się na początku tej

> historii wydawało...

Jak adrenalina skoczy to mozna wtedy wszystko... uzbroj_zlo.gif

Napisano

Wyrazy uznania dla australijskiej policji.

Żadnych awantur, "autorytetu władzy", tylko konkretne polecenie naprawienia szkody. Znacznie bardziej edukacyjne, niż mandat.

Napisano

ciekawa historia smile.gifok.gif respect dla policjantow za "godne" zachowanie a dla ciebie za wytrwalosc ok.gifzlosnik.gif

Napisano

Troche mnie rozśmieszył "pościg" 100-120km/h hahaha.gif ale strasznie podoba mi się ostateczne rozwiązanie sprawy brawo.gif no i reakcja policjantów też ok.gif

Napisano

> Wyrazy uznania dla australijskiej policji.

> Żadnych awantur, "autorytetu władzy", tylko konkretne polecenie

> naprawienia szkody. Znacznie bardziej edukacyjne, niż mandat.

Aż się chce uciekać z PL...

Napisano

Rany, dawno juz takiej historii nie slyszalem.

Coz, jezeli miales satysfakcje to ok.gif

Brawo za spokojne wytlumaczenie policial.gif

Uśmialem sie do lez ok.gif

Napisano

> I dzis sobie tak mysle ze:

> 50-70 km na darmo, stracona 1.5 h czasu moze trzeba bylo odpuscic ale

> satysfakcja jest, ze jeden ham dostal porzadne wychowanie ....

u Nas by to pewnie nie przeszło... rotfl.gif

ale za wytrwałość waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Troche mnie rozśmieszył "pościg" 100-120km/h

mowimy o 17:00 - czyli popoludniowy szczytsmirk.gif .... Siedzac komus na 270747800-sex.gif jakies 3-5 metrow jest IMHO glupie i niebezpieczne ale przyznaje sie swiety.gif

ale strasznie podoba mi

> się ostateczne rozwiązanie sprawy no i reakcja policjantów też

Napisano
  • Autor

> Wyrazy uznania dla australijskiej policji.

> Żadnych awantur, "autorytetu władzy", tylko konkretne polecenie

> naprawienia szkody. Znacznie bardziej edukacyjne, niż mandat.

nie chodzilo mi o nic innego - tylko zeby wytarl tam gdzie nabrudzilzlosnik.gif.... To tak jak z psami -narobi-lopatka i trezeba posprzataczlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.