Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprężyny FK

Featured Replies

Napisano

Znalazłem springi FK do stilona tylko sprzedający miał je zamontowane w 1,8 16V i teraz pytanie czy podejdą do mojego auta 1,9 jtd 115KM. Ze zdjęć odczytałem oznaczenia sprężyn FKS89VA, FKS89HA a wujek google znalazł TUV http://www.auto-butikken.dk/images/FKFI033.pdf

Napisano

> Znalazłem springi FK do stilona tylko sprzedający miał je zamontowane w 1,8 16V i teraz pytanie czy podejdą do mojego auta 1,9 jtd 115KM. Ze zdjęć odczytałem oznaczenia sprężyn FKS89VA, FKS89HA a wujek google znalazł TUV http://www.autobutikken.dk/images/FKFI033.pdf

mam te sprężyny w 1.4 5d i wg mnie z przodu jest OK, z tyłu za nisko i za twardo.

te sprężyny wg FK są do wszystkich stilo oprócz kombi, a wg mnie pasować będą do ciężkich 3d np. jtd i wtedy będzie równo obniżone

Napisano

> mam te sprężyny w 1.4 5d i wg mnie z przodu jest OK, z tyłu za nisko i za twardo.

> te sprężyny wg FK są do wszystkich stilo oprócz kombi, a wg mnie pasować będą do ciężkich 3d np.

> jtd i wtedy będzie równo obniżone

czerwona.gif Tylko i wyłącznie do cięzkich stilo. W moim jak założyłem była jakaś wada konstrukcyjna, i obniżony przód stał tak wysoko że nogę mogłem włożyć zaś z tyłu 2 palce między koło a nadkole.

Zraziło mnie to do obniżenia Fk, a było w bardzo dobrej cenie (600zł za sprężyny+amortyzatory)

Faktycznie zestaw trwardszy i miło się jeździło ale efekt wizualny mierny.

Napisano

mam w JTD i jest rowno takze przy lekkim tyle moze zrobic sie motorowka. Jak na sportowe sprezyny sa komfortowe. W zasadzie jak seria tylko nizsze.

Napisano

To są sprężyny do kombika.