Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zestaw LPG do 407 2.0 16v

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Powoli przymierzam się do zagazowania swojego 407. Jaki zestaw byście polecili do silnika 2.0 16v 140 KM?

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

> Witajcie,

> Powoli przymierzam się do zagazowania swojego 407. Jaki zestaw byście polecili do silnika 2.0 16v

> 140 KM?

> Pozdrawiam

> Paweł

brc sq24. Zrobiłem ponad 50kkm, przez ten czas tylko filtry wymieniałem ok.gif

Napisano

Na bogato: Stag 300 Premium, reduktor ACR01 czarny, Wtryski AC W01 lub HANA czerwone

Ekonomicznie: Stag 4, reduktor Zavoli Zeta N, wtryski Reg Fast o ile nie potrzeba czegoś szybszego

Napisano
  • Autor

Hej,

Dzięki za sugestie. Orientujesz się może ile $$$ orientacyjnie mogę kosztować poszczególne zestawy?

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

> Hej,

> Dzięki za sugestie. Orientujesz się może ile $$$ orientacyjnie mogę kosztować poszczególne zestawy?

Ale o co końkretnie pytasz? Po ile mozna kupić części czy po ile ktoś zamontuje?

Cześci możesz sobie skompletować na drypa.pl albo na alledrogo. A co do montażu to rozbierznosci sa na tyle duże że i tak sie pomylę biglaugh.gif

ale tak mniej wiecej

1. 2,5- 3 tyś

2. ok 2 tyś.

Jeśli masz ciut kaski to weź Premiuma. Masz wtedy brak map gazowych bo sterownik gazu cały czas czyta przez gniazdo diagnostyczne wartości korekt sterownika benzynowego i i sam dobiera na tej podstawie ilość gazu. Nie obchodzi CIę wtedy możliwość zwalenia ustawienia map przez gazownika, słabszy gaz, jazda z przyczepka czy w górach kiedy to auto nie pracuje w takich warunkach na jakich były strojone mapy gazu w sterowniku nie mającym obsługi OBDII w trakcie montażu.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Mały Up wątku smile.gif

Zrobiłem rozeznanie po zakładach i proponują co następuje:

1. BRC Seq24 ~2700 PLN

2. STAG ISA2 ~3100 PLN

3. STAG 300 Premium~3300 PLN

4. LandiRenzo OMEGas ~3700 PLN

Jeśli chodzi o 1. to znajomy wsadził to do swojego Verso i śmiga bez problemu.

Schody zaczynają się przy pozycjach 2-4. Są to zestawy zaproponowane przez Migaz-S. Od człowieka z którym rozmawiałem usłyszałem że Stag 300 Premium słabo działa (tzn. jeśli chodzi o odczytywanie parametrów przed OBD) i lepiej kupić ISA2 ewentualnie na wypasie rzeczone LandiRenzo. Może ktoś będzie w stanie pomóc mi zweryfikować rzeczone opinie bo na instalacjach zatrzymałem się na etapie I generacji.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

> Mały Up wątku

> Zrobiłem rozeznanie po zakładach i proponują co następuje:

> 1. BRC Seq24 ~2700 PLN

> 2. STAG ISA2 ~3100 PLN

> 3. STAG 300 Premium~3300 PLN

> 4. LandiRenzo OMEGas ~3700 PLN

> Jeśli chodzi o 1. to znajomy wsadził to do swojego Verso i śmiga bez problemu.

> Schody zaczynają się przy pozycjach 2-4. Są to zestawy zaproponowane przez Migaz-S. Od człowieka z

> którym rozmawiałem usłyszałem że Stag 300 Premium słabo działa (tzn. jeśli chodzi o

> odczytywanie parametrów przed OBD) i lepiej kupić ISA2 ewentualnie na wypasie rzeczone

> LandiRenzo. Może ktoś będzie w stanie pomóc mi zweryfikować rzeczone opinie bo na instalacjach

> zatrzymałem się na etapie I generacji.

> Pozdrawiam

> Paweł

Ja za stag isa2 dałem 2200 w Piasecznie. Reszta w moim wątku. Działa jak należy. smile.gif

Napisano

> Witajcie,

> Powoli przymierzam się do zagazowania swojego 407. Jaki zestaw byście polecili do silnika 2.0 16v

> 140 KM?

> Pozdrawiam

> Paweł

Omijaj "promocje" za 1990 do 2200PLN i jest szansa że może ktoś Ci zamontuje to porządnie i dobierze zgodnie ze sztuką. Pamiętaj że oszczędza się po montażu LPG a nie przed więc niezależnie czy to będzie BRC czy STAG, KME, LPGTech przygotuj się na wydatek około 2800PLN bo mniej więcej tyle biorą warsztaty z renomą.

Napisano

> 3. STAG 300 Premium~3300 PLN

STAG 300 Premium + ACR01+HANA u producenta czyli AC Auto w styczniu tego roku wynegocjowalem na 3000 (zaklad partnerski chcial 3200 bez mozliwosci negocjacji), w listopadzie 2012 placilem 3200 w AC (partnerski chcial 2900).

Problemow nie mam, auta z podpisu.