Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

digi tacho - obsługa

Featured Replies

Napisano

> Ale wbija pauzy? Bo spotkałem się z kierowcami w mojej byłej firmie którzy po przesiadce z analogu

> zupełnie nie dotykali tacho. Na analogu ustawione na stałe krzesełko i pasi a tu się

> zatrzymasz i leci praca i czas się nie zeruje

hmm.gif

hmm.gifhmm.gif

hmm.gifhmm.gifhmm.gif

Nie wiem hmm.gif

Napisano

> Ale wbija pauzy? Bo spotkałem się z kierowcami w mojej byłej firmie którzy po przesiadce z analogu

> zupełnie nie dotykali tacho. Na analogu ustawione na stałe krzesełko i pasi a tu się

> zatrzymasz i leci praca i czas się nie zeruje

Prawda , przyzwyczajenia z analogu. w cyfrze mozna podczas kalibracji poprosić o wgranie softu automatycznej pauzy. Po wyłączeniu zapłonu tacho samo przełączy się na pauzę.

Napisano

> Prawda , przyzwyczajenia z analogu. w cyfrze mozna podczas kalibracji poprosić o wgranie softu

> automatycznej pauzy. Po wyłączeniu zapłonu tacho samo przełączy się na pauzę.

Można ale nie mogłem się doczekać kalibracji, żeby to wyłączyć :/ Co podjazd pod rampę co ruszenie kolejki ciągle pauza. I potem chcesz spojrzeć ile masz przejechane a tam zero bo dwie pauzy po 10, jedna po 5 i jedna po 20 i już pauza odhaczona i możesz śmigać. Co prawda w tym obecnym tacho liczy to jakoś mądrze i bierze pod uwagę tylko te 15 czy 30 ale za to po zgaszeniu muszę odczekać chwilę i dopiero jak gaśnie podświetlenie to zmienia się na pauzę. Więc zamiast po zgaszeniu lecieć rozpinać plandekę, czy co tam czego ode mnie oczekują na firmie to ja siedzę w kabinie i czekam aż tacho zgaśnie, żeby zmienić na pracę angryfire.gif

Napisano

> No a może w ogóle nie wyjmować karty?

> Samochód bez łóżka, jesteśmy codziennie w domu i wolne weekendy.

> Tutaj właśnie się nie zeruje.

> Ostatnio spotkaliśmy się na załadunku, mamy tam ok 30min jazdy a na tacho zostało wskazanie z

> poprzedniego dnia i łącznie miał 2:40.

> Tachograf to Actia w Atego.

pojazd bez łozka - przerwa odbierana dobowa i dluzsza moze byc tylko poza pojazdem

zmienic tacho na vdo zlosnik.gif

Napisano

> Nie wiem

nie musi codziennie wyjmować karty. Byle idąc do domu nie zapominał przełączyć na łóżko smile.gif

Napisano

> nie musi codziennie wyjmować karty. Byle idąc do domu nie zapominał przełączyć na łóżko

AFAIK jak nie ma miejsca do spania w pojezdzie to nie mozna obierac w nim pauz 9h i dluzszych, a jak opuszczasz pojazd powinienes karte zabrac ze soba.

Napisano

> AFAIK jak nie ma miejsca do spania w pojezdzie to nie mozna obierac w nim pauz 9h i dluzszych, a

> jak opuszczasz pojazd powinienes karte zabrac ze soba.

dwa lata jeżdżę na cyfrowym tacho, wyjmuje kartę tylko na week (wtedy mam zaświadczenie) mnóstwo kontroli i żadnej kary ok.gifsmile.gif

Napisano

> dwa lata jeżdżę na cyfrowym tacho, wyjmuje kartę tylko na week (wtedy mam zaświadczenie) mnóstwo

> kontroli i żadnej kary

A masz kabinę sypialną?

Napisano

> A masz kabinę sypialną?

nie miałem. Teraz mam bo zmieniłem prace smile.gif

Napisano

> nie miałem. Teraz mam bo zmieniłem prace

kiedys to za jezdzenie caly czas na lozku tez nie karali, a teraz juz karza....

Napisano

> kiedys to za jezdzenie caly czas na lozku tez nie karali, a teraz juz karza....

wczoraj miałem kontrole bagu, cały czas jeżdżę na łóżku w podwójnej i sie nie doczepili 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> wczoraj miałem kontrole bagu, cały czas jeżdżę na łóżku w podwójnej i sie nie doczepili

Ale co do pauzy bez wyra to Antoine ma rację - jak nie ma miejsca do spania to kartę musisz wziąć ze sobą. A dodatkowo jak jesteś daleko to rachunek z hotelu/kajuty do wglądu.

Jak byś na weekend zostawił kartę w aucie to też masz nieusprawiedliwiony okres sciana.gif

Napisano

> Ale co do pauzy bez wyra to Antoine ma rację - jak nie ma miejsca do spania to kartę musisz wziąć

> ze sobą. A dodatkowo jak jesteś daleko to rachunek z hotelu/kajuty do wglądu.

z uzywaniem selektora tez ma racje, a to ze niektorzy nie nakladaja za to kar to inna sprawa...

ja prawie nigdy nie mam rachunku z hotelu, bo zazwyczaj ktos oplaca mi hotel.... zlosnik.gif

> Jak byś na weekend zostawił kartę w aucie to też masz nieusprawiedliwiony okres

dokladjie