Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

czy ktoś ma sposób na odkręcenie korka od spustu oleju? imbus jest obrobiony i ni hu hu nie ruszy panic.gif A przy okazji czy ktoś mógłby mi napisać gdzie taki korek można dorwać bo na alledrogo nie ma. Dzięki IThankYou.gif

Napisano

Można dospawać nakrętkę i wtedy można kluczem nasadowym odkręcić korek. A nowy korek dostaniesz w aso fiat bez problemu

Napisano

> czy ktoś ma sposób na odkręcenie korka od spustu oleju? imbus jest obrobiony i ni hu hu nie ruszy

> A przy okazji czy ktoś mógłby mi napisać gdzie taki korek można dorwać bo na alledrogo nie ma.

Mi ze 2 lata temu w serwisie (ASO, żeby nie było) magik przyspawał do korka normalną nakrętkę i teraz odkręca się zwykłym kluczem. Też chciałem już zamawiać nowy korek ale mi to wyperswadowano mówiąc że to rozwiązanie przeżyje samochód, w przeciwieństwie do nowego korka z imbusem.

Napisano

Heh ja mam pod ręką taki korek bo czeka na weekendową wymianę oleju w 115km jtd grinser006.gif W aso dorwiesz taki pewnie za 20-30zł , ja mam troszkę taniej M18x1,5 mm gwint , 22mm długość gwintu.

Napisano

> czy ktoś ma sposób na odkręcenie korka od spustu oleju? imbus jest obrobiony i ni hu hu nie ruszy

> A przy okazji czy ktoś mógłby mi napisać gdzie taki korek można dorwać bo na alledrogo nie ma.

> Dzięki

Przecinak + młotek. Przykładasz przecinak pod ukosem do nakrętki w stronę odkręcania i młotkiem pomagasz:)

Nic na siłę wszystko młotkiem 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Przecinak + młotek. Przykładasz przecinak pod ukosem do nakrętki w stronę odkręcania i młotkiem

> pomagasz:)

> Nic na siłę wszystko młotkiem

i znając życie miska do wymiany rotfl.gif

Napisano

> czy ktoś ma sposób

tak, szlifierka kątowa i przypiłowanie śruby, tak by powstały równoległe linie; odkręcasz płaskim kluczem - sprawdzone.

Za nowy korek spustowy misy olejowej wraz z uszczelką miedzianą płaciłem w aso 10,64 PLN ( 02.2012 ). Powodzenia.

Napisano

Teoria DARKOOO działa, sam sprawdzalem wink.gif Z przyspawaniem też jest dobra opcja.

ps. tak to jest jak się oddaje samochód na wymianę oleju do 'fachowca' passed_out.gif

Napisano
  • Autor

> Gdybys chcial nowy ori korek to prv

Dzięki ale zaopatrzyłem się wcześniej. W sobotę popróbuję z torxem a jak nie da rady to spawarka pójdzie w ruch. zlosnik2.gif

Napisano

> i znając życie miska do wymiany

jak dwie lewe - NIE DOTYKAĆ nono.gif

Napisano

> Dzięki

Ja po kupnie poprzedniego stilo miałem tez taki problem i rozwiązałem go takimi kleszczami:

822162_BB_00_FB.EPS_250.jpg

a korek zakupiłem w norauto. Niska cena, a wybór spory jeżeli chodzi o korki spustowe.

Napisano

Takie kleszcze też, lub każda "żaba" do rur. A spawać czy ciąć zawsze zdążysz.

Napisano
  • Autor

Takie kleszcze też, lub każda "żaba" do rur. A spawać czy ciąć zawsze zdążysz.

szczypce Morse`a mam u siebie na hurtowni, także powalczę nimi.

Dzięki. IThankYou.gif