Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarcze hamulcowe. Co polecacie?

Featured Replies

Napisano

Przyszedl czas na wymiane hebli w moim Czarnuchu. Jezeli chodzi o klocki, najprawdopodobniej wpadna EBC Green Stuff.

Jaka tarcze do tego polecacie? Zastanawiam sie nad Brembo Max albo ATE Power Disc (lecz te podobno lubia sie zwichrowac), znalazlem tez sporo pozytywnych opinii o Mikodach GT Tuning Sport, EBC Turbo Groove oraz o Zimmermann'ach Sport. Co polecacie? Pomocy! sick.gif

Napisano

Z tych co wymieniłeś to EBC tym bardziej, że klock itez chcesz EBC ale jest to drogi zestawik

Napisano

> Przyszedl czas na wymiane hebli w moim Czarnuchu. Jezeli chodzi o klocki, najprawdopodobniej wpadna

> EBC Green Stuff.

> Jaka tarcze do tego polecacie? Zastanawiam sie nad Brembo Max albo ATE Power Disc (lecz te podobno

> lubia sie zwichrowac), znalazlem tez sporo pozytywnych opinii o Mikodach GT Tuning Sport, EBC

> Turbo Groove oraz o Zimmermann'ach Sport. Co polecacie? Pomocy!

Miałem kilka zestawów Brembo Max i byłem bardzo zadowolony. Nigdy mi się nic z tarczami nie stało. Miałem raz Mikody nawiercane i nacinane i w sumie też nic się z nimi nie działo ale jakoś się do nich nie przekonałem. Nie robiłem żadnych pomiarów ale mam wrażenie, że na brembo auto lepiej się zatrzymywało.

Napisano

> Miałem kilka zestawów Brembo Max i byłem bardzo zadowolony. Nigdy mi się nic z tarczami nie stało.

> Miałem raz Mikody nawiercane i nacinane i w sumie też nic się z nimi nie działo ale jakoś się

ok.gif

Ja mam drugi komplet i wszystko cacy, warunki eksploatacji różne. Od drogowych po tor i mnie nie zawiodły. Z dobrym klockiem to fajny zestaw - np. DS Performance.

Napisano
  • Autor

> Ja mam drugi komplet i wszystko cacy, warunki eksploatacji różne. Od drogowych po tor i mnie nie

> zawiodły. Z dobrym klockiem to fajny zestaw - np. DS Performance.

Tylko, że DS Performance podobno piszczą passed_out.gif

Napisano

Brembo Max + ferodo premier- szybko klocki drze ale jak dla mnie mega sprawa. Ewentualnie DS ale wiadomo że większa kasa.

Napisano

Ja mam Brembo Max z klockami EBC i póki co nic się nie dzieje a poprawa hamowania co do serii dużo lepsza

Szczerze polecam taki zestaw ok.gif

Napisano

> Tylko, że DS Performance podobno piszczą

Podobno nie.

Napisano

Miałem DS Performance na Zimmermanach z przodu i faktycznie przez kilka pierwszych hamowań lubiły piszczeć. Czasami dość hardcorowo. Po rozgrzaniu było ok ale tak czy siak mocniej pylą od EBC Green.

Napisano

> Miałem DS Performance na Zimmermanach z przodu i faktycznie przez kilka pierwszych hamowań lubiły

> piszczeć. Czasami dość hardcorowo. Po rozgrzaniu było ok ale tak czy siak mocniej pylą od EBC

> Green.

Ja mam z Brembo MAX i nie piszczą wcale, natomiast tak, pylą bardziej niż Premiery, ale mniej niż DS2000 ,które wytrzymały u mnie zaledwie 10000km.

Napisano

> Brembo Max + ferodo premier- szybko klocki drze ale jak dla mnie mega sprawa. Ewentualnie DS ale

> wiadomo że większa kasa.

zmienic klocki raz na 5 kkm to chyba nie jest wielki wydatek?używasz=zużywasz=płacisz smile.gif(używając normalnie ok 15 kkm) zestaw ze sprawną fabryczną serią z tyłu(tyczy sie cc,sc/punto1)skutecznie hamuje cięższe auto.Czyli punto smile.gifto był nie za drogi bardzo skuteczny zestaw.Tarcze ate szybko się kończą - ale skuteczności również nie można im odmówić ok.gif