Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reflektory przednie CCS - zamienniki.

Featured Replies

Napisano

Witam. Z racji wypalonych odbłyśników i połamanych słoneczek jestem zmuszony kupić nowe reflektory do CCS. Czy możecie mi polecić dobry zamiennik albo wskazać miejsce, gdzie kupię nowe oryginalne reflektory Carello w przyzwoitej cenie?

Warto się w tym przypadku bawić w zamiennik?

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

Ja mam zamienniki firmy "DJ AUTO" i oswietlaja bardzo dobrze. Kupilem je w sklepie specjalizujacym sie w reflektory i lampy do samochodow ceny nie pamietam ale byla przystepna

Napisano

> Ja mam zamienniki firmy "DJ AUTO" i oswietlaja bardzo dobrze. Kupilem je w sklepie specjalizujacym

> sie w reflektory i lampy do samochodow ceny nie pamietam ale byla przystepna

a to czytales biglaugh.gifklikk

Napisano
  • Autor

> a to czytales klikk

Baardzo rzadko zaglądam na ten kącik smile.gif

Chyba nie będę rzeźbił w kale i zamówię nowe carello 20.GIF

Napisano

> a to czytales klikk

teraz czytałem grinser006.gif na przeglądzie było cacy i żadnych zastrzeżeń diagnosta nie miał, ale fajnie wiedzieć grinser006.gif

Napisano

Nie ma do tych samochodów dobrego zamiennika lamp-bo nikt by nie kupił frown.gif

Depo, TVC-jak trafisz-w bmce np. świecą dobrze, ale krótko, tu w cc/sc możesz na jednym komplecie ustawić asymetrię i na drugim obok z półki już nie.

Jak z altkami-90% regenerowane na chińszczyźnie za 120zł-trwałość rok przy normalnej jeździe 1 dzień jak masz wysoko odcinkę i kręcisz but.gif

Napisano

Wszystkie zamienniki dostępne bez problemu są kopią oryginałów. Nie jestem przekonany , że mają jakiekolwiek homologacje.

Na pewno nie mają homologacji na żarówki H4 !. Chociaż wszędzie są opisane jako H4. Dodają tylko tandetną plastikową podkładkę, aby zamiast R2 zamontować H4.

Od dwóch lat mam zamontowane takie zamienniki. Swiecą dość dobrze. Kupiłem je tylko dla tego, że były tanie. Mają bardzo cienki szklany klosz.

Nie ma problemu, aby go stłuc. Już raz wymieniałem. W zamienniku szkło ma ok 2mm grubości. Oryginalne Carello miały klosze o grubości ok 3-4 mm.

Zamienniki dobrze pasują do karoserii.

Jedynie Wesem w swojej ofercie ma reflektory do CC z homologacjami zarówno na żarówki R2, jak i H4.

Ale są prawie 2x droższe.

http://sklep.wesem.pl/3/6695/Reflektory_glowne_dedykowane_do_Fiat_Cinquecento#14370

W tańszych zamiennikach mocowanie odbłyśników wydaje się być dużo solidniejsze niż w oryginale. A to głównie jedyna przyczyna problemów z oryginalnymi reflektorami.

Napisano

> Jedynie Wesem w swojej ofercie ma reflektory do CC z homologacjami zarówno na żarówki R2, jak i H4.

dodajmy, że firmy Zelmot, czyli pierwsza "podróba" która istniała na rynku od początków CC waytogo.gif

Napisano
  • Autor

No i jest problem, bo wszędzie mają carello w szarej obudowie crazy.gif

Szary reflektor w czarnym CCS będzie wyglądał jak g.... w lesie a w malowanie nówek nie chce mi się bawić crazy.gif

Napisano

> No i jest problem, bo wszędzie mają carello w szarej obudowie

> Szary reflektor w czarnym CCS będzie wyglądał jak g.... w lesie a w malowanie nówek nie chce mi się

> bawić

że tak zapytam: muszą być nowe? w zeszłym roku wyrwałem używki z elektryczną regulacją, w stanie praktycznie sklepowym z jedynie słynnym jednym słoneczkiem do regulacji do wymiany. może i Tobie się uda