Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podwojna obsada na cyfrowym tacho

Featured Replies

Napisano

Mobile powiedzcie mi czy przekłada się karty jak w analogu? Czy tylko operuje się selektorem i naprzód? Bo w sumie tu rysika nie ma icon_rolleyes.gif

Napisano

Zielony na doszkalaniu mówił, żeby przekładać.

Napisano
  • Autor

> Zielony na doszkalaniu mówił, żeby przekładać.

ok.gif

Napisano

> Zielony na doszkalaniu mówił, żeby przekładać.

Co prawda jazda na podwójnej obsadzie mi na razie nie grozi ale w dobie cyfryzacji przekładać karty ? ? ? sciana.gif

Napisano

> Co prawda jazda na podwójnej obsadzie mi na razie nie grozi ale w dobie cyfryzacji przekładać karty

> ? ? ?

Tylko na pierwszej karcie zapisuje się jazda. I zwykle przekłada ją ten niepalący bo zajmuje to 5 minut grinser006.gif

Napisano

> Mobile powiedzcie mi czy przekłada się karty jak w analogu?

Tak

Czy tylko operuje się selektorem i

> naprzód? Bo w sumie tu rysika nie ma

Napisano

> Tak

To i ja się podepnę pod temat tak z czystej ciekwaości smile.gif Czy jest znaczenie którą się pierwszą kartę wyciągnie i którą pierwszą włoży? Ja się staram zawsze wyciągać kierowce 1 jako pierwszego i tez pierwszą kartę wczytuję jako pierwszą....

Napisano

> To i ja się podepnę pod temat tak z czystej ciekwaości Czy jest znaczenie którą się pierwszą kartę

> wyciągnie i którą pierwszą włoży? Ja się staram zawsze wyciągać kierowce 1 jako pierwszego i

> tez pierwszą kartę wczytuję jako pierwszą....

Bez różnicy. A karty wkładam obie na raz. Czasem (chyba od tacho zalezy) pyta tylko raz o kraj rozpoczęcia.

• 2 tygodnie później...
Napisano

a czy jazda 1 kierowcy powoduje zaliczenie przerwy drugiemu kierowcy mimo iz tacho wyswietla dyspozycje?

Napisano

> a czy jazda 1 kierowcy powoduje zaliczenie przerwy drugiemu kierowcy mimo iz tacho wyswietla

Podobno pierwsze 45 minut dyżuru zaliczane jest jako pauza.

Napisano

> a czy jazda 1 kierowcy powoduje zaliczenie przerwy drugiemu kierowcy mimo iz tacho wyswietla

> dyspozycje?

pierwsze 45 min tak. w podwójnej obsadzie nie trzeba robić przerw co 4,5 godz. wystarczy zmienić karty, przesiąść się (sama zmiana tacho nie wystarczy smile.gif ) , siusiu i wio. w obsadzie można wykorzystać także 10 godz jazdy o ile czas pracy na to pozwoli.

Napisano

> pierwsze 45 min tak. w podwójnej obsadzie nie trzeba robić przerw co 4,5 godz. wystarczy zmienić

> karty, przesiąść się (sama zmiana tacho nie wystarczy ) , siusiu i wio. w obsadzie można

> wykorzystać także 10 godz jazdy o ile czas pracy na to pozwoli.

jakto pierwsze?

Napisano

> jakto pierwsze?

Po 45 minutach Twojej jazdy może siadać drugi kierowca bo już ma pauze gotową zlosnik.gif Dalszy dyżur to już dyzu tylko grinser006.gif

Napisano

> Po 45 minutach Twojej jazdy może siadać drugi kierowca bo już ma pauze gotową Dalszy dyżur to już

> dyzu tylko

w jazdym tacho to zadziala? i mozemy sie tak co godzine zmieniac?

Napisano

> w kazdym tacho to zadziala?

tu nie tacho ważne tylko przepis. dotyczy także tacho analogowego ( tarczki).

mozemy sie tak co godzine zmieniac?

tak , można sie zmieniać. nie ma przymusu jeżdzić na maxa po 4,5 godz

Napisano

> tu nie tacho ważne tylko przepis. dotyczy także tacho analogowego ( tarczki).

> mozemy sie tak co godzine zmieniac?

> tak , można sie zmieniać. nie ma przymusu jeżdzić na maxa po 4,5 godz

Potwierdzam ok.gif

Choć widziałem jakąś wersję ściągawki gdzie było zaznaczone 4,5 jazdy kierowca A 4,5 kierowca B, pauza 45 min. i znów po 4,5. Ale kłóci się to z zaliczaniem pierwszych 45 minut dyżuru do pauzy i nie da się wykorzystać czasu jazdy w czasie pracy.

Jeździłem bez pauz, miałem kontrole w tym trybie i wszystko było ok ok.gif