Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

suszarka kontra zmywarka - podłączenie?

Featured Replies

Napisano

Jest sobie wolnostojąca suszarka do ubrań Bosch (kilkuletnia)-nie znam modelu, czy w jej miejsce da się podłączyć zmywarkę? Chodzi o to czy suszarka pobiera wodę do pracy czy tylko ją wypuszcza wyciśniętą z prania? Mieszkanie nie moje więc nie mogę zrobić żadnych przeróbek hydraulicznych a zmywarka potrzebuje zasilanie w zimną wodę i odpływ. hmm.gif

Napisano

suszarka nie potrzebuje podłaczenia w wode ale może wymagać odpływu zmywarka natomiast potrzebuje i wody i odpływu

Napisano
  • Autor

> suszarka nie potrzebuje podłaczenia w wode ale może wymagać odpływu zmywarka natomiast potrzebuje i

> wody i odpływu

szkoda... w mieszkaniu o którym mowa jest suszarka której nie potrzebuję, ale w jej miejsce chciałbym wstawić zmywarkę z którą i tak nie mam co zrobić...

Napisano

> szkoda... w mieszkaniu o którym mowa jest suszarka której nie potrzebuję, ale w jej miejsce

> chciałbym wstawić zmywarkę z którą i tak nie mam co zrobić...

a jaki problem pociągnąć wodę?

Napisano
  • Autor

> a jaki problem pociągnąć wodę?

technicznie pewnie niewielki, ale organizacyjnie "niedozwolona jakakolwiek ingerencja w instalacje" sciana.gif zresztą jak bede na miejscu to obejrzę: moze da się rzucić jakoś przewód w sposób niezauważalny zlosnik.gif

Napisano

> suszarka nie potrzebuje podłaczenia w wode ale może wymagać odpływu zmywarka natomiast potrzebuje i

> wody i odpływu

Niektóre suszarki używają wody do suszenia. Może tam będzie podejście do wody. Trzeba sprawdzić.

Napisano

> Niektóre suszarki używają wody do suszenia. Może tam będzie podejście do wody. Trzeba sprawdzić.

Możesz podać przykład bo nigdy nie spotkałem się z taką niewiem.gif

Napisano

> zresztą jak bede na miejscu to obejrzę: moze da się rzucić jakoś przewód w sposób

> niezauważalny

Jeżeli to prosta suszarka kondensacyjna to może nie mieć też odpływu. Woda gromadzi się w zbiorniku.

Napisano

> Możesz podać przykład bo nigdy nie spotkałem się z taką

A to nie jest czasem tak, ze pralko-suszarki zuzywaja wode do chlodzenia? niewiem.gif

Napisano

> technicznie pewnie niewielki, ale organizacyjnie "niedozwolona jakakolwiek ingerencja w instalacje"

> zresztą jak bede na miejscu to obejrzę: moze da się rzucić jakoś przewód w sposób

> niezauważalny

człowieku meen:

proste jak konstrukcja cepa:

kupujesz taki dynks: klik albo klik

zakręcasz wodę w chałupie, wykręcasz zaworek od np.: umywalki, w jego miejsce wkręcasz ten powyżej i do jednego końca podpinasz z powrotem wężyk do umywalki a do drugiego wąż do pralki

i sprawa z bańki za 30 zł

a jak ma być totalnie bezinwazyjnie to nie wykręcaj zaworka tylko podobieraj wężyki i przejściówki i wepnij się z tym układem pomiędzy zaworek zimnej wody np: pod umywalką a wężyk prowadzący do baterii - w razie czego przywócisz funkcjonalność w 1 minutę biglaugh.gif

o coś jak tu:

montpral4.jpg