Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Focus MK1 wymiana żarówek na LED'y

Featured Replies

Napisano

Jako, że fokusik wrócił z rąk żony do moich, to postanowiłem go troszkę podpicować - zacząłem oczywiście od zaprawek blacharskich, bo rudzielec przyssał się do karoserii jak stonka do łąciny zlosnik.gif

Kilka dni temu wymieniłem podświetlenie tablicy rejestracyjnej (żarówki LEDowe) i tak mi się spodobała moc i jasność światła, że pomyślałem o zmianie żarówek kierunków, postojówek, stopów, właśnie na Led'y... Elektrykiem nie jestem, więc pytam, czy ktoś z Was już przerabiał temat, czy przypadkiem instalacja nie zgłupieje, albo coś w tym rodzaju ?!?!? spy.gif

Napisano

Zmieniaj pan do woli. W foce nie ma can a w ogole zarowki ledowe budowane sa z rezystorami wewnatrz wiec instalacja nawet sie nie kapnie o co kaman.

Napisano
  • Autor

> Zmieniaj pan do woli. W foce nie ma can a w ogole zarowki ledowe budowane sa z rezystorami wewnatrz

> wiec instalacja nawet sie nie kapnie o co kaman.

boję się trochę zlosnik.gif - a czy są takie żarówki ledowe, co mają i pozycję i stop w jednym ? pytam jako lajkonik cool.gif

Napisano

> boję się trochę - a czy są takie żarówki ledowe, co mają i pozycję i stop w jednym ? pytam jako

> lajkonik

Jak nie chcesz sobie narobić kłopotu nie rób agrotuningu.W podświetleniu rejestracji jeszcze ujdzie w tłumie, ale migacze, czy światła wpływajace na bezpieczeństwo jak tylne pozycyjne/stopy zostaw tak jak przewiduje homologacja na lampie wink.gif stałem niedawno za nowa fiesta gdzie drive.gif wstawił takie ledowe do migaczy to działy jakby któraś "żarówka" była spalona.

Napisano

> boję się trochę - a czy są takie żarówki ledowe, co mają i pozycję i stop w jednym ? pytam jako

> lajkonik

Podepnę się pod temat (bez sensu zakładać nowy) grinser006.gif

No właśnie... są takie, żarówki? Zastanawiam się nad takimi wynalazkami do mojego Ryśka - jak ktoś ma fokę po FL z tymi białymi lampami to pewnie wie o czym mówię. Żarówki tam to jest tragedia a ich ceny to w ogóle jest jakieś wariactwo.

Tylko że u mnie jest już CAN - co sądzicie?

Napisano

Sa zarowki, ktore niejako oszukuja can parametrami udajac tradycyjna ok.gif

Napisano

> Podepnę się pod temat (bez sensu zakładać nowy)

> No właśnie... są takie, żarówki? Zastanawiam się nad takimi wynalazkami do mojego Ryśka - jak ktoś

> ma fokę po FL z tymi białymi lampami to pewnie wie o czym mówię. Żarówki tam to jest tragedia

> a ich ceny to w ogóle jest jakieś wariactwo.

> Tylko że u mnie jest już CAN - co sądzicie?

Mówisz o żarówkach barwionych do tylnych lamp?

Przecież wystarczy poszukać w okolicznych sklepach motoryzacyjnych i 1 pomarańczową nabędziesz za 3 zł a czerwoną za 4 zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

no właśnie chciałbym tego uniknąć, tego migumigumigumigu zlosnik.gif

Napisano

> Mówisz o żarówkach barwionych do tylnych lamp?

> Przecież wystarczy poszukać w okolicznych sklepach motoryzacyjnych i 1 pomarańczową nabędziesz za 3

> zł a czerwoną za 4

Pomarańczową owszem... Czerwoną dwuwłóknową jak mi znajdziesz za 4 złote gdzieś w KR to będziesz dobry ok.gif I warunek żeby jeszcze jakość była jaka taka a nie jakiś chińczyk, z którego farba zejdzie po miesiącu świecenia.

Ja znalazłem takie żarówki (phillipsa) po 12 zł sztuka w sklepie specjalizującym się w częściach do forda.

BTW pytałem też w ASO i jak mi podał facet cenę to się go grzecznie zapytałem czemu sobie ze mnie jaja robi - 55 zł/szt hehe.gif

Ledowe mi przyszły do głowy bo odpada problem farby no i chyba powinny też troszkę mocniej świecić hmm.gif

Napisano

> Pomarańczową owszem... Czerwoną dwuwłóknową jak mi znajdziesz za 4 złote gdzieś w KR to będziesz

> dobry I warunek żeby jeszcze jakość była jaka taka a nie jakiś chińczyk, z którego farba

> zejdzie po miesiącu świecenia.

> Ja znalazłem takie żarówki (phillipsa) po 12 zł sztuka w sklepie specjalizującym się w częściach do

> forda.

> BTW pytałem też w ASO i jak mi podał facet cenę to się go grzecznie zapytałem czemu sobie ze mnie

> jaja robi - 55 zł/szt

> Ledowe mi przyszły do głowy bo odpada problem farby no i chyba powinny też troszkę mocniej świecić

Ja przypadkowo zapytałem z sklepie w Opolu gdzie zaopatruje się w wycieraczki szyb do innych aut. Mieli w dobrych cenach to wziąłem na zapas po 2, ale za cholere nic się przepalić nie chcę od 110 000 km grinser006.gif

W sklepie on-line widziałem ceny, oni też chcą kupić nowego forda a nie jeździć sierrą wink.gif