Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dwusuw traci moc...

Featured Replies

Napisano

OK

Motokącikowicze

Jest sobie odsnieżareczka Husqvarny klasyczny dwusuwik na paliwko z oleum

Już poprzedniej zimy zauważyłem, że nie daje rady momentami, gdzie jeszcze wczesniej sobie w takich sytacjach radziła... teraz przeglądzik przedzimowy, wymiana paska wieloklinowego i takie tam... ale moc jakby nie ta...

Co działać, gdzie szukac przyczyn, co wymieniać?

Napisano

> OK

> Motokącikowicze

> Jest sobie odsnieżareczka Husqvarny klasyczny dwusuwik na paliwko z oleum

> Już poprzedniej zimy zauważyłem, że nie daje rady momentami, gdzie jeszcze wczesniej sobie w takich

> sytacjach radziła... teraz przeglądzik przedzimowy, wymiana paska wieloklinowego i takie

> tam... ale moc jakby nie ta...

> Co działać, gdzie szukac przyczyn, co wymieniać?

czyszczenie i regulacja gaźnika?

Napisano

Mieszanka paliwa z olejem optymalna? Może się zaciera?

Napisano

pierscienie? - o ile sa

sprawdz kompresje

Napisano
  • Autor

> Mieszanka paliwa z olejem optymalna? Może się zaciera?

oleum tylko husqvarnowe i trudno sie pomylic bo butelka ma swoja miarkę-więc raczej nie to

Napisano
  • Autor

> pierscienie? - o ile sa

> sprawdz kompresje

a nie wiem własnie się dobraem do jakiegos manuala to najpierw na papierze oblukam

co do kompresji-żeby wystartować szarapdełkiem to czuć wyraźny opór jak sie naciaga więc tą metodą sprawdzone wygląda, że nie powinno być tak źle-jakos specjalnie bąków też nie puszcza jak się ssanie już wyłączy

Jak inaczej sprawdzić kompresję-świeca tylko jedna :-O

Napisano
  • Autor

> czyszczenie i regulacja gaźnika?

"malucha" miałem tylko jeden dzień, wieteroka na łajbie to się śrubokrętem podkręcało na oko i ucho

tu tez jakeiś sruby wypatrzyłem-od pokręcenia wynika, ze to ustawiania "biegu jałowego"-w cudzyslowie duże bo biegów toto żadnych oczywiście nie ma,.... a moc/napęd na zgarniak przekazywana po prostu przez ręczny dociąg/naciąg paska wieloklinowego - w sensie kręci nim cały czas tylko pasek luźniejszy

odśnieżarka trochę podobna jak ta w Juli ostatnio oferowana - o coś tego typu: a'la ta

ergo: wracamy do podstaw: jak wyregulować gaźnik?-nieważne spalanie liczy się moc

Napisano

> a nie wiem własnie się dobraem do jakiegos manuala to najpierw na papierze oblukam

> co do kompresji-żeby wystartować szarapdełkiem to czuć wyraźny opór jak sie naciaga więc tą metodą

> sprawdzone wygląda, że nie powinno być tak źle-jakos specjalnie bąków też nie puszcza jak się

> ssanie już wyłączy

> Jak inaczej sprawdzić kompresję-świeca tylko jedna :-O

Jeśli paliwo (dobre) i powietrze dochodzi bez przeszkód, to wypadałoby oglądnąć tłok- odkręć tłumik i popatrz na tłok czy nie jest przytarty i pierścienie. Jeśli będą rysy- to masz odpowiedź.

Napisano

> a nie wiem własnie się dobraem do jakiegos manuala to najpierw na papierze oblukam

> co do kompresji-żeby wystartować szarapdełkiem to czuć wyraźny opór jak sie naciaga więc tą metodą

> sprawdzone wygląda, że nie powinno być tak źle-jakos specjalnie bąków też nie puszcza jak się

> ssanie już wyłączy

> Jak inaczej sprawdzić kompresję-świeca tylko jedna :-O

Kompresję sprawdzasz używając przyrządu, na w pełni otwartej przepustnicy.

Zanim zwalisz głowiczkę, wyczyść gaźnik, wyreguluj w/g fabryki. Sprawdź wyprzedzenie zapłonu, a jak to nic nie da...to zaglądaj do cylindra

Napisano

>

swieczka ok ?

Napisano
  • Autor

> swieczka ok ?

tak juz sprawdzone

Napisano

> OK

> Motokącikowicze

> Jest sobie odsnieżareczka Husqvarny klasyczny dwusuwik na paliwko z oleum

> Już poprzedniej zimy zauważyłem, że nie daje rady momentami, gdzie jeszcze wczesniej sobie w takich

> sytacjach radziła... teraz przeglądzik przedzimowy, wymiana paska wieloklinowego i takie

> tam... ale moc jakby nie ta...

Jak miałem trabanta to ja zbytnio temperatury dostał to słabł.

Jak masz chłodzenie powietrzem to popatrz czy żebra są czyste i przewiew jest.

• 5 tygodni później...
Napisano
  • Autor

jest nowa idea - co by wziasc ten silniczek i z mlodym domowej roboty gokarta z niego zrobic

robil ktos?