Jump to content

amorki marea weekend - drugie podejście

Recommended Posts

> No nic, zmieniam po raz drugi amorki na tyle w ciągu pół roku , niestety kupione jakieś tanie GK z

> allegro po 49 za sztukę się nie sprawdziły, wsadzam te: jakiś tekst

> Zobaczymy co warte.

49 to dobra flacha kosztuje;) KYB zakładałem juz w drugim aucie i jest ok, do marei kiedyś wkładałem COFAP i bylem bardzo zadowolony

> 49 to dobra flacha kosztuje;) KYB zakładałem juz w drugim aucie i jest ok, do marei kiedyś

> wkładałem COFAP i bylem bardzo zadowolony

Mam bilsteiny drugi rok i pięknie działają a mam tu na prawdę hardcorowe warunki drogowe.

> Mam bilsteiny drugi rok i pięknie działają a mam tu na prawdę hardcorowe warunki drogowe.

założyłem kayaby jest bardzo duża poprawa. Dodam że mam mocniejsze sprężyny na tyle, zrobione na wzór. Auto nieco wyżej stoi, i dlatego potrzebne były dobre amorki, które to ogarną.

> założyłem kayaby jest bardzo duża poprawa. Dodam że mam mocniejsze sprężyny na tyle, zrobione na

> wzór. Auto nieco wyżej stoi, i dlatego potrzebne były dobre amorki, które to ogarną.

A sprężynę na wzór skąd wziąłeś?

> oczywiście od Ciebie, za co bardzo dziękuję. Odesłać?

Nie, nie jest mi potrzebna.

Ale trzymaj ją może jeszcze na coś się przyda.

Ile kosztowało zrobienie takiej sprężyny?

Kiedyś kolega dorabiał w WSK Świdnik i wyszło około połowę taniej niż nowa w sklepie.

> Nie, nie jest mi potrzebna.

> Ale trzymaj ją może jeszcze na coś się przyda.

> Ile kosztowało zrobienie takiej sprężyny?

> Kiedyś kolega dorabiał w WSK Świdnik i wyszło około połowę taniej niż nowa w sklepie.

ok. Jakby co to jest cały czas u mnie, jakbyś chciał ją komuś sprzedać/oddać to wyślę gdzie będziesz chciał bez żadnych problemów.

Ja robiłem sprężyny w Pospring w Poznaniu, kosztowały 160 zł. za sztukę. Teraz tam będę robił 4 sprężyny do Audi 90 quattro , również w tej cenie. Jestem zadowolony, bo sprężyny spełniły w 100% swoje zadanie i założenia.

> ok. Jakby co to jest cały czas u mnie, jakbyś chciał ją komuś sprzedać/oddać to wyślę gdzie

> będziesz chciał bez żadnych problemów.

> Ja robiłem sprężyny w Pospring w Poznaniu, kosztowały 160 zł. za sztukę. Teraz tam będę robił 4

> sprężyny do Audi 90 quattro , również w tej cenie. Jestem zadowolony, bo sprężyny spełniły w

> 100% swoje zadanie i założenia.

Jakich danych oni potrzebują do zrobienia sprężyny?

Mogę im powiedzieć, że chcę do fiata uno, w którym jest o 100kg cięższy silnik?

> Jakich danych oni potrzebują do zrobienia sprężyny?

> Mogę im powiedzieć, że chcę do fiata uno, w którym jest o 100kg cięższy silnik?

Wiesz co, z tego co się orientowałem, to jakieś bardziej wymyślne rzeczy to raczej bał bym się im zlecać, typu sprężyny progresywne albo co... Ja zrobiłem tak, że wysłałem im seryjną sprężynę, i powiedziałem, że chcę mocniejszą bo potrzebuję przewozić cięższe towary, no i zrobili tak, że sprężyna seryjna była z drutu 12mm a zrobili z 13mm. No i spełnia swoje zadanie.

Myślę, że aby wyrównać obciążenie tylko 100kg większe od seryjnego, to potrzeba by było zrobić sprężynę inaczej zbudowaną, ale o to , to polecam zadzwonić.

> Wiesz co, z tego co się orientowałem, to jakieś bardziej wymyślne rzeczy to raczej bał bym się im

> zlecać, typu sprężyny progresywne albo co... Ja zrobiłem tak, że wysłałem im seryjną sprężynę,

> i powiedziałem, że chcę mocniejszą bo potrzebuję przewozić cięższe towary, no i zrobili tak,

> że sprężyna seryjna była z drutu 12mm a zrobili z 13mm. No i spełnia swoje zadanie.

> Myślę, że aby wyrównać obciążenie tylko 100kg większe od seryjnego, to potrzeba by było zrobić

> sprężynę inaczej zbudowaną, ale o to , to polecam zadzwonić.

W sumie to nie 100, źle napisałem.

100 to jest od ostatniego setupu, który też był niefabryczny ale u mnie bardziej trzeba zmienić wysokość i jednocześnie sztywność niż samą twardość.