Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hamulce-serwo

Featured Replies

Napisano

jeździł ktoś z pominiętym serwem?

jakieś plusy minusy

Napisano

hmm kompletny brak hamulców w porównaniu do jazdy z serwem. ot taki minus.

Napisano

> hmm kompletny brak hamulców w porównaniu do jazdy z serwem. ot taki minus.

Kwestia przyzwyczajenia.

Ponoć bez serwa jest lepsze wyczucie

Nie bez powodu większość rajdówek pozbawiona jest serwa.

Napisano

Ja jeżdżę bez serwa - nie chcę już tego widzieć więcej w CC.

Mowa oczywiście o rajdówce, lepsze wyczucie hamowania czyli momentu zablokowania kół, lepiej się hamuje "lewą", i o dziwo tył nie blokuje zlosnik.gif

Co do jazdy na co dzień może to być uciążliwe, gdyż trzeba trochę mocniej naciskać na hamulec, ale co kto lubi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja jeżdżę bez serwa - nie chcę już tego widzieć więcej w CC.

> Mowa oczywiście o rajdówce, lepsze wyczucie hamowania czyli momentu zablokowania kół, lepiej się

> hamuje "lewą", i o dziwo tył nie blokuje

> Co do jazdy na co dzień może to być uciążliwe, gdyż trzeba trochę mocniej naciskać na hamulec, ale

> co kto lubi

pytanie może było i jest dla nie których dziwne (ktoś podpowiedział, że tak jeździ i jeździl), ale sam nie wiem gdzie szukać przyczyny

przy hamowaniu pedał wpada prawie do końca i samochód nie hamuje tylko zwalnia o zblokowaniu kół można zapomnieć

tarcza 240 klocek trw/ferodo, serwo i pompa z punto, przewody nowe, układ nie jest na 100% zapowietrzony

samochód stał na warsztacie i powiedzieli, że jest ok

ktoś coś podpowie, jest nast tu kilku

proszę o konkretne podpowiedzi bo nie mam już na to siły

Napisano

> pytanie może było i jest dla nie których dziwne (ktoś podpowiedział, że tak jeździ i jeździl), ale

> sam nie wiem gdzie szukać przyczyny

> przy hamowaniu pedał wpada prawie do końca i samochód nie hamuje tylko zwalnia o zblokowaniu kół

> można zapomnieć

> tarcza 240 klocek trw/ferodo, serwo i pompa z punto, przewody nowe, układ nie jest na 100%

> zapowietrzony

> samochód stał na warsztacie i powiedzieli, że jest ok

> ktoś coś podpowie, jest nast tu kilku

> proszę o konkretne podpowiedzi bo nie mam już na to siły

Miałem taki przypadek - pompa się skończyła, po wymianie nie ten hamulec... zlosnik.gif

Napisano

> Miałem taki przypadek - pompa się skończyła, po wymianie nie ten hamulec...

a jeśli wszystko wymienione wraz z pompą w ciągu 1 roku i nadal pupa ???

Napisano

A po wymianie pompy było lepiej czy nie?? zlosnik.gif

To że pompa ma rok o niczym nie świadczy, jedna pojeździ rok, druga 10 lat, złośliwość rzeczy martwych, taka sytuacja... zlosnik.gif

Napisano

> Ja jeżdżę bez serwa - nie chcę już tego widzieć więcej w CC.

> Mowa oczywiście o rajdówce, lepsze wyczucie hamowania czyli momentu zablokowania kół, lepiej się

> hamuje "lewą", i o dziwo tył nie blokuje

> Co do jazdy na co dzień może to być uciążliwe, gdyż trzeba trochę mocniej naciskać na hamulec, ale

> co kto lubi

Tez uzywam auta tylko do sportu i chętnie bym tez wywalił serwo ,, ale tak sobie mysle czy nie lepsza by była pompa z punto, jest większe wiec i moze lżej by sie hamowało, jak myślicie ?

Napisano

> Tez uzywam auta tylko do sportu i chętnie bym tez wywalił serwo ,, ale tak sobie mysle czy nie

> lepsza by była pompa z punto, jest większe wiec i moze lżej by sie hamowało, jak myślicie ?

Żeby było lżej używa się serwa. Po co sobie komplikować wywalając serwo i montując inną pompe ,żeby było lżej ? Dla mnie bez sensu i za te pieniądze lepiej kupić opony czy zatankować fure i trenować.

Napisano

> było lepiej

To że pompa ma rok o niczym nie świadczy, jedna pojeździ rok, druga 10 lat, złośliwość rzeczy martwych, taka sytuacja... zlosnik.gif

Do tego "puchnące" przewody elastyczne, tłoczki w zaciskach, cylinderki, jakość płynu hamulcowego, szczelność przewodu podciśnieniowego do serwa, tu bym szukał w pierwszej kolejności skoro remont był przeprowadzony zlosnik.gif