Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Fiata 126p - czy warto?

Featured Replies

Napisano

Pytanie proste - mam możliwość odkupienia Fiata 126p rocznik 1997, od pierwszego właściciela.

Auto kupione w salonie, garażowane, przebieg 57 tyś km, z rdzy zauważyłem małe purchle pod przednią i tylną szybą - podłoga zdrowa, błotniki, progi też. Wnętrze jak nowe.

Rozglądałem się za jakimś klasykiem, ten jeszcze chyba nawet youngtimerem nie jest, ale jakoś wzbudza moją sympatię wink.gif

i teraz cena - właściciel chce 2000 zł - auto nie jest jeszcze nigdzie wystawione...

warto?

Napisano

> Pytanie proste - mam możliwość odkupienia Fiata 126p rocznik 1997, od pierwszego właściciela.

> Auto kupione w salonie, garażowane, przebieg 57 tyś km, z rdzy zauważyłem małe purchle pod przednią

> i tylną szybą - podłoga zdrowa, błotniki, progi też. Wnętrze jak nowe.

> Rozglądałem się za jakimś klasykiem, ten jeszcze chyba nawet youngtimerem nie jest, ale jakoś

> wzbudza moją sympatię

> i teraz cena - właściciel chce 2000 zł - auto nie jest jeszcze nigdzie wystawione...

> warto?

Powiem tak to jest elegant więc rdza jest na nim nawet jak jej nie widać frown.gif jak masz możliwość DOKŁADNIE go sprawdzić szczególnie podłogę to można pomyśleć

Napisano
  • Autor

> Powiem tak to jest elegant więc rdza jest na nim nawet jak jej nie widać jak masz możliwość

> DOKŁADNIE go sprawdzić szczególnie podłogę to można pomyśleć

w sobotę biorę go na kanał, ale siedziałem pod autem już i nie było nic...

Auto więcej stało w garażu jak jeździło, u mnie też by stało w blaszaku... Zobaczę, ale dzięki za odpowiedź.

Bardziej chodzi mi o sam fakt wydania 2 tysi, czy jak stwierdzę, że elegant to jednak nie moja bajka, to odzyskam tą kasę wystawiając go... Wy bardziej znacie ceny transakcyjne, więc tutaj pytam.

Napisano

> Bardziej chodzi mi o sam fakt wydania 2 tysi, czy jak stwierdzę, że elegant to jednak nie moja

> bajka, to odzyskam tą kasę wystawiając go... Wy bardziej znacie ceny transakcyjne, więc tutaj

> pytam.

Na allegro, które kiedyś było wyznacznikiem cen, Maluchy osiągają dziś kosmiczne wartości zlosnik.gif Co oczywiście nie znaczy, że za tyle się sprzedadzą zlosnik.gif

Jak bym miał zainwestować w eleganta 2000 na zasadzie, że jak nie podejdzie, to sprzedam... to bym w to nie wchodził no.gif

Ale obejrzyj go dokładnie, zajrzyj pod wykładzinę i sam zadecyduj ok.gif Może jakieś fotki wrzucisz?

Napisano

> Bardziej chodzi mi o sam fakt wydania 2 tysi, czy jak stwierdzę, że elegant to jednak nie moja

> bajka, to odzyskam tą kasę wystawiając go...

Na to bym nie liczył tego typu auta to raczej w tej samej cenie nie odsprzedaż. Rozumiem że cena auta wysoka bo auto w stanie idealnym i to jego zaleta. Jak kupujesz dla siebie to ma sens jak będziesz chciał sprzedać na 100% stracisz na tym

Napisano

Przedewszystkim test śrubokręta i jedziesz po kolei.

Z newralgicznych punktów:

-mocowania wahaczy do nadkoli przednich,

-podstawki pod resorem,

-okolice prowadnic foteli (zwłaszcza te miejsca przy progach).

-mocowania tylnych wahaczy i sprężyn wink.gif

Potem powiedz czy kupiłeś 270751858-jezyk.gif

Napisano

Powiem Ci tak...

Jeżeli kolor tego samochodu to 559 lub 170 to chętnie odkupię go od Ciebie dokładając parę groszy do tych dwóch tysi...

Zgodnie z sugestią Jerrego:

170 - Fiolet/Milka/Wrzos etc

images-stories-articles-kodylakierow-elx-170-170_wrzosowy_zawo-421x315.JPG

559- marchewka/łosoś/pomarańcz etc

images-stories-articles-kodylakierow-elx-174-174_Rosso_%20Modigliani_fifi96-419x278.jpg

Napisano

> Powiem Ci tak...

> Jeżeli kolor tego samochodu to 559 lub 170 to chętnie odkupię go od Ciebie dokładając parę groszy

> do tych dwóch tysi...

Napisz Grzegorz co kryje się pod tymi cyframi bo nie każdy ma świadomość jakie to kolory gdyż nie jest tak zakręcony na tym punkcie jak my grinser006.gif

Napisano

> Napisz Grzegorz co kryje się pod tymi cyframi bo nie każdy ma świadomość jakie to kolory gdyż nie

> jest tak zakręcony na tym punkcie jak my

Łosoś i Wrzos? zlosnik.gif

Napisano

> Łosoś i Wrzos?

Wrzos to chyba taki KLIK KLIK Tablica zlosnik.gif

pzdr

Napisano

> Wrzos to chyba taki KLIK KLIK Tablica

> pzdr

Taki jak Twój znaczy zlosnik.gif

Napisano

> Taki jak Twój znaczy

uff czyli się zrozumieliśmy biglaugh.gif

pzdr

Napisano

> Wrzos to chyba taki KLIK KLIK Tablica

> pzdr

Widziałem go kiedyś zaparkowanego przed Łomiankami grinser006.gif Nawet foto zrobiem, ale przepadło z poprzednim telefonem zlosnik.gif

Napisano

> Widziałem go kiedyś zaparkowanego przed Łomiankami Nawet foto zrobiem, ale przepadło z poprzednim

> telefonem

Byłem tam pracowałem zlosnik.gif

pzdr