Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przegrzewa się

Featured Replies

Napisano

Czołem !

Panowie, temperatura skacze do poziomu, ze pojawia sie komunikat o nieprawidłowej temperaturze.

Zatrzymałem auto, wentylatory nie działały. Ogrzewanie ustawiłem na max ale leci zimne powietrze.

termostat sie podwiesił, czy pompa wody ?

Napisano

> Czołem !

> Panowie, temperatura skacze do poziomu, ze pojawia sie komunikat o nieprawidłowej temperaturze.

> Zatrzymałem auto, wentylatory nie działały. Ogrzewanie ustawiłem na max ale leci zimne powietrze.

> termostat sie podwiesił, czy pompa wody ?

Płyn jest ?

Ogrzewanie jest na małym obiegu, więc termostat nie ma nic do tego

Wychodzi na to ,że albo nie ma płynu albo pompa nie działa

Napisano
  • Autor

> Płyn jest ?

> Ogrzewanie jest na małym obiegu, więc termostat nie ma nic do tego

> Wychodzi na to ,że albo nie ma płynu albo pompa nie działa

w zbiorniczku jest prawidłowa ilość.

Napisano

> Czołem !

> Panowie, temperatura skacze do poziomu, ze pojawia sie komunikat o nieprawidłowej temperaturze.

> Zatrzymałem auto, wentylatory nie działały. Ogrzewanie ustawiłem na max ale leci zimne powietrze.

> termostat sie podwiesił, czy pompa wody ?

UPG?

Sprawdź czy nie ma majonezu pod korkiem oleju, czy nie dymi na biało.

Standardowo poziom płynu w zbironiczku i w chłodnicy. Przy padniętej UPG w zbiorniczku płyn może być, za to w chłodnicy znaczny brak, bo ciśnienie wywala w zbiornik.

Sprawdź też na postoju dodając gazu (jeśli el. przepustnica, niech ktoś Ci ze środka gazuje) linką pod maską czy nie bulgocze w zbiorniczku płyn.

Jeśli jest uwalona UPG i spaliny idą w układ chłodzenia, to układ będzie się zapowietrzał. Wówczas wentylator może się nie włączać, bo czujnik pod wpływem bańki powietrza będzie głupiał.

Napisano

> UPG?

> Sprawdź czy nie ma majonezu pod korkiem oleju, czy nie dymi na biało.

> Standardowo poziom płynu w zbironiczku i w chłodnicy. Przy padniętej UPG w zbiorniczku płyn może

> być, za to w chłodnicy znaczny brak, bo ciśnienie wywala w zbiornik.

> Sprawdź też na postoju dodając gazu (jeśli el. przepustnica, niech ktoś Ci ze środka gazuje) linką

> pod maską czy nie bulgocze w zbiorniczku płyn.

> Jeśli jest uwalona UPG i spaliny idą w układ chłodzenia, to układ będzie się zapowietrzał. Wówczas

> wentylator może się nie włączać, bo czujnik pod wpływem bańki powietrza będzie głupiał.

Przerabiałem temat w D4D - kontrolka od przegrzewania się była spowodowana padniętą UPG.

Napisano
  • Autor

> UPG?

> Sprawdź czy nie ma majonezu pod korkiem oleju, czy nie dymi na biało.

dymić nie dymi, majonez sprawdzę wink.gif

> Standardowo poziom płynu w zbironiczku i w chłodnicy. Przy padniętej UPG w zbiorniczku płyn może

> być, za to w chłodnicy znaczny brak, bo ciśnienie wywala w zbiornik.

> Sprawdź też na postoju dodając gazu (jeśli el. przepustnica, niech ktoś Ci ze środka gazuje) linką

> pod maską czy nie bulgocze w zbiorniczku płyn.

> Jeśli jest uwalona UPG i spaliny idą w układ chłodzenia, to układ będzie się zapowietrzał. Wówczas

> wentylator może się nie włączać, bo czujnik pod wpływem bańki powietrza będzie głupiał.

ok.gif

Napisano

> w zbiorniczku jest prawidłowa ilość.

Czyli albo pompa padła , albo zatkało na amen obwód chłodzenia (ten mały)

Nie wiem jaki jest tam układ napędu pompy - może sie stracił

jest też opcja że pompa się rozsypała, gdzieś coś słyszałem że łopatki sie obrywają od wirnika-zapytaj może na forum marki hmm.gif

Napisano

pewnie wirnik pompy stoi bo jest z tworzywa i lubi padać w tym silniku waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> pewnie wirnik pompy stoi bo jest z tworzywa i lubi padać w tym silniku

czyli pompa wody do wymiany ?

Napisano

> czyli pompa wody do wymiany ?

Tak sądze , chyba ze wymieniałeś rozrząd i np była juz wymieniona . jeśli nie to najlepiej zrobić to razem waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Tak sądze , chyba ze wymieniałeś rozrząd i np była juz wymieniona . jeśli nie to najlepiej zrobić

> to razem

wymieniany był 60 tys temu wiec chyba zrobie od razu całośc, jedna robota.

Napisano
  • Autor

> pewnie wirnik pompy stoi bo jest z tworzywa i lubi padać w tym silniku

miales racje, pompa padła, dziś odebrałem auto. Przy okazji nowy rozrząd dostał cool.gif

Napisano

> miales racje, pompa padła, dziś odebrałem auto. Przy okazji nowy rozrząd dostał

waytogo.gif20.GIF

Napisano

> miales racje, pompa padła, dziś odebrałem auto. Przy okazji nowy rozrząd dostał

co konretnie było objawem padniętej pompy? wirnika brakowało, kręcił się z oporem?

Napisano

> co konretnie było objawem padniętej pompy? wirnika brakowało, kręcił się z oporem?

wirnik "odkleja"się od osi waytogo.gif