Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

auto z Ukrainy

Featured Replies

Napisano

zastanawiam się nad zakupem Wołgi GAZ-21 z Ukrainy, w jaki sposób takie auto się rejestruje u nas? zlosnik.gif

Napisano

> zastanawiam się nad zakupem Wołgi GAZ-21 z Ukrainy,

slinka.gifslinka.gifslinka.gif

masz coś konkretnego na oku? Można coś kupić w dobrej kasie? Ukraińcy mają to do sievbie, że jak wietrzą na czymś interes do dają chore ceny...

> w jaki sposób takie auto się rejestruje u nas?

Pewnie jak każde sprowadzane spoza unii.

Coś kiedyś czytałem, że taniej wychodzi sprowadzić jako zabytek - ale jest z tym więcej zachodu. Trzeba najpier dostarczyć dokumentację fotograficzną a auto ściągać dopiero później.

Napisano
  • Autor

czy jak kupię taką Wołgę na Ukraińskich blachach to po wykupieniu OC miesięcznego mogę nią jechać normalnie ? hmm.gif

Napisano

> zastanawiam się nad zakupem Wołgi GAZ-21 z Ukrainy, w jaki sposób takie auto się rejestruje u nas?

na allegro jest kilka takich, opisy sprzedawców jakieś takie nie przekonujące.. osobiście bałbym się ze z samochodem a raczej jego papierami będzie coś nie tak... nie wierze jakoś w uczciwość sprzedawców z Ukrainy w połączeniu z polskimi oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> na allegro jest kilka takich, opisy sprzedawców jakieś takie nie przekonujące.. osobiście bałbym

> się ze z samochodem a raczej jego papierami będzie coś nie tak... nie wierze jakoś w uczciwość

> sprzedawców z Ukrainy w połączeniu z polskimi

To już jest kwestia wtórna, nie bój się, na Ukrainę nie pojadę i kota w worku tez nie kupię - mogę zapłacić za auto które będzie na miejscu w PL które będę sobie mógł sprawdzić. natomiast interesuje mnie czy auto takie może się poruszać legalnie po Polsce.

Napisano

> czy jak kupię taką Wołgę na Ukraińskich blachach to po wykupieniu OC miesięcznego mogę nią jechać

> normalnie ?

kwestia czy auto zostanie wyrejestrowane na UKRAINIE... bo jeśli tak , to takie tablice są nie ważne. Dlatego między innymi w Niemczech można kupić tzw. wyjazdowe ważne ileś czasu ;p

(mogę być w błędzie)

Napisano

> zastanawiam się nad zakupem Wołgi GAZ-21 z Ukrainy, w jaki sposób takie auto się rejestruje u nas?

panie co za czasy w 93 albo 94 Ukraińcy z Dombasu kupowali od ojca wołgę , a teraz w druga stronę to idzie .

generalnie był cyrk z ta sprzedażą , bo kolesie dla sprawdzenia stanu technicznego siciągali bębny celem weryfikacji stanu szczęk smile.gif , zabawnie było miedzy blokami jak dwóch odmieńców gadających nie po naszemu rozkłada wołgę sąsiada.

Napisano

> To już jest kwestia wtórna, nie bój się, na Ukrainę nie pojadę i kota w worku tez nie kupię - mogę

> zapłacić za auto które będzie na miejscu w PL które będę sobie mógł sprawdzić. natomiast

> interesuje mnie czy auto takie może się poruszać legalnie po Polsce.

Obcokrajowcom z poza unii nie wolno sprzedawać aut na terenie Polski.

Kupujący taki samochód podlega postępowaniu w związku z nabyciem przedmiotu nielegalnie wprowadzonego na teren unii.

Idz do najbliższego urzędu celnego i dowiedz się co musisz zrobić i jakie dokumenty przedstawić żeby uniknąć takiej sytuacji.

Napisano
  • Autor

> Obcokrajowcom z poza unii nie wolno sprzedawać aut na terenie Polski.

> Kupujący taki samochód podlega postępowaniu w związku z nabyciem przedmiotu nielegalnie

> wprowadzonego na teren unii.

> Idz do najbliższego urzędu celnego i dowiedz się co musisz zrobić i jakie dokumenty przedstawić

> żeby uniknąć takiej sytuacji.

finalnie auto będzie jednak z Litwy ok.gifpalacz.gif

Napisano

> finalnie auto będzie jednak z Litwy

Czyżbyś już kupił to z avatara?

Napisano
  • Autor

> Czyżbyś już kupił to z avatara?

w zasadzie tak zlosnik.gif

Napisano

> w zasadzie tak

fajny jelonek waytogo.gif taka czarna w Gdyni stała ale gość chory krolik taką cenę wołał, że jak ostatnio byłem to po aucie dziury w ziemi zostały- złomiarze systematycznie na złom wynieśli.

Gdybym wiedział to chociaż jelenia z maski zabrał sick.gif

Napisano
  • Autor

> fajny jelonek taka czarna w Gdyni stała ale gość chory krolik taką cenę wołał, że jak ostatnio

> byłem to po aucie dziury w ziemi zostały- złomiarze systematycznie na złom wynieśli.

> Gdybym wiedział to chociaż jelenia z maski zabrał

sie śmiej, jeleń kosztuje 700-1000zł spineyes.gif na allegro zlosnik.gif

generalnie ceny galanterii do tego modelu przewyższają ceny do W108 np. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 2x się pytałem, ostatni raz jak byłem to krzaki podłogą do środka wchodziły

Ja chciałem odkupić 12 lat temu żiguli 2102, dziadek się na mnie wtedy obraził jak mu powiedziałem prawdę, że podłużnice złamane wink.gif - mimo to chciałem odkupić i to za relatywnie duże pieniądze - ale nie chciał już ze mną gadać. Auto nadal stoi do dziś hehe.gifzlosnik.gif Takich historii jest mnóstwo, niektóre dziadki tak mają zlosnik.gif

Napisano

powiem Tobie, że durne ludzie, na złom za grosz oddadzą ale z czystej głupoty za kilka złotych więcej nie sprzedadzą sick.gif

Tak jak z fordem z 57 roku sick.gif

Mógłbym mnożyć przykłady no.gif sporo takich rzeczy poszło do huty miast oko cieszyć buu.gif

A "jelonka" szczerze zazdroszczę ok.gif