Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odbudowa obudowy lusterka

Featured Replies

Napisano

Jakiś brzydki Pan lub Pani obdziargał/a mojej serce.gif lusterko pod pracą.

Szczęście w nieszczęściu, że lustro jest całe, regulacja działa, jedyne co ucierpiało to plastikowa obudowa, czarna ramka obudowy dokładnie (zaznaczone na fotce).

I teraz mam pytanie, bo chciałbym ten kawałek ułamanego plastiku jakoś odbudować i domalować farbą na czarno.

Polecicie jakieś szpeje do tego, szpachlówka do plastiku, jakieś włókno do wzmocnienia, itp.

Od razu uprzedzam pytania o zakup lusterka, bo na allegro cenowo stoją po 200 zł. Natomiast jeśli wyjdzie tak jak sobie wykminiłem to ogarnę to za circa 50 zł.

Mogę na Was liczyć jak chodzi o poradę ???

287281553-kokoko.jpg

post-40970-14352522155985_thumb.jpg

Napisano

> Jakiś brzydki Pan lub Pani obdziargał/a mojej lusterko pod pracą.

> Szczęście w nieszczęściu, że lustro jest całe, regulacja działa, jedyne co ucierpiało to plastikowa

> obudowa, czarna ramka obudowy dokładnie (zaznaczone na fotce).

> I teraz mam pytanie, bo chciałbym ten kawałek ułamanego plastiku jakoś odbudować i domalować farbą

> na czarno.

> Polecicie jakieś szpeje do tego, szpachlówka do plastiku, jakieś włókno do wzmocnienia, itp.

> Od razu uprzedzam pytania o zakup lusterka, bo na allegro cenowo stoją po 200 zł. Natomiast jeśli

> wyjdzie tak jak sobie wykminiłem to ogarnę to za circa 50 zł.

> Mogę na Was liczyć jak chodzi o poradę ???

Do plastiku polecam szpachle z Novola jest w takiej tubce smile.gif , papier ścierny delikatnie zmatowić na to szpachla , na to podkład , a na koniec lakier smile.gif , fajny czarny mat jest w spreju z firmy autofit smile.gif

pozdrawiam

Fatal

Napisano

> Od razu uprzedzam pytania o zakup lusterka, bo na allegro cenowo stoją po 200 zł. Natomiast jeśli

Nie rób z tym nic to zaoszczędzisz jeszcze wiecej! A tak na poważnie, nie dziaduj, kup nowe lusterko i będzie po sprawie, wszystko co zrobisz będzie rzeźbą...

Podaj model auta to znajdziemy Ci tanie, gotowe lusterko.

Napisano

> Jakiś brzydki Pan lub Pani obdziargał/a mojej lusterko pod pracą.

> Szczęście w nieszczęściu, że lustro jest całe, regulacja działa, jedyne co ucierpiało to plastikowa

> obudowa, czarna ramka obudowy dokładnie (zaznaczone na fotce).

> I teraz mam pytanie, bo chciałbym ten kawałek ułamanego plastiku jakoś odbudować i domalować farbą

> na czarno.

> Polecicie jakieś szpeje do tego, szpachlówka do plastiku, jakieś włókno do wzmocnienia, itp.

Sama ramka nie występuje jako część zamienna? Albo nie wchodzi w grę jakaś uszkodzona używka z całą ramką? Może coś z tych rzeczy dałoby się za 50 kupić.

A jak nie, to działaj - pochwal się efektami jak wyszło. Na tej ramce jest mocna struktura, czy raczej gładki plastik?

Napisano
  • Autor

> Nie rób z tym nic to zaoszczędzisz jeszcze wiecej! A tak na poważnie, nie dziaduj, kup nowe

> lusterko i będzie po sprawie, wszystko co zrobisz będzie rzeźbą...

> Podaj model auta to znajdziemy Ci tanie, gotowe lusterko.

spark 2010. nowy model, lewe, ze skorupa pod lakier.

Napisano

lutownica i kawałek starej ramki pod tablice/zderzaka. I spawać. Jak zrobisz porządnie, to po polakierowaniu będzie jak nowe ok.gif

Napisano

> Do plastiku polecam szpachle z Novola jest w takiej tubce , papier ścierny delikatnie zmatowić na

> to szpachla , na to podkład , a na koniec lakier , fajny czarny mat jest w spreju z firmy

Pewnie taka ? Dobrze wiedzieć na przyszłośc smile.gif

BTW na tym zdjęciu kolegi to tak naprawde nie widac uszkodzeń grinser006.gif

> autofit

> pozdrawiam

> Fatal

Napisano

> Pewnie taka ? Dobrze wiedzieć na przyszłośc

> BTW na tym zdjęciu kolegi to tak naprawde nie widac uszkodzeń

> > Fatal

Tak ta POLECAM , robiłem dziurę w zderzaku około 3 lat temu i do dnia dzisiejszego OK smile.gif

pozdrawiam

Fatal

Napisano
  • Autor

tak to wygląda u zainteresowanej blush.gif

287289941-20131030_062937.jpg

jakoś nie umiem utrafić lusterka tańszego niż 300 zł wink.gif

post-40970-14352522215477_thumb.jpg

Napisano

> Do plastiku polecam szpachle z Novola jest w takiej tubce , papier ścierny delikatnie zmatowić na

> to szpachla , na to podkład , a na koniec lakier , fajny czarny mat jest w spreju z firmy

> autofit

> pozdrawiam

> Fatal

Czy po tym lakierze powierzchnia nie będzie zbyt gładka

w porównaniu do "chropowatej" srtuktury obudowy ?

Wydaje mi się, że lepszy byłby lakier strukturalny idea.gif

Napisano
  • Autor

> Czy po tym lakierze powierzchnia nie będzie zbyt gładka

> w porównaniu do "chropowatej" srtuktury obudowy ?

> Wydaje mi się, że lepszy byłby lakier strukturalny

malowanie to problem drugorzedny. powiedzcie mi najpierw jak odbudowac ten plastik ;-).

Napisano

> malowanie to problem drugorzedny. powiedzcie mi najpierw jak odbudowac ten plastik ;-).

Spa-wa-nie lutownicą z użyciem starych połamanych ramek pod tablicę lub fragmentów zderzaka.

Napisano

> malowanie to problem drugorzedny. powiedzcie mi najpierw jak odbudowac ten plastik ;-).

Klej dwuskładnikowy(z wypełniaczem) do takich tworzyw