Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

interfejs bingo m-bład komunikacji

Featured Replies

Napisano

witam. po podłaczeniu interfejsu do bingo m i laptopa sterownik się instaluje ale brogram bingo M ver 4.02 i 40.03 nie wykrywają go: "Bład komunikacji steronik nie odpowiada" - instalowałem już wszystkie sterowniki ze strony ccy.com.pl do bingo jenak nic to nie daje. Laptop dell vostro windows 7. Przeinstaowywałem tez windows na xp jednak nic to nie dało.

interfjes: złącze nr 7 http://allegro.pl/show_item.php?item=3671503965

w menadżerze urządzeń rozpoznaje i ustawia od razu COM. Próbowałem na wyłączonym zapłonie, na włączonym zapłonie,na zapalonym silniku na benzynie i na lpg. i nie wykrywa go program bingo m.

Napisano

Niektóre programy do LPG działają tylko na COM1 inne na COM1 lub COM2, żadne tam COM7, 11 nie działają. Może więc trzeba ręcznie zmienić numer portu?

PS. interfejs sprawdzisz podłączając do kompa, a z drugiej strony +12V i masę, a linie K i L zewrzesz ze sobą: włączasz hyperterminal w windzie i piszesz z klawiatury cokolwiek -> znaki muszą wracać na konsolę tylko przy zwartych liniach KiL.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

oto zdjęcie końcówki od strony usb-rezystor jest po lewej czy po prawej?;]co z nim zrobic? :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/971 ... e2b76.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f6 ... 5a334.html

bo podobno trzeba wywalić rezystor r7 aby zadziałało

ponadto są jakieś zalecane ustawienia sterownika bingo m?w astrze g 1.6 8v?

Napisano

> ... bo podobno trzeba wywalić rezystor r7 aby zadziałało ...

Sprawdzałeś, czy słyszałeś?

Napisano

> oto zdjęcie końcówki od strony usb-rezystor jest po lewej czy po prawej?;]co z nim zrobic? :

Rezystor R7 jest po prawej od napisu. Wg porad trzeba go wylutować lub zniszczyć.

Jak chcesz sprawdzić interfejs hyperterminalem, to zwierasz kabelek biały z zielonym.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

ehhh usunąłem R7 i nadal to samo-czyli nic passed_out.gif(. Błąd komunikacji.

Ps. ile powinno być pinów w interfejsie? Bo ja we wtyczce od bingo mam 4 piny a w interfejsie tylko 3

Napisano

> Ps. ile powinno być pinów w interfejsie?

Jak jest na USB, to wystarczą 3: K, L i masa. Zrobiłeś test terminalem?

Pozdr.

Napisano
  • Autor

tak,zrobiłem test putty i zwarłem biały i zielony. i tekst pisał się na ekrane

Napisano

> tak,zrobiłem test putty i zwarłem...

A jaki jest nr COM ustawiony dla interfejsu w menedżerze urządzeń?

Pozdr.

Napisano
  • Autor

domyślnie ustawia się na COM3, ale próbowałem już go zmieniać w menadżerze na COM1 i w program Bingo M ustawiałem już wszystkie porty i nadal bez zmian.

Na wyłączonym i włączonym zapłonie,

Napisano

Dzisiaj kupiłem ten sam kabelek. Też się nie chciał łączyć. Pobrałem sterowniki izrobiłem tak. Podłączyłem kompa i odpaliłem silnik. Uruchomiłem program bingo. Zainstalowałem program zalecany przez producenta(ccy) program. Włączyłem wtyczkę usb odinterfejsu do kompa. Zaczołsię ponownie instalowac sterownik. Na końcu komunikat o pomyślnym zainstalowaniu i nr portu( u mnie com 9). W menedżerze urządzen zmieniłem przesył na 7200 i z powrotem do bingo. Tam zmiana portu nacom 9. Po 40-stu minutach walki zagrało.

Napisano

kiedyś mialem podobny problem (jakis rok temu koledze coś podłączałem)

problemem okazał się program

zadziałała dopiero wersja 4.03

edit

sprawdź czy port com (taki który program ma w ustawieniach) jest wolny czy zajęty przez inne urzadzenie

najlepiej kabel ustawić na com1