Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki miernik lakieru - na prezent? - ale praktyczny...

Featured Replies

Napisano

Kolega pracuje w Niemczech w zawodzie niemotoryzacyjnym..

Przyjeżdzą do Polski mniej więcej 6 razy w roku przywożąc zwykle samochód - oczywiscie "handlowo" ale też bardziej na zamówienie rodziny czy znajomych...

Postanowiliśmy na 40 urodziny kupic mu praktyczny prezent - miernik grubości lakieru (zresztą kiedyś coś o tym przebąkiwał)

I teraz

1. czy to prezent w jego sytuacji sensowny? - bo trochę się na autach zna ale daleko mu do profesjonalizmu oceny

2 co sensownego wybrać bo na allegro jest tego tam i z powotem i jeszcze trochę zostaje.... Budżet 200-400 zł. - jak cos zostanie będzie na flaszkę zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> 2 co sensownego wybrać bo na allegro jest tego tam i z powotem i jeszcze trochę zostaje.... Budżet

> 200-400 zł. - jak cos zostanie będzie na flaszkę

http://allegro.pl/miernik-czujnik-grubosci-lakieru-mgr10s-aluminium-i3703435211.html

Napisano

> Kolega pracuje w Niemczech w zawodzie niemotoryzacyjnym..

> Przyjeżdzą do Polski mniej więcej 6 razy w roku przywożąc zwykle samochód - oczywiscie "handlowo"

> ale też bardziej na zamówienie rodziny czy znajomych...

> Postanowiliśmy na 40 urodziny kupic mu praktyczny prezent - miernik grubości lakieru (zresztą

> kiedyś coś o tym przebąkiwał)

> I teraz

> 1. czy to prezent w jego sytuacji sensowny? - bo trochę się na autach zna ale daleko mu do

> profesjonalizmu oceny

> 2 co sensownego wybrać bo na allegro jest tego tam i z powotem i jeszcze trochę zostaje.... Budżet

ja mam i sobie chwale "chy113" (wpisz w allegro - nie chce reklamować czyjejś aukcji)

Napisano

> I teraz

> 1. czy to prezent w jego sytuacji sensowny? - bo trochę się na autach zna ale daleko mu do

> profesjonalizmu oceny

Moim zdaniem zdecydowanie tak - tym bardziej, że sprowadza auta i może używać go dość często.

Ja mam TGM 2.5 - mieści się w pośrodku Twojego budżetu. Sprawdziłem nim kilkadziesiąt samochodów i nie zawiódł. Osobom którym go użyczałem również nie narzekały ok.gif Jeżeli ma być praktyczny to przede wszystkim z sondą na przewodzie a nie wbudowaną - będzie praktyczniejszy. Wykrywa aluminium, ocynk itd. - czasem się przydaje, gdy auto ma jakieś elementy alu. Możemy wtedy sprawdzić czy nie zostały zastąpione zamiennikiem.

Napisano

> O ten ten...

MGR10s jest jak najbardziej godny polecenia. Wyniesiony czujnik bardzo ułatwia pomiary. Mierzy grubość lakieru na blachach stalowych i aluminiowych, co jest dodatkową zaletą.

Napisano

http://allegro.pl/tester-miernik-czujnik-grubosci-lakieru-gl-8s-i3705561686.html

dobry czujnik , mierzy alu , blachę , blachę ocynk , ma asystent lakieru , czyli na wyswietlaczu ''podpowiada '' czy to mogą być 2 powłoki lakieru , szpachla ,