Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czas na zmiane wycieraczek....

Featured Replies

Napisano

> używam motgum od zawsze i zawsze jestem zadowolony. nic mi nie skrzypi i przeskakuje. złe opinie

> wystawiają Ci, którzy nie mają nic do roboty i chcą sie czegoś uczepić, albo co nie umieją

> właściwie użytkować

Miałem 4 komplety w 3 samochodach, dawałem szansę kilka razy. Pierwszy był super, 3 następne porażka. Ostatni mi szybę zarysował bo gumki wypadły ze stelaża. Ja pierniczę takie wycieraczki, co wymagają jakiegoś specjalnego traktowania i "trzeba je umieć użytkować"... np. wsuwać gumkę z powrotem. facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Motguma miałem-egzaminu nie zdał, potrafi skrzypieć. Testowałem płaskie aero-do +10 cisza, tylko zimniej i "ryczały" w obie strony. Na Boschu się nie zawiodłem, nawet na budżetówkach, czy serwisówkach (bez ładnego opakowania blistry, nie dedykowane do aut tylko na długość się dobiera). Do forda kupiłem oryginały, też są OK. Championy również, ale w miejscach gdzie się zaopatruję są rzadko. O Alce słyszałem tylko pozytywy od klientów, szczegółów nie znam. Valeo miałem 2 kpl, ciche ale zostawiały mgiełkę po przetarciu na ułamek sekundy-było to bardzo denerwujące w deszczu.

Napisano

Co roku kupuje Dipp 20zł za szt.Po roku czasu lewa lekko zaczyna smużyć.Akurat będe wymianiał na zimę.

Napisano

Z tego co miałem, a były to:

- Bosch (klasyczne) - obserwuję spadek jakości, kiedyś te wycieraczki były rewelacyjne, obecnie tylko cena została z Boscha, jakość już nie.

- Negotti - dobry stosunek cena/jakość, bezpałąkowe miałem.

- Visee - tanie i niezłe, miałem klasyczne.

- oryginalne GM - bardzo podobne zachowanie do Boscha, za dwie klasyczne wycieraczki do AG- 2x475mm zapłaciłem 80zł, wytrzymały około 3-4 miesiące czyli przebieg około 7kkm

- Valeo Silencio XTRM - założyłem mamie do auta, jeździ już dwa lat czyli przebieg około 21kkm.

- Unitec z Reala - na początku rewelacja, później lekko zaczęły pierdzieć, ale jeszcze na nich jeżdżę, bo zmieniłem mechanizm wycieraczek, na taki który luzów praktycznie nie ma.

Napisano

> Jesteś "eco"

Raz zmieniłem całość to działały gorzej - na szczescie nie wywaliłem starych, wiec je założyłem spowrotem.