Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini test:'13 Nissan Maxima 2.5l V6- bieda... niedoceniona..

Featured Replies

Napisano

Nissan Maxima zwany J32, czyli nie to co USDMzlosnik.gif[...]

Przez wiele lat dostawalismy to samo, ale od dwoch generacji Nissan poszedl inna droga, Asia-Pacific dostala jedna Maxima... USDM/Can druga... Cecha wspolna: silnikzlosnik.gif[...]

1p1n.jpg

Do rzeczy: Maxima J32 byla najbardziej niedocenionym autem u mnie sprzedwanaym. 001.gif[...]

Poczatkowo w sugerowanej cenie detalicznej $33k za 2.5l V6, tak naprawde dealer sprzedawal w okolicach $28-29k wyjezdzajc na droge, czyli z ubezpieczeniem, roczna rejestracja, tablicami, bakiem paliwa, etc ...

W ostatnich miesiacach, dealer-zy sprzedawali Maxima - wersja bieda z ikonka_photo2.gif po $26,990, czyli jesli odejmiemy rejestracje $350, ubezpieczenie $500, pierwsza rejestracje 3% wartosci, tablice $50, i koszt transportu do dealer-a $1k, mamy auto w cenie ok $23k001.gif[...] lub jak kto woli 65,074.55 PLN

Za to dostajemy wersje bieda -podstawowa: xenon, skora, downsizing w pelnizlosnik.gif 2.5l V6, kawal rodzinnego sedana [...]

Wyglad

Mimo uplywu lat - dokladnie 4.5 od premiery modelu ... auto IMVHO dalej wyglada ok.gif[...]

yku4.jpg

878b.jpg

LED z tylu, Xenon z przodu ...

q8nk.jpg

6svy.jpg

[...] trudno tego auta nie dostrzec001.gif[...]

uvaw.jpg

W porownaniu do USDM jest brzydkizlosnik.gif, ale nic mu po prostu IMVHO nie brakuje ...

Silnik

gxqd.jpg

Silnik jest jednym z najbardziej znanym i TRWALYM, z Renault-Nissan Alliance. Jest to najpopularniejszy silnik Nissan na swiacie, (nie dotyczy eco EU pewniezlosnik.gif, ale liczby nie klamia). Silniki Q Family od Nissan , to praktycznie jedyna rzecz z jaka z nich zostaje po latachhahaha.gif[...] - one sa po prostu nie zniszczalnewaytogo.gif[...], trwale jak Camry, slynne jak Corollazlosnik.gif[...]

zrih.jpg

Tu Nissan postanowil isc w downsizing - pewnie nie tak jak to EU rozumiewink.gif[...].Zamiast standardowych 3.5l Q Family, Nissan zredukowal pojemnosc o 2.5l V6, czyli mamy oszczednosc paliwalizak.gif z porzadna kultura pracywaytogo.gif[...]

pg4l.JPG

Naprawde jest to jedna z najlepszych jednostek o malej pojemnosci jaka drive.gifwaytogo.gif[...] Plynna, cicha, i wygodna... waytogo.gif[...], mimo, ze moc jest niewielkaidea.gif - 134kW @ 6,000rpm i 228Nm @ 4400rpm.

Auto jezdzi na regularnej benzynie 91ok.gif[...]

Wnetrze

Pierwsza mysl - ach jak wygodnie jak kanapa w domuzlosnik.gif, fotele mi troche przypominaja te z Ford Crown Vichahaha.gif, ale pod wzgledem miekkosci, wygody - nie trzymanianono.gif, sa jednymi z najwygodniejszychwaytogo.gif[...] jakie kiedykolwiek doswiadczylemok.gif[...]

rcl2.jpg

Nissan nie zaluje skory i nigdy nie zalowalwaytogo.gif. Jezdzac przez ostatnie pare dni New Pathfinder musze przyznac, ze ta "tradycja" jest kontyniowanawaytogo.gifclaps.gif[...]

Jak na rodzinnego sedan-a po downsizingzlosnik.gif z tylu jest kuuuuuuupaok.gif miejsca. Tu siedzenie odsuniete na ponad 6'1 stop i normalnie moge z tylu wyciagnac moje kopytaok.gif[...]

b2oe.jpg

Az wygodnie sie rozsiasczlosnik.gif[...]

86db.jpg

ejm6.jpg

03l3.jpg

Generalnie wnetrze nawet w czarnym jest przyjemnewaytogo.gif i przytulne. Kierownica standardowa dla Nissan, nie tak dobra jak w Ford Falcon - ktora zawsze uwazam za wzorok.gif, ale nie zla ...

6zpg.jpg

Duzo rzeczy jednak zdradza wieklizak.gifwink.gifidea.gif[...]

Zaczniejmy od tegozlosnik.gif[...]

Mamy dosc yyy hmm.gif nazwijmy to wiekowy przycisk na telefonhahaha.gif[...] w ... ultra spy.gif wygodnym miejscu-NOTwink.gif[...]

tzk7.jpg

Otwieranie bagaznika i paliwa tez hmm.gif takie sobie - 90ties001.gif[...]

Zamiast colour LCD widzimy jak kot - czarno bialobuu.gif, a dokladnie siwat w Nissan jest dalej czarno-pomaranczowynono.gif[...]

3v0c.jpg

Z ergonomia tez troche do d...270747800-sex.gif[...] Siedzac wygodnie, w wygodnym, skorzanym foteluzlosnik.gif i wyciagajac nawet mojego moze nie najdluzszego f...raskromny.gif nie jestem wstanie dosiegnac menu, bez pochylania sienono.gif[...]

geij.jpg

Dodatkowo, kat umocowania tego ... sprawia, ze musimy sie nauczyc manu gdzie co jest, bo nie ma jak tego przeczytac nie ladujac przy okazji na pierwszym drzwielizak.gif[...] F z ergonominono.gif

zmc0.JPG

Oczywiscie wszystko mozna sterowac z kierownicy, ale tu tez bzzzzzzzzznono.gif typowe dla Nissanbuu.gif, najbardziej pospolite uzywane przyciski, sa ... yyy ponizej tych ktore naciskamy mniej czesciejspineyes.gif[...] logiczne, niehehe.gif?

rbny.jpg

Czyli np +/- Volume jest uzywany czesciej, czy SEEK i szukanie nowej stacjizlosnik.gif[...], ditto dla cruise - czesciej zmieniamy V niz, on/off cruise controlzlosnik.gif[...] ale coz, Nissan tak maspineyes.gif[...]

Calosc ratuje swietne biale podswietlanie Nissan, ktore doskonalil od latwaytogo.gif, Optitron Toyota, czy "VeeDud ma tak samo" moze sie schowac, bo nie ma033102bebe_1_prv.gif[...]

sahq.jpg

Schowek moglby miec troche wyprofilowanie, ale jakas glowe jak trzeba bedzie schowac trupa to zmiesciwaytogo.gif[...]

51mu.jpg

Ditto bagaznik, no problem, 3 trupy wejdalizak.gif[...], minus no.gif taki, ze siedzenia sie nie skladaja, ale w rodzinnej limo nie muszafoch.gif, to nie EU, ze sedan sluzy do wozenia czegos innego niz wygodnie 1 lub 2 d...270747800-sex.gif, od wozenia innych rzeczy sa Utezlosnik.gif[...]

ygnz.jpg

Z plusow ok.gif, zawiasy nie wchodza do bagaznika, i mozna naprawde zmiescic walizke, a nie meczyc sie i wpychac ja dalej...

x7ey.JPG

Wrazenia z drive.gif

Auto ma jak dla mnie jedna glowna wade270635636-JUMP2.gif, zwie sie ona ...

fkc.JPG

CVTbeksa.gif - wiem niektorzy je lubia... ale do rzeczy.

Nissan w opini wielu robi ja najlepszawaytogo.gif, w mojej opini po drive.gif paroma wynalazkami Nissan widze to tak:

- miasto - do toczenia sie jest w porzadkuok.gif, jak staniemu na swiatlach to mamy wrazenie, ze jezdzimy Hybrid a nie autem z ktore pali 91hmm.gif, jest po prostu niewiarygodnie cichowaytogo.gif, az ma sie wrazenie "ze sie cos popsiulo"zlosnik.gif

-toczenie sie typu nnormalne drogi miedzy miasteczkami - 100km/h na cruise, HWY cruise 120km/h - switne, cicho, fabryka produkujaca kielbasy - ta sama zasada dzialania - paszlosnik.gif robi swojewaytogo.gif, pelna kultura drive.gif, ale juz jak chcemy cos wyprzedzic to ... icon_rolleyes.gif - aaaa moje uszypad.gif[...]

Rydell-offers-sausage-manufacturing-belts-for-the-meat-industry-632924-l.jpg

- wysilek jak gory - wiec mialem szczescie/nieszczescie pchac auto po gorachpanic.gif[...], nie oszczedzalem go, naprawdeskromny.gif[...] - zostalo porzadnie ukaranechaja.gif[[...]

Coz CVT powoduje, ze mamy nastepnego kompana do drogi buzz sawpanic.gif[...]

111914d1223907384-buzz-saw-splitter-combo-busy-weekend-007.jpg

De Walt bylby dumny z takiego sprzetulizak.gif, jak dla mnie pasazer ... normalnie sie vomit-smiley-020.gif ... po ok 3h drive.gif[...] Ja mialem taki headache-emoticon.gif, ze 4 Panadol Forte nie zalatwily sprawy ...

Nie przesadzam, halas jest pad.gifsick.gif[...]Kazde auto powinno przychodzic z taka naklejka ... (troche Aussie humoruwink.gif)[...]

huge-[motyla noga]-up-call-todd.jpg

Po za CVT nie ma sie naprawde w drive.gif do czego przyczepic, swietny silnik, jak na auto bedace FWD, na gorskich zakretach trzymalo sie drogi jak przyklejoneok.gif - oczywsice sa pewne limitacjezlosnik.gif[...] - oprocz gor i wciskania gazu w podleoge, cichutkolizak.gif[...], wygodniewink.gif[...]

achhwaytogo.gif[...]

Z ponad 1,200 km srednie spalanie, wlaczajac HWY, gory, dwa miasta i masa kretych drog wyszlo mi 9.1l na 100/km benzyny 91. Jak na rodzinne auto i downsizingzlosnik.gif - to tak srednio, wink.gif[...] tyle samo mozna miec z 3.6l V6 Commodoresmirk.gif[...] - ale tu mamy generacje roznicylizak.gif[...]

7m0m.jpg

Jedna rzecz naprawde mi sie podobala, latajac na oparach, nie da sie tego zignorowaczlosnik.gif, w koncu ten pomaranczowy sie przydajewaytogo.gif[...]

vu8i.jpg

Szkoda [...]

Szkoda, ze Maxima wlasnie zakanczyla swoj zywothmm.gif, niekochanabuu.gif, i nie doceniana... zostala wlasnie zostapiona przez Made in USA Nissan Altima 001.gif z kombinacja 2.5l 4 cyl i 3.5l V6 silnikow... oraz tym samym CVTzlosnik.gif[...]

2014_nissan_altima_01_ti_s_v6_08-1121-m:610x450.jpg

2014_nissan_altima_01_ti_s_v6_02-1121-m:610x450.jpg

Globalizacja robi swoje ...

ejma.JPG

A Maxima - coz ta cena wszystko moze wybaczyc... moze oprocz CVTwink.gif[...], dalej prezentuje sie dostojnie mimo swoich 4.5 lat ... RIP Maximasleeping_2.gif, dalej mozna jak kupic u delaer-ow dopoki ostanie 3,000 sztuk nie oczysci sie z placowzlosnik.gif[...]

8kf9.jpg

Text i ikonka_photo2.gif by Ozi

Napisano

> W ostatnich miesiacach, dealer-zy sprzedawali Maxima - wersja bieda z po $26,990, czyli jesli

> odejmiemy rejestracje $350, ubezpieczenie $500, pierwsza rejestracje 3% wartosci, tablice $50,

> i koszt transportu do dealer-a $1k, mamy auto w cenie ok $23k[...] lub jak kto woli 65,074.55

> PLN

> Za to dostajemy wersje bieda -podstawowa: xenon, skora, downsizing w pelni 2.5l V6, kawal

> rodzinnego sedana [...]

Jako ciekawostkę dodam, że prawie dokładnie tyle (bez 80PLN) kosztowała wyjściowo moja Skoda Fabia smirk.gif

Ten fakt dość wymiernie oddaje przepaść pomiędzy naszymi kontynentami...

Dzięki za teścik ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jako ciekawostkę dodam, że prawie dokładnie tyle (bez 80PLN) kosztowała wyjściowo moja Skoda Fabia

Fabia u mnie jest ... drogapanic.gif - za jakis 1.2l wolaja $18k - nawet niewiem.gif ile jest sugerowana cena detaliczna.

Skoda sprzedala w tym roku mniej aut niz w zeszlym 3k - na co 1,100,000 nowych sprzedanych sztukhmm.gif to jest ile 0.3% rynkuzlosnik.gif?

Smieje sie, bo jak Skoda przyszla, to mowili -tiaaaa podbijemy rynekchaja.gif - 10,000 na rok minimum pierwszy rok, potem 15,000 - 3 lata i bedziemy sprzedawac 30,000 - nasz produkt jest tak dobryhehe.gif - my to VeeDubzlosnik.gif [...]

Jak widac zycie to zweryfikowalohmm.gif[...]

Z resztahmm.gif wrzuce cos o Skoda zaraz na MK - sam ocenniewiem.gif[...]

> Ten fakt dość wymiernie oddaje przepaść pomiędzy naszymi kontynentami...

Chyba tak ... ale nawet jak na moje warunki to Maxima jest troche auta za nicidea.gif - naprawde niedocenione auto ... a szkoda...hmm.gif

fabia%20rs%20image.jpg

> Dzięki za teścik

waytogo.gifStaralem sie byc bezstronnywink.gifzlosnik.gif[...]

Napisano

> Smieje sie, bo jak Skoda przyszla, to mowili -tiaaaa podbijemy rynek - 10,000 na rok minimum

> pierwszy rok, potem 15,000 - 3 lata i bedziemy sprzedawac 30,000 - nasz produkt jest tak dobry

> - my to VeeDub [...]

> Jak widac zycie to zweryfikowalo[...]

Wiadomo, nie dość że VW, czyli od razu padnie skrzynia, a zaraz potem wybuchnie cały silnik, to jeszcze jest brzydka.

> Chyba tak ... ale nawet jak na moje warunki to Maxima jest troche auta za nic - naprawde niedocenione auto ... a szkoda...

Odnośnie RSa to jest trochę inna bajka, ciężko kupić szybsze auto w Europie za tą cenę.

> Staralem sie byc bezstronny[...]

Stronniczy zawsze jesteś i będziesz, tak jak każdy ok.gif Doceniam znacznie zredukowaną ilość jadu zlosnik.gif

Napisano

Jak mozna produkowac takie brzydactwo. I pomyslec, ze jeszcze nie dawno byl to calkiem ladne samochod. Nie wiem czy w AU byl taki sam.

Nie dziala mi zalacznik chodzi o MY 2007.

Napisano
  • Autor

> Wiadomo, nie dość że VW, czyli od razu padnie skrzynia, a zaraz potem wybuchnie cały silnik, to

> jeszcze jest brzydka.

Mnie sie podobahahaha.gif[...]

http://forum.autokacik.pl/showthreaded.p...=#Post287358089

> Odnośnie RSa to jest trochę inna bajka, ciężko kupić szybsze auto w Europie za tą cenę.

Google mi sie wkleilo...

> Stronniczy zawsze jesteś i będziesz, tak jak każdy Doceniam znacznie zredukowaną ilość jadu

Glosuje moim portfelem001.gif i patrze na obsluge klienta, wartosc, wsparcie etc ... Jak widzisz wielu tu mowilo, ze nie nawidze Dieselhahaha.gif[...] i co...

Napisano
  • Autor

> Jak mozna produkowac takie brzydactwo. [...]

> Nie dziala mi zalacznik chodzi o MY 2007.

Nie dzila, ale zakladam, ze chodzi otoniewiem.gif[...]

nissan_maxima.jpg

Napisano

> Nie dzila, ale zakladam, ze chodzi oto[...]

Tak jest. To byl moj pierwszy samochod z CVT. Wzialem z wypozyczalni i bylem zachwycony. Dopoki nie chcialem jezdzic dnamicznie. Anyway cena bardzo dobra. W PL Nissan jest drogi.

Napisano
  • Autor

> Tak jest. To byl moj pierwszy samochod z CVT. Wzialem z wypozyczalni i bylem zachwycony. Dopoki nie

Pierwsze zdaniezlosnik.gif USDM sie rozni od Asia-Pacific - inne gusty001.gif[...] , tez IMVHOskromny.gif USDM ladniejszywaytogo.gif[...]

> chcialem jezdzic dnamicznie. Anyway cena bardzo dobra. W PL Nissan jest drogi.

A wiec nie przesadzamhehe.gif[...]

Napisano

> Zamiast standardowych 3.5l Q Family, Nissan zredukowal pojemnosc o 2.5l V6,

> czyli mamy oszczednosc paliwa z porzadna kultura pracy[...]

Czy ja dobrze widzę, czy to V6 jest ustawione poprzecznie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Czy ja dobrze widzę, czy to V6 jest ustawione poprzecznie

idea.gif

ENGINE:

Type: 2.496-litre DOHC, 24-valve V6 with CVTCS

Drive: Front-wheel drive

Bore x stroke: 85 x 73.3mm

Compression ratio: 9.8:1

Power: 134kW @ 6000rpm

Torque: 228Nm @ 4400rpm

Fuel type: 91RON unleaded petrol

Fuel consumption: 9.5L/100km

Fuel tank: 70 litres

Napisano

> Tak jest. To byl moj pierwszy samochod z CVT. Wzialem z wypozyczalni i bylem zachwycony. Dopoki nie

> chcialem jezdzic dnamicznie. Anyway cena bardzo dobra. W PL Nissan jest drogi.

U nas możesz to sobie kupić w opakowaniu Infiniti za cenę 5x wyższą. hehe.gif

Napisano

Jak dla mnie ten Nissan ma jeszcze jedną wadę (chyba skopiowaną z VW~) tzn boczki drzwiowe wink.gif ten po stronie kierowcy jest inny niż po stronie pasażera który ma ten pionowy pałąk/uchwyt.

Napisano
  • Autor

[..]tzn boczki drzwiowe ten po

> stronie kierowcy jest inny niż po stronie pasażera który ma ten pionowy pałąk/uchwyt.

przeczytalem 3 xzlosnik.gif, popatrzylem na ikonka_photo2.gif 2x i... niewiem.gif o co chodzi zlosnik.gif ???

Napisano

> [..]tzn boczki drzwiowe ten po

> przeczytalem 3 x, popatrzylem na 2x i... o co chodzi ???

smile.gifgrinser006.gif

287360026-ejm61.JPG

Tak samo nigdy nie podobały mi sie różnej wielkości lusterka zewnętrzne w różnych samochodach grupy VW

1325740886_volkswagen-passat-b5.jpg

post-100322-14352522538126_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Tak samo nigdy nie podobały mi sie różnej wielkości lusterka zewnętrzne w różnych samochodach grupy

> VW

waytogo.gif wiesz ze nawet tego nie wylapalemhehe.gif[...] THX za to ...ok.gif.. ciekawe -hmm.gif niesymetrycznespineyes.gif[...] ..drzwizlosnik.gif[...]

Aleold.gif wkladajac moj kapelusz .. bean counter - to pewnie oszczednosc $2 na srebnym czyms, $2 na troche plastiku $1 na pracy i mamy mniej $5 na autozlosnik.gif, x ilosc sztuk produkowanych = min $1mil oszczednoscizlosnik.gif[...] a taki jak Ozi slepy i nie widzihahaha.gif[...]