Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

G-tech

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, czy ktoś mierzył osiągi i moc swojego samochodu tym urządzonkiem i na hamowni? Jestem ciekaw jak dokładny jest g-tech, bo w sumie można go łyknąć za 350 zeta, co ejst równoważne 2,3 wizytami na hamowni sciana.gif

Napisano

> Witam wszystkich, czy ktoś mierzył osiągi i moc swojego samochodu tym

> urządzonkiem i na hamowni? Jestem ciekaw jak dokładny jest

> g-tech, bo w sumie można go łyknąć za 350 zeta, co ejst

> równoważne 2,3 wizytami na hamowni

mam gtecha

testow na nim mnostwo

rowniez sprawdzony wg fotokomorek

pomiar mocy: daruj sobie nie mierzy dokladnie

pomiar czasow:jezeli dokladnie wymierzony wzgledem szyby (najlepeij linijka) to w miare wiarygodne wyniki wychodza

ale:czasmi jak żle ustawiony odchyły moga wyjsc+/- 0.5-1s w czasach wiec warto poprawnie go ustawic

pozdr

Napisano

a najlepiej kupić gtecha pro comptetition RR za 1200 złociszy wtedy będzie jako-tako wiadomo, że mierzy dokładnie. Te za 200-300 zł. to mają dokładność 1 sekundy do setki.

Napisano

> mam gtecha

Ja tez mam

> testow na nim mnostwo

Kilka furek

> rowniez sprawdzony wg fotokomorek

> pomiar mocy: daruj sobie nie mierzy dokladnie

G-Tech mierzy moc na kołach a nie na silniku.

Mierzyłem swój samochód i kolegi.

Kolegi to G60 i zhamowane 160 km a na G-Techu 130 wyszło

Moje UT pokazalo na Gtechu pokozalo 80. Policzylem sobie stosunek tego pierwszego i pomonozyłem moją moc z gtecha i wyszło 98 km czyli prawie tyle co powinienem mieć (101).

Po za tym najwazniejsza rzecz. Gtecha nalezy uzywać do sprawdzania modyfikacii dokonanych w silniku i pojeździe. Czyli pomiarów 10 przed modem i bierzemy średnią potem modyfikacje i pomiarów 10 po modzie i średnia. I widac czy cos dalo czy nie

Napisano

> g-tech, bo w sumie można go łyknąć za 350 zeta, co ejst

kradzież....

ja kupowałem nówke jakiś czas temu i dawałem 200zł ok.gif

no i nie powiem że źle wydane pieniądze ok.gifgrinser006.gif

Napisano

> a najlepiej kupić gtecha pro comptetition RR za 1200 złociszy wtedy

> będzie jako-tako wiadomo, że mierzy dokładnie. Te za 200-300 zł.

> to mają dokładność 1 sekundy do setki.

Bo to staroc juz straszna jest, jego niedokladnosc wynika z konstrukcji a to urzadzenie bazujace na podzespolach poczatku lat 90-tych. Pozatym im wiecej razy uderzy w cos twardego albo upadnie tym gorzej mierzy. G-techem Pro bawilem sie pare lat, nawet sprowadzalem je do Polski z USA w wersji metrycznej ladnych pare lat temu. Pomierzylem setki aut.

Dzis dla siebie wybralbym raczej produkt konkurencji, np za mniej niz 800 PLN (140 Funtow) mozna miec AP-22 firmy Race-Technology.

Napisano
  • Autor

Czyli można dać sobie spokój. W sumie zamiast sprawdzania czy jakaś modyfikacja poprawiła osiągi fury chodziło mi o własną miniaturową hamownie którą bez wiekszych problemów można przełożyć do innego auta.

Napisano

> Dzis dla siebie wybralbym raczej produkt konkurencji, np za mniej niz

> 800 PLN (140 Funtow) mozna miec AP-22 firmy Race-Technology.

W Polsce to jest do kupienia? Gdzie? Na aukcjach w tej chwili nie ma, a do Anglii nikt po to nie pojedzie.

Tutaj

A tu dyskusja o tym

Napisano

hamownia 102KM, g-tech pro wyliczył ich 70 zlosnik.gif Poza tym zwykły G-tech nie da Ci wykresu mocy i momentu, a to one są ważniejsze od wartości szczytowych. G-tech jest dobry jedynie do porównywania osiągów po modyfikacjach i jako-takiego oszacowania jakie to osiągi są.

Napisano

> kradzież....

> ja kupowałem nówke jakiś czas temu i dawałem 200zł

> no i nie powiem że źle wydane pieniądze

tak samo jak ja smile.gif

Napisano

Jak ktoś mierzy moc za pomocą gtecha to jest dla mnie ASEM...! icon_rolleyes.gif

To urządzonko może służyć tylko do porównywania czasów przed i po jakimś modzie.

Na pewno nie można jego wskazań brać za pewnik,nawet jak się go idealnie ustawi!

Napisano

> pomiar czasow:jezeli dokladnie wymierzony wzgledem szyby (najlepeij

> linijka) to w miare wiarygodne wyniki wychodza

> ale:czasmi jak żle ustawiony odchyły moga wyjsc+/- 0.5-1s w czasach

> wiec warto poprawnie go ustawic

> pozdr

a wiesz gdzie u nas jest najelpiej umieścić podobno g-techa co by najbardziej wiarygodne wyniki dawał?? rotfl.gif przy krzynce biegóff waytogo.gif nie wiem ile w tym prawdy ale tak słyszałem że to tam właśnie jest najlepiej waytogo.gif

ale Tobie z Piotrkowa wyszedł niemalże identyczny pomiar jak na fotokomórce a mialeś go na szybie... waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.