Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GPS w rejestratorze

Featured Replies

Napisano

Potrzebny czy nie? Zastanawiam się nad zakupem i to już ostatnia rzecz wstrzymująca realizację zakupu. Poproszę o opinie, czy to się rzeczywiście przydaje, czy jednak zbędny bajer.

Napisano

> Potrzebny czy nie? Zastanawiam się nad zakupem i to już ostatnia rzecz wstrzymująca realizację

> zakupu. Poproszę o opinie, czy to się rzeczywiście przydaje, czy jednak zbędny bajer.

Mierzy prędkość. I choć sąd nie musi, to może w razie W przyjąć nagranie jako dowód tego, że policial.gif chciał Cię 270747800-sex.gif na suszarkę, która zmierzyła prędkość wiatraka na Twojej chłodnicy... smile.gif

Napisano

> Mierzy prędkość. I choć sąd nie musi, to może w razie W przyjąć nagranie jako dowód tego, że

> chciał Cię na suszarkę, która zmierzyła prędkość wiatraka na Twojej chłodnicy...

Albo dowód, że sam przekraczał prędkość godzinę przed wykroczeniem wink.gif

Napisano

> Albo dowód, że sam przekraczał prędkość godzinę przed wykroczeniem

tylko, ze gps nie pokaże kto prowadzil zlosnik.gif

Napisano

> tylko, ze gps nie pokaże kto prowadzil

Zmieni się jeśli faktycznie wprowadzą przepis, że mandat płaci właściciel auta.

Swoją drogą, ciekawe co z leasingiem?

Napisano

> Zmieni się jeśli faktycznie wprowadzą przepis, że mandat płaci właściciel auta.

> Swoją drogą, ciekawe co z leasingiem?

Bedziesz miec aneks do umowy w ktorej to ceduja na najemce koszty mandatow

Napisano

> Zmieni się jeśli faktycznie wprowadzą przepis, że mandat płaci właściciel auta.

Bzdoora. Przepis niekonstytucyjny. Moja matka jest właścicielem samochodu. A nigdy w zyciu nie miała prawa jazdy... smile.gif

Napisano

> Bzdoora. Przepis niekonstytucyjny. Moja matka jest właścicielem samochodu. A nigdy w zyciu nie

> miała prawa jazdy...

Dokładnie. Pierwsze co się stanie, to taki przepis wyląduje w TK.

Napisano
  • Autor

> Dokładnie. Pierwsze co się stanie, to taki przepis wyląduje w TK.

Czyli podsumowując temat, GPS przyda się w przypadku próby oszustwa przez policjanta ale równie dobrze może świadczyć przeciwko mnie jeśli ktoś zechce się czepić. Czyli jest jeden plus i jeden minus.

Napisano

Również w razie ewentualnej stłuczki czy wjechania w dziurę , przyda się do dokładnej lokalizacji zdarzenia.

Napisano

> Dokładnie. Pierwsze co się stanie, to taki przepis wyląduje w TK.

To jest kara administracyjna za niewskazanie sprawcy. Przypadkiem równa wysokości mandatu.

Napisano
  • Autor

> Również w razie ewentualnej stłuczki czy wjechania w dziurę , przyda się do dokładnej lokalizacji

> zdarzenia.

Zakładam, że w takich przypadkach więcej powie mi obraz z kamery niż GPS. Przykładowe zatrzymanie się samochodu przede mną i cofanie bez upewnienia się czy jest ktoś za nim: Ja też się zatrzymam i to on uderzy we mnie a znając działanie GPS'a to pewnie jeszcze sekundę albo dwie będzie pokazywał, że ja jechałem. Jeśli chodzi o dziurę czy kolizję nie podejrzewam się o zapomnienie gdzie doszło do zdarzenia a obraz z chwili przed na pewno pomoże potwierdzić, że było to w takim a nie innym miejscu.

Poza tym nie wiem na ile to jest realne ale kamerkę chciałbym zamontować gdzieś pomiędzy fotelami przednimi, aby mieć podgląd licznika i lusterek a nie tylko obraz przez szybę, także zakładam, że wskazanie prędkości będzie rejestrowane, tylko nie przez GPS bo ten budzi moje obawy.

Napisano

U mnie w telefonie współrzędne GPS i prędkość są zapisywane w osobnym pliku i odtwarzane jak napisy do filmu.

Więc filmik jest czysty, a jeśli potrzebuję akurat te dane na stałe w filmiku to można wmontować.

Oczywiście można zostać oskarżonym o ingerencję w nagranie i matactwo, ale to chyba tak jest z każdym dowodem który sami dostarczamy..

Napisano

Musza nad tym mocno posiedzieć. Mama kolegi ma 6 aut w tym dwa dostawcze i nie ma prawa jazdy a maksymalne zniżki w pzu lecą.

Ciekawe co wtedy zrobią, aczkolwiek im na ręke bo jeżeli właściciel z automatu dostanie mandat to oni zachowają czyste konto...

Napisano

> Zakładam, że w takich przypadkach więcej powie mi obraz z kamery niż GPS. Przykładowe zatrzymanie

> się samochodu przede mną i cofanie bez upewnienia się czy jest ktoś za nim: Ja też się

> zatrzymam i to on uderzy we mnie a znając działanie GPS'a to pewnie jeszcze sekundę albo dwie

> będzie pokazywał, że ja jechałem. Jeśli chodzi o dziurę czy kolizję nie podejrzewam się o

> zapomnienie gdzie doszło do zdarzenia a obraz z chwili przed na pewno pomoże potwierdzić, że

> było to w takim a nie innym miejscu.

> Poza tym nie wiem na ile to jest realne ale kamerkę chciałbym zamontować gdzieś pomiędzy fotelami

> przednimi, aby mieć podgląd licznika i lusterek a nie tylko obraz przez szybę, także zakładam,

> że wskazanie prędkości będzie rejestrowane, tylko nie przez GPS bo ten budzi moje obawy.

Czasem jeżdże trasami , których w ogóle nie znam wink.gif często w nocy. I rejestruje mi obraz w połączeniu z GPS i gdyby nie lokalizacja GPS , po obrazie nie wiedziałbym w którym miejscu był dany zakręt itp. Nieraz się wjedzie w dziurę i jedzie się dalej , a po dotarciu do celu się okazuje, że felga wygięta albo opona uszkodzona grinser006.gif ...

Ale nie każdemu się przyda ten gadżet.

Prędkość podczas jazdy jest bardziej wiarygodna z GPS niż z licznika.

I nie wiem czy ci się uda zamontować kamerę tak by było widać środek auta, licznik i to co się dzieje przed autem.

Napisano
  • Autor

> Czasem jeżdże trasami , których w ogóle nie znam często w nocy. I rejestruje mi obraz w

> połączeniu z GPS i gdyby nie lokalizacja GPS , po obrazie nie wiedziałbym w którym miejscu był

> dany zakręt itp. Nieraz się wjedzie w dziurę i jedzie się dalej , a po dotarciu do celu się

> okazuje, że felga wygięta albo opona uszkodzona ...

> Ale nie każdemu się przyda ten gadżet.

> Prędkość podczas jazdy jest bardziej wiarygodna z GPS niż z licznika.

> I nie wiem czy ci się uda zamontować kamerę tak by było widać środek auta, licznik i to co się

> dzieje przed autem.

Dobra, przyjmijmy to za pierwszy poważny głos na plus. Może przykład nie z felgą ale zdarzyło mi się nie raz olać jakieś odgłosy aby po zatrzymaniu się stwierdzić, że coś tam się uszkodziło.

Napisano

> Dobra, przyjmijmy to za pierwszy poważny głos na plus. Może przykład nie z felgą ale zdarzyło mi

> się nie raz olać jakieś odgłosy aby po zatrzymaniu się stwierdzić, że coś tam się uszkodziło.

Generalnie lepiej mieć niż nie mieć.... Co prawda mam dość prymitywny system ... bo telefon komórkowy z kamerą HD + program AUTOguard zamontowany na uchwycie na szybie....

Ale nagrywa dość dobrze + lokalizacja gps z możliwością wylączenia lub włączenia na ekranie odtwarzanego filmu.