Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Automatyczny włącznik świateł - problem z podświetleniem

Featured Replies

Napisano

Powitać smile.gif

Ku wielkiemu zdziwieniu znalazłem w swoim sedanie gotową instalację pod tzw szwedzki przekaźnik. Auto jest z 31.03.1998, totalny golas na rynek polski. Wykorzystałem manual z tutejszego kącika (autorstwa lelek i _Zero_). Poskładałem wszystko jak trzeba (na sucho działało), ale po podłączeniu w aucie nie wszystko jest jak w opisie. Światła pozycyjne zapala po przekręceniu kluczyka, ale bez podświetlenia deski. Mijania ruszają prawidłowo po zgaśnięciu ciśnienia oleju. Pytanie czy to jednak ja dałem gdzieś ciała czy może instalacja jest tak poukładana? Co zrobić, żeby podświetlenie było razem z pozycją?

Napisano

w manualu masz bodaj na str 3 podane instalacje rocznikami . zapoznaj się z wersja po 95 r i powinieneś mieć wsio .

Napisano

Z tego co rozumiem światła startują prawidłowo tylko nie ma podświetlania deski. No i moim zdaniem jest ok, po co w dzień podświetlanie deski, to mają być światła do jazdy dziennej. W dobrze zrobionych światłach dziennych świecą się tylko te światła które są niezbędne czyli światła pozycyjne i mijania, brak jest podświetlania przełączników, deski i tablic z tyłu.

Napisano
  • Autor

> w manualu masz bodaj na str 3 podane instalacje rocznikami . zapoznaj się z wersja po 95 r i

> powinieneś mieć wsio .

No tak, tego opisu mi nie wydrukowało 270751858-jezyk.gif Teraz wszystko już jasne.

Napisano

> to mają być światła do jazdy dziennej.

Sorry, ale nie wink.gif Tematem tego wątku jak i wspomnianego manuala nie są "Światła do jazdy dziennej" lecz "Automatyczny włącznik świateł". Celem manuala było skonstruowanie urządzenia, które zastąpi ręczny włącznik świateł .

Pozdroofka